Oraşele mari din România vor avea hoteluri "Marriott", "Courtyard" şi "Holiday Inn"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 27 mai 2008

Marile lanţuri hoteliere vor deschide în următorii ani hoteluri în oraşele importante din România, branduri precum Marriott, Courtyard şi Holiday Inn. "Ne pregătim pentru a des­chide două hoteluri Marriott şi trei hoteluri Courtyard în cinci oraşe din ţară: Bucureşti, Oradea, Cluj, Timişoara şi Braşov", a spus Kurt Strohmayer, director general Marriott Bucharest Grand Hotel, cu ocazia Forumului Ospitalităţii organizat la Bucureşti. Reprezentanţii marilor lanţuri hoteliere au anunţat că oraşele mari din România sunt din ce în ce mai atractive pentru piaţa hotelieră, dar au solicitat dezvoltarea unei infrastructuri adecvate pentru atragerea unui număr cât mai mare de turişti şi oameni de afaceri.

Unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din lume, Starwood, a anunţat că va intra pe piaţa românească în următorii doi ani, cu trei hoteluri în Bucureşti şi unul în Cluj. "Vom intra pe piaţa românească cu trei hoteluri în Bucureşti, două de categorie medie-superioară şi unul de lux. Încă nu vă pot confirma dacă este vorba despre Meridien sau Scheraton. De asemenea, suntem în discuţii pentru un hotel la Cluj", a spus Vincent Levy, director de achiziţii al grupului Starwood, citat de Rompres. Reprezentantul companiei Intercontinental, Peter Vermeer, a precizat că oraşele din România vor avea în curând branduri aparţinând Intercontinental precum Holiday Inn, de patru stele, sau Grand Plaza, de cinci stele.

În ţară, hotelierii vizează în special oraşele mari la care se poate ajunge relativ uşor, dar şi zonele montane, acolo unde sunt dezvoltate cu precădere hoteluri cu facilităţi de tratament. Şi Marea Neagră este tot mai atractivă pentru hotelieri, compania hotelieră Sol Melia intenţionând că se extindă la Marea Neagră după ce a preluat hotelurile din Bulgaria deţinute de un fond de investiţii. Potrivit participanţilor la Forumul ospitalităţii, hotelurile de trei stele vor cunoaşte cea mai mare dezvoltare în Bucureşti în perioada următoare, alături de brandurile de lux, precum Ritz sau Regent. În Bucureşti piaţa hotelurilor de cinci stele este împărţită la ora actuală de şapte hoteluri, Marriott, Hilton, Intercontinental, Howard Johnson, Crowne Plaza, Casa Capşa şi Carol Parc.

În ţară hotelurile de trei şi patru stele vor cumula cele mai mari investiţi, în special în marile oraşe. Potrivit hotelierilor, şi aici pot apărea branduri de cinci stele, având în vedere în special posibilităţile de afaceri oferite de deschiderea unor fabrici precum Nokia la Cluj-Napoca, sau posibila investiţie Mercedes de la Timişoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb