OPINII Operaţie reuşită, pacient aproape mort

D.N.
Ziarul BURSA #Editorial / 13 aprilie 2011

Aflăm, fără surprindere, că programul de monitorizare încheiat în urmă cu doi ani de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional nu a dus la niciun rezultat. Anunţul a fost făcut public de consultantul Aurelian Dochia. Cifrele prezentate sunt grăitoare.

Pacientul aflat în stare gravă a fost băgat în comă profundă graţie supravegherii părinteşti acordate de cadrele medicale autohtone care lucrează cu metode de împrumut. Nu e cazul să produci panică vorbind de restructurări şi de măsuri radicale; nu se face, mai ales pe banii statului.

Practic, arieratele au crescut de la 23,1 miliarde de lei la 24,9 miliarde de lei. În acest ritm, viitorul sună a pagubă pentru respectivele companii. Strategie fără cusur cu efect scontat. Având în vedere succesul măsurii era de la sine înţeles că monitorizarea trebuie extinsă. Să beneficieze şi alţii. În urma negocierilor cu FMI pentru un nou acord, sub umbrela monitorizării au intrat, printre multe alte companii, Tarom, Poşta Română şi Oltchim.

Este ştiut că ochiul stăpânului îngraşă vita. Niciodată nu este prea târziu ca să ajungi la această concluzie, chiar dacă timpul de gândire e uneori măsurat în ani. Pe acest sis-tem autorităţile anunţă că au în plan un proiect pilot prin care se va introduce managementul privat la o parte din companiile de stat. Deocamdată nu există nici proiectul şi nici companiile nu au fost identificate, ne informează Victor Vlad Cazana, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.

Intenţia contează!

Doar unsprezece luni le-a luat autorităţilor să decanteze o propunere lansată în paginile ziarului Bursa pe 18 mai 2010. Cine nu ne crede pe cuvânt poate lectura articolul "Impotenţa naţională". Uneori lucrurile simple, normale, par extrem de greu de pus în practică, mai ales când eşti obişnuit să te scarpini cu mâna dreaptă la urechea stângă şi în acelaşi timp te gândeşti dacă e cazul, sau nu, să îţi furi căciula.

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din Editorial

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb