Opt societăţi cer anularea hotă­rârilor AGA la SIF Muntenia Cătălin Chelu: "M-au prezumat că acţionez concertat cu toată lumea"

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 iunie 2009

Luptele de culise care au precedat Adunările Generale ale societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri) din aprilie par să se prelungească dincolo de cadrul restrâns al AGA, continuând în instanţă.

Opt societăţi, ale căror drepturi de vot au fost suspendate de conducerea SIF "Muntenia" (SIF4) fiind prezumate că acţionează concertat cu omul de afaceri Cătălin Chelu, au solicitat în instanţă constatarea nulităţii absolute a Hotărării AGOA din aprilie 2005, precum şi a documentelor care au stat la baza pronunţării acestei hotărâri.

Cele opt societăţi sunt: "Goras Consulting" Galaţi, "Cibrosat" Galaţi, "Debrocons" Galaţi, "Zorder Big" Galaţi, "Fimansat" Galaţi, "Amicosottis" Galaţi, "Amirasatr Trading" Galaţi şi "Amattis" Galaţi.

Omul de afaceri Cătălin Chelu a refuzat să comenteze decizia companiilor cu care este prezumat că acţionează concertat, declarând că nu ştie despre acţiunea celor opt companii.

"Nu am nimic în comun cu aceste societăţi, pe mine m-au prezumat că acţionez concertat cu toată lumea", a declarat, pentru ziarul Bursa, domnul Chelu.

În Adunarea Generală din 25 aprilie, acţionarii SIF4 şi-au ales reprezentanţii în Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor (CRA) şi au aprobat distribuirea unui dividend brut de 0,04 lei/titlu din profitul obţinut în 2008.

"Scop Line", "Amicosottis", "Revan Com", "Alfa Line" şi "Amirastar Trading" au dat în judecată şi SIF "Moldova", cerând anularea deciziilor AGA din 25 aprilie.

O mişcare similară a venit din partea altor societăţi în conducerea cărora s-a vehiculat numele lui Cătălin Chelu, care au dat în judecată SIF "Transilvania" şi SIF "Oltenia" pentru motive similare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb