Luptele de culise care au precedat Adunările Generale ale societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri) din aprilie par să se prelungească dincolo de cadrul restrâns al AGA, continuând în instanţă.
Opt societăţi, ale căror drepturi de vot au fost suspendate de conducerea SIF "Muntenia" (SIF4) fiind prezumate că acţionează concertat cu omul de afaceri Cătălin Chelu, au solicitat în instanţă constatarea nulităţii absolute a Hotărării AGOA din aprilie 2005, precum şi a documentelor care au stat la baza pronunţării acestei hotărâri.
Cele opt societăţi sunt: "Goras Consulting" Galaţi, "Cibrosat" Galaţi, "Debrocons" Galaţi, "Zorder Big" Galaţi, "Fimansat" Galaţi, "Amicosottis" Galaţi, "Amirasatr Trading" Galaţi şi "Amattis" Galaţi.
Omul de afaceri Cătălin Chelu a refuzat să comenteze decizia companiilor cu care este prezumat că acţionează concertat, declarând că nu ştie despre acţiunea celor opt companii.
"Nu am nimic în comun cu aceste societăţi, pe mine m-au prezumat că acţionez concertat cu toată lumea", a declarat, pentru ziarul Bursa, domnul Chelu.
În Adunarea Generală din 25 aprilie, acţionarii SIF4 şi-au ales reprezentanţii în Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor (CRA) şi au aprobat distribuirea unui dividend brut de 0,04 lei/titlu din profitul obţinut în 2008.
"Scop Line", "Amicosottis", "Revan Com", "Alfa Line" şi "Amirastar Trading" au dat în judecată şi SIF "Moldova", cerând anularea deciziilor AGA din 25 aprilie.
O mişcare similară a venit din partea altor societăţi în conducerea cărora s-a vehiculat numele lui Cătălin Chelu, care au dat în judecată SIF "Transilvania" şi SIF "Oltenia" pentru motive similare