OPPO, Vodafone, Qualcomm şi Ericsson lansează prima reţea comercială 5G din Europa

S.B.
Internaţional / 13 aprilie 2021

OPPO, Vodafone, Qualcomm şi Ericsson lansează prima reţea comercială 5G din Europa

OPPO a anunţat astăzi lansarea primei reţele comerciale 5G SA rapide, cu latenţă scăzută, care va fi implementată în Germania, produsă în colaborare cu Vodafone, Qualcomm Technologies şi Ericsson. Reţeaua va putea fi utilizată pe cel mai nou flagship al companiei, OPPO Find X3 Pro, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Suntem extrem de mândri de faptul că suntem singurii producători de gadget-uri smart care a contribuit la comercializarea primei reţele 5G SA din Europa, iar această realizare demonstrează dorinţa companiei de a pune la dispoziţia utilizatorilor OPPO cele mai noi tehnologii. Fiind încă de la început un pionier în tehnologiile 5G, OPPO va continua să colaboreze cu liderii industriei pentru a facilita accesul la reţelele 5G şi pentru a oferi şi mai multe experienţe unice utilizatorilor din întreaga lume." a declarat Henry Duan, Vicepreşedinte şi Preşedinte al Diviziei Smartphone OPPO.

Pentru a permite toate facilităţile noii reţele şi compatibilitatea cu reţeaua SA, OPPO va lansa o actualizare de software pentru smartphone-urile OPPO Find X3 Pro pe parcursul următoarelor săptămâni.

Realizarea primei reţele comerciale 5G SA reprezintă un moment istoric pentru dezvoltarea reţelelor 5G din regiune. Reţelele standalone prezintă o arhitectură mai complexă a reţelelor 5G şi cel mai probabil, toate reţelele 5G se vor conforma la aceasta. Latenţa reţelelor 5G standalone este de doar 1ms în comparaţie cu reţelele non-standalone (NSA) care au o latenţă de aproximativ 20ms.

Reţelele îmbunătăţite vor deveni un mod prin care utilizatorii vor putea experimenta adevărata putere 5G prin multiplele aplicaţii innovative disponibile în viitorul apropiat. De exemplu, reţelele 5G SA vor permite segmentarea reţelelor astfel încât operatorii să poată oferi pachete de servicii personalizate în funcţie de nevoile fiecărui utilizator în parte.

Primele oraşe europene care vor avea acoperire 5G SA sunt Dusseldorf, Munster şi Leipzig, unde toţi utilizatorii de OPPO Find X3 Pro, localnici sau turişti, vor putea să se bucure de beneficiile reţelei după actualizarea software-ului.

OPPO accelerează comercializarea 5G prin parteneriate puternice

OPPO, singurul producător de gadget-uri smart implicat în proiectul de dezvoltare, a început în noiembrie 2020 o colaborare foarte strânsă cu filiala germană Vodafone, Qualcomm Technologies şi Ericsson, pe parcursul căreia au testat reţeaua 5G SA în numeroase locaţii din cele trei oraşe germane.

Pe parcursul procesului de dezvoltare, Ericsson a contribuit prin multiple produse şi soluţii din portofoliul Ericsson Radio System şi nucleul 5G cloud, care au ajutat mult la construcţia primei reţele 5G SA în Germania de către Vodafone. Testarea reţelei a fost făcută pe smartphone-urile OPPO Find X3 Pro care au un procesor Qualcomm Snapdragon 888 5G.

OPPO este primul producător de gadget-uri smart care a folosit procesorul Qualcomm Snapdragon 888 5G pentru testarea unei reţele 5G SA în Europa. Bazându-se pe expertiza în domeniu, OPPO şi Qualcomm Technologies s-au implicat substanţial în procesul de dezvoltare şi testare.

"Reţeaua noastră 5G de 3,5 GHz este complet independentă de tehnologia long-term evolution (LTE). În locaţiile iniţiale am înregistrat o latenţă de 10-15 milisecunde - ceea ce reprezintă o rapiditate asemănătoare sistemului nervos uman. Aceste latenţe ultra-scăzute vor fi disponibile pas cu pas pentru toţi utilizatorii germani, pe măsura dezvoltării reţelei 5G. Desigur, este necesară compatibilitatea smartphone-urilor, iar primele sunt OPPO Find X3 Pro. Colaborarea noastră este una foarte reuşită întrucât scopul tuturor implicaţi în proces este facilitarea accesului la reţelele 5G SA a clienţilor noştri." a declarat Gerhard Mack, CTO Vodafone Germania.

"Reţelele 5G standalone repezintă câteva avantaje extraordinare atât pentru industrie cât şi pentru consumatori. Având o reţea cu un timp de reacţie rapid, utilizatorii se pot bucura de avantajele comunicării mobile în timp real. După lansarea primei reţele 5G în Germania, acesta a fost următorul pas al colaborării noastre cu Vodafone. Combinând tehnologia de top precum şi dorinţa de inovare a noastră şi a partenerilor noştri, OPPO şi Qualcomm Technologies, putem livra reţele 5G la un alt nivel şi să accelerăm viitorul digital al Germaniei" a menţionat Arun Bansal, Preşedinte pentru Europa şi America Latină în cadrul companiei Ericsson.

"Qualcomm Technologies este foarte încântată să ia parte la pionieratul reţelelor 5G disponibile pentru utilizatorii europeni, alături de OPPO, Vodafone şi Ericsson. Această realizare reprezintă un punct de cotitură atât pentru Germania cât şi pentru întregul continent european. Reţelele 5G standalone sunt un moment cheie în evoluţia tehnologiei 5G şi reprezintă posibilitatea noilor beneficii pentru utilizatori şi companii deopotrivă şi suntem onoraţi că am putut colabora cu OPPO, Vodafone şi Ericsson pentru dezvoltarea primei reţele şi primului device 5G comercial. Ştim sigur că reţelele 5G standalone vor reprezenta o viteză mai mare, o eficienţă mai ridicată şi un alt nivel al performanţei reţelelor 5G." a declarat Enrico Salvatori, Senior Vice President & President, Qualcomm Europe/MEA, Qualcomm Europe, Inc.

În 2019, OPPO a fost prima companie care a lansat un smartphone compatibil cu reţelele 5G NSA în Europa, OPPO Reno 5G. De data aceasta, mulţumită colaborării cu Vodafone, OPPO este pregătită să aducă o nouă inovaţie utilizatorilor europeni, care vor avea la dispoziţie o conexiune 5G superioară.

Europa reprezintă o piaţă cheie pentru dezvoltarea afacerilor OPPO la nivel global. În timpul celor trei ani de când OPPO a intrat pe piaţa vest-europeană, compania a înregistrat o creştere considerabilă a cotei de piaţă şi a ajuns chiar în topul preferinţelor utilizatorilor în unele ţări. Anul trecut, OPPO şi-a stabilit sediul vest european în Dusseldorf şi şi-a stabilit prezenţa în Italia, Spania, Olanda, Regatul Unit, Elveţia, Polonia, Turcia, Kazakhstan, Rusia, Germania, Irlanda, România, Portugalia şi Belgia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb