OPINII DE LA CITITORI De trei ori păgubit de către domnul Cuzman

Mihai IORDACHE
Ziarul BURSA #Editorial / 6 iulie 2010

Auzisem ceva, dar nu am luat în seamă, anume faptul că domnul Cuzman (n.r. Ioan Cuzman, preşedintele SIF Banat-Crişana), supărat că febleţea sa nu a mai fost aleasă în CA la Banca Transilvania, a dat banca în judecată. Asaltat însă de telefoane de la investitori, acţionari la TLV, am conştientizat că mă aflu şi eu în mare pierdere.

Domnul Cuzman, deşi a votat la AGA, pentru majorarea capitalului social, a cerut constatarea nulităţii absolute a hotărârilor AGA, ceea ce înseamnă şi anularea majorării de capital. Că s-a faultat singur, nu prea mă interesează, dar personal sunt lovit de trei ori.

În primul rând, nu mai beneficiez de acţiunile primite gratuit în contul profitului şi al primelor de capital, la care am subscris şi eu, la toate emisiunile cu primă. În al doilea rând, pierd din cauza faptului că nu mai pot subscrie acţiuni la valoarea nominală, în condiţiile în care preţul pieţei este mai mare cu 40 - 50%. În al treilea rând, am pierdut deja la valoarea de piaţă a acţiunilor, care a scăzut după data de înregistrare tocmai din cauza pierderii drepturilor rezultate ca urmare a hotătârilor AGA. Suplimentar, toţi acţionarii, inclusiv eu, putem pierde din cauza împiedicării listării acţiunilor TLV la Viena, care ar fi putut determina creşterea preţului acţiunilor.

Bineînţeles că SIF "Banat-Crişana" este unul dintre marii perdanţi şi poate şi domnul Cuzman personal, dacă are acţiuni la TLV. Dar, despre pierderile sale nu-mi pasă, în schimb de ale mele, da. Nu cred că are aprobarea întregului CA pentru această iniţiativă. Dacă ar fi contestat numai alegerile, poate l-aş fi înţeles pe domnul Cuzman, deşi nu l-aş fi aprobat. Căci majoritatea acţionarilor au făcut o alegere mai bună în persoana domnului Costel Ceocea în locul acelei doamne, dar să păgubeşti SIF "Banat-Crişana" de câteva milioane de euro pentru o ambiţie este de neiertat. Mai mult, blocarea majorării de capital privează banca de posibilitatea de a colecta circa 28 milioane de euro de la acţionari, bani mai mult decît necesari în această perioadă grea.

Să-ţi fie ruşine, domnule Dinu Patriciu! (am aflat şi eu a treia zi după scripturi că aşa trebuie să închei).

NOTĂ: Domnul Mihai Iordache este jucător activ pe piaţa valorilor mobiliare. Orice sugestie de investiţie s-ar desprinde din articolele domniei sale trebuie considerată din acest punct de vedere. Întreaga responsabilitate privind conţinutul articolului revine autorului.

Cuzman: Am cerut să se respecte legea

Ioan Cuzman, preşedintele SIF "Banat Crişana", ne-a declarat în replică la opiniile domnului Iordache: "Am constatat încălcări grave ale legii în desfăşurarea acestor Adunări Generale. Faptul că a fost ales domnul Ceocea nu mă deranjează. Cei care l-au prejudiciat pe domnul Iordache sunt cei care nu au respectat legea".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cuzman a votat pentru la AGEA, iar apoi a atacat in instanta decizia PENTRU care el insusi votase?! Adica si-a dat in judecata propria decizie?!

    Suntem in bancuri cu prosti...nu se poate asa ceva!!! 

    "Sa-ti fie rusine Patriciu" ; asa trebuie sa incepi, nu sa inchei dle Iordache !> 

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb