OPINII Coşmar în şase paşi

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Editorial / 7 ianuarie 2011

Motto: Un om se visează fluture. Zboară uşor din floare-n floare, fără să-şi mai aducă aminte că a fost om. Când se trezeşte, îşi dă seama cu uimire că este om. Este un om care s-a visat fluture? Sau un fluture care se visează om?

Doi tineri din Cernavodă se hotărăsc să se sinucidă împreună şi îşi pun planul în aplicare. El suferă de o boală incurabilă, ea suferă din dragoste. Sunt căsătoriţi doar de câţiva ani. Îmbrăţişaţi se aruncă în apele reci ale Dunării. Ştirea 1. O poveste de dragoste cum puţine mai sunt în aceste vremuri mercantile.

Nu trece mult timp şi cadrul idilic este sfâşiat de ştirea 2. Apare un martor, un minor, aflat în plasament la familia fetei, care susţine că dubla sinucidere este mai mult o crimă urmată de sinucidere. Femeia ar fi fost forţată să ajună la întâlnirea cu moartea. Cumplit, o boală incurabilă poate întuneca mintea unui om şi astfel acesta să ajungă la gesturi necugetate. Cei drept se mai întâmplă.

Nu ai timp să te gândeşti prea mult că ştirea 3 lărgeşte drama, care hulpavă mai înghite un suflet. Mama fetei, al cărei corp a fost recuperat din apele Dunării este găsită moartă într-un dulap. Cazul se complică, scârbit de atâta violenţă începi să derulezi anchete şi scenarii poliţiste în minte. Nu mai ai timp de consideraţii filosofice la adresa vieţii şi a lumii pentru că stirea 4 defilează deja în faţa ta. Soţul femeii din dulap este găsit fără suflare sub un pat. Nu înţelegi cum poliţiştii nu au găsit ambele victime de la prima percheziţie, dar asta deja contează mai puţin. Eşti oripilat de odioasa înşiruire de omoruri. Tânărul care s-a aruncat cu soţia în apele tulburi încă nu a fost găsit şi este principalul suspect în acest caz de triplu asasinat. Habar nu mai ai pe unde este dragostea.

În timp ce o cauţi, apare şi ştirea 5. Cu puţină dragoste infidelă şi cu un alt criminal. Un prieten al soţului dat dispărut recunoaşte că a trăit o poveste de dragoste cu tânăra moartă şi că ar fi vrut să medieze o împăcare între tânărul cuplu cu ajutorul părinţilor. Lucrurile au scăpat de sub control şi aşa a ajuns să-i omoare pe aceştia cu peste 25 de lovituri de cuţit. Eşti deja ameţit, crime, sinucideri, viaţă, moarte. E un crâmpei de viaţă pe care nu-l înţelegi. Totul devine monstruos. Nu mai ştii de unde ai plecat şi unde ai ajuns. Parcă era ceva legat de dragoste. Atunci de unde atâta moarte?

Ştirea 6. Chiar dacă nu o mai vrei trebuie să ţii seama şi de ea. O televiziune mai băgăcioasă forţează nişte transmisii în direct de pe strada unde au trăit în ultimii ani eroii grozăviei. Totul degenerează într-o bătaie generală cu sânge şi bunuri distruse. Visezi ştiri, cu dragoste şi ură. Vrei să te trezeşti şi o faci. De la TV se aude: "La Cernavodă un cuplu....".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Un text foarte bun. Bursa mereu surprinzatoare.

    1. minunata exprimare ,transcrierea de la extaz la agonie, de la iubire la ura . felicitari!

    cosmarul consumatorului de stiri TV. informatii servite in graba, trunciat...

    TRÚNCHI, trunchiuri, s. n. 1. Partea cea mai groasă a unui copac, cuprinsă între rădăcină și locul de unde pornesc ramurile principale; tulpină. ♦ Tulpina unui copac tăiat (de la nivelul solului, uneori curățată de crengi și de coajă); buștean. ♦ Bucată groasă de lemn (din tulpina unui copac) pe care se crapă lemnele de foc, se taie carnea etc. 2. Trupul unui om, fără cap și fără membre. 3. ♦ (Anat.; în sintagma) Trunchi cerebral = porțiunea nevraxului alcătuită din măduva prelungită, punte și mezencefal. 4. (În sintagma) Trunchi de piramidă (sau de con, de prismă) = corp geometric obținut prin secționarea unei piramide (sau a unui con etc.) printr-un plan paralel cu baza și aflat între acest plan și bază. – Lat. trunculus.

    DAN NICOLAIE mereu surprinzator, doar pentru cei ce nu-l cunosc 

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb