Oportunităţi turistice, în Delta Dunării

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 16 noiembrie 2005

Delta Dunării se află pe locul trei, după Insulele Galapagos şi Marele Recif de Corali, în clasamentul celor mai bogate zone din lume din punct de vedere al biodiversităţii

Turismul ştiinţific şi cultural sunt insuficient dezvoltate în judeţul Tulcea, în ciuda oportunităţilor pe care le oferă această zonă. Oficial, Delta Dunării se află pe locul trei, după Insulele Galapagos şi Marele Recif de Corali, într-un clasament al celor mai bogate zone din lume din punct de vedere al biodiversităţii şi din acest motiv Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare a Deltei Dunării (INCDDD) promovează în ultimii ani eco-turismul. "Turiştii trebuie să fie conştienţi că în zonele strict protejate nu trebuie să intre decît însoţiţi de un ghid şi să lase locurile prin care trec exact aşa cum le-au găsit, tocmai pentru a proteja această zonă care este recunoscută ca cea mai bine conservată zonă umedă din Europa", a declarat, ieri, în cadrul simpozionului "Oportunităţi turistice, în Delta Dunării", Silviu Covaliov, din cadrul INCDDD. Potrivit Rompres, din cele peste 5.000 de specii identificate în judeţul Tulcea, 267 trăiesc doar în România, iar alte 37 se pot regăsi exclusiv în judeţul Tulcea, acestea fiind principalele premise ale dezvoltării unui turism ştiinţific durabil.

La rîndul său, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale (ICEM) oferă agenţilor turistici din judeţ posibilitatea dezvoltării unui turism cultural, cunoscut fiind faptul că judeţul Tulcea, alături de Constanţa şi Hunedoara, se află pe primele trei locuri la nivel naţional în ceea ce priveşte bogăţia patrimoniului arheologic. "Din păcate, în localităţile de pe terasa judeţului foarte puţine primării au centre de informare turistică, iar siturile arheologice şi muzeele sînt prea puţin promovate, în ciuda importanţei lor", a menţionat Florin Topoleanu, directorul ICEM. El a mai spus că a început deja colaborarea cu reprezentanţii societăţii Piscicola Tour SA pentru promovarea cetăţii Argamum, din comuna Jurilovca, aceasta fiind însă singura colaborare încheiată pînă în prezent cu operatorii turistici din judeţ, în vederea promovării patrimoniului din Tulcea. Simpozionul "Oportunităţi turistice în Delta Dunării", organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură din Tulcea, a încheiat Tîrgul de turism, desfăşurat în perioada 11-15 noiembrie, la Sala Polivalentă din oraş. Acţiunea s-a derulat în cadrul proiectului "Prietenie peste ape", în parteneriat cu Agenţia de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea Dunărea de Jos şi Asociaţia pentru Promovarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene. Proiectul care are în vedere facilitarea şi dezvoltarea relaţiilor economice din România şi Ucraina se va încheia în 2006, prin editarea unui ghid trilingv, română, ucraineană şi engleză, al operatorilor de turism din cele două ţări.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb