Opoziţia mizează pe familiile cu copii!

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 28 aprilie 2015

Opoziţia mizează pe familiile cu copii!

Familiile cu copii au devenit o miză în lupta politică dintre putere şi opoziţie. Disputa, pornită în urmă cu o lună, pe tema alocaţiilor minorilor, relatată pe larg în presă, a trecut la următoarea fază, aceea în care opoziţia cere adoptarea unor măsuri pentru creşterea natalităţii. Pentru creearea unui impact emoţional cât mai mare, această temă a fost pusă în opoziţie cu creşterea pensiilor parlamentarilor.

Deputatul Cristina Pocora a lansat o nouă provocare pentru Guvernul Ponta, după aceea a măririi alocaţiei la 200 de lei, căruia îi solicită un prim set de măsuri pentru creşterea natalităţii: "Cer guvernului Ponta să încurajeze creşterea natalităţii şi să susţină familia prin reducerea cotei de TVA la 5% la toate produsele pentru copii. Ar fi o extraordinară mână de ajutor întinsă actualilor şi viitorilor părinţi din România. De ce să nu se ieftinească şi scutecele, hăinuţele, laptele dar şi celelalte produse pentru copii? Puse cap la cap, aceste cheltuieli sunt foarte mari, consumul de astfel de produse este mare şi reprezintă o problemă reală pentru fiecare familie.Tot mai multe cupluri din România amână conceperea unui copil, tocmai din cauza lipsei banilor. Rezultatul este o drastică scădere demografică, adâncită de la an la an. Dacă în 1990 în România se năşteau peste 315.000 de copii, anul trecut cifra a coborât sub 200.000. Aproape la jumătate aşadar". Cererea vine în contextul în care Guvernul a decis, de curând, reducererea taxei pe valoarea adăugată (TVA), de la 24% la 9%, din luna iunie, pentrut toate produsele agro-alimentare, inclusiv la băuturi nealcoolice şi la servicii de alimentaţii publice.

Pe contul de facebook al deputatului Cristina Pocora, unde a fost postat mesajul de mai sus, au apărut şi comentarii care solicită măsuri ample, nu doar "pomeni electorale" : "Da, e o mare problemă scăderea natalităţii în România, dar şi în Uniunea Europeană. Problema nu cred că se rezolvă cu pomeni electorale gen scăderea impozitului sau scăderea TVA. Ce să facă o tânără mama cu un TVA de 5% , când patronul unde lucrează nici nu vrea să audă de anumite probleme legate de creşterea copilului ei.Trebuie un set de măsuri mult mai complex ". Există şi voci care acuză toate guvernele din ultimii 25 de ani că au contribuit prin felul defectuos în care au condus ţara la scăderea natalităţii.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, în ultimii 25 de ani, numărul copiilor nou-născuţi a scăzut dramatic, dacă în 1990 s-au născut 314.746 de copii, în anul 2011 s-au născut 196.242 de copii, în 2012 - 227.200 , iar în 2013 - 198.200. Scăderea natalităţii la nivel european s-a manifestat începând cu anii '60, a cuprins în primă fază partea occidentală a continentului, iar după 1990 s-a manifestat şi în Europa de Est, inclusiv ţara noastră.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In tara taxei rasare profesorul de nota 5 sau inlocuitor este mai rau platit decat un muncitor cu 8 clase.

    In tara taxei rasare profesorul de nota 5 sau inlocuitor este mai rau platit decat un muncitor cu 8 clase.

    In tara taxei rasare profesorul de nota 5 sau inlocuitor este mai rau platit decat un muncitor cu 8 clase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb