Orban a confirmat creşterea pensiilor cu 40% din 2020

L.I.
Politică / 27 noiembrie 2019

Orban a confirmat creşterea pensiilor cu 40% din 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat azi referitor la creşterea pensiilor cu 40% din 2020, că există o lege în vigoare, adoptată de Parlament şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe care Guvernul intenţionează să o respecte, relatează News.ro.

Premierul a afirmat azi că decizia de mărire cu 40% a pensiilor nu se va modifica anul acesta: "Este foarte clar că pregătim o echipă mai largă de lucru care să îndrepte ce este de îndreptat în sistemul de pensii, pregătind studii de impact, analize foarte serioase, dar în baza prognozelor pe termen lung a acestor studii de impact, vom veni cu o modificare, dar nu în această perioadă. La ora actuală există o lege în vigoare pe care intenţionăm să o aplicăm. De altfel, este puţin probabil ca în an electoral un Parlament să modifice legea", potrivit sursei.

Alte afirmaţii pe care Orban le-a făcut au fost legate de pensiile speciale, care vor necesita o analiză:"Şi legat de pensiile speciale, în mod clar vom face o analiză foarte serioasă a modalităţilor, pentru că e simplu să spui că elimin pensiile speciale, dar trebuie să şi stabileşti nişte măsuri de a corecta diferitele inechităţi care au fost generate de-a lungul timpului în domeniul pensiilor speciale".

Premierul susţine că proiectul de buget va fi construit tinând cont de această creştere.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Fariseism .Demagogie .Sa promita ca isi da demisia daca nu respecta promisiunea din titlul articolului .Vor face presiuni ca "putin probabil "lul sa devina realizabil si vor invoca hotararea suverana a Parlamentului la care , de data aceasta , momaia prezidentiala se va ralia cu entuziasm .

    Cenzura Bursa: va deranjează opinile?

    Cel mai tare din ,, PARCARE ".

    Ca PSD nenoroceste economia prin marirea pensiilor si salariilor "fara legatura cu realitatea economica" bla bla... Acuma asta face acelasi lucru si nimeni nu zice nimic? Cum era aia... "promisiuni demagogice si populiste?"

    1. Nu prea are incotro, altfel se intorc pensionarii impotriva lui. PSD a stiut ce a facut, pentru voturi.

      Si voi veti fi candva pensionari.

      Da, nene! Si noi vom fi candva pensionari, dar in ritmul asta vom fi pensionari la sapa de lemn. Trebuie un model sustenabil de crestere a pensiilor, si nu ca cel de acum, procentual pe toata plaja de pensii. Facem ca occidentalii la impozitarea salariilor: 0-10.000 euro, o cota, 10.000-50.000 o alta cota, 50.000+ o a treia cota.

      Pensia medie e 1100 de lei, dar putini o iau. 2.4 mil iau sub 1100 si ei devin vulnerabili electoral, aleg ciuma rosie pt. 30 de lei in plus la pensie, dar oricum dupa ajustarea preturilor la inflatie e fix-pix. Daca lor li se creste cu 40%, sa zicem o pensie de 800 de lei ar deveni 1120. Nu e paguba! Dar unul cu pensia de 2000 de lei ar incasa inca 800 de lei. PT. CE?!?! Cu o cota progresiva, aluia ii mai dai 200 de lei, 10%, nu 40%. Asta e treaba cu "PSD nenoroceste economia", ca, pe langa voturi, majoritatea lor sunt cioturi ce vor deveni azi-maine pensionari + indemnizatii de la Parlament pe langa pensie. Nu au interes sa iasa pe minus. 

      Să facă cum au făcut cu L.221. sel ectează programul cu cei care au pensii mici și le majorează doar pe acelea este echitabil să facă așa și se poate.

      Dă-mi voie că sunt de acord cu tine și cu cei din PNL vrea să aducă în țară și investiți pe infracstructură rutiera și feroviară și economică și să absoarbe bani de la UE. În orice caz nu va face cea făcut PSD-ul. Corect vă dau dreptate. Și în aprilie PNL vrea să facă alegeri anticipate. Sunt de acord cu dumneavoastră dudumneavoastră. Aveți dreptate și eu tot liberal sunt.

      Dacă diaspora va ajutat să cîștigați alegerile prezidențiale șțiii.. acum ce faceti ..v-ați văzut treaba făcută si ne aruncati la coș ??

      De ce nu va țineți de cuvînt?? Sa tăiați tot ce este pensie specială ....toti mănîncă cu o singură mînă...dacă nu aveti curajul sa faceti ce ati promis ..este f râu..încrederea în om dispare..  

      Sa mai asteptam,nu putem sa judecam asa repede...,toate aceste inechitati,s au format,ani de a randul...,nu putem sa pretindem sa rezolve asta in trei luni ! Cel putin,nu pot desfiinta ce este acum! Pensiile si salariile,vor fi marite,asa cum au promis!!!

    Ăsta cică ei sunt șmecheri, iar noi suntem idioți: acum câteva zile a scăpat porumbelul că amână pentru Septembrie 2020 ce trebuie să mărească în Ianuarie 2020. Septembrie 2020 vine cumva DUPĂ Martie 2020 când se așteaptă să câștige și Parlamentarele, iar după aia uită de măriri până în Septembrie? Sau o bagă p-aia cu „criza” de pe-acum ca să ne obișnuim cu gândul că Seătembrie ĂLA va fi la caledele grecești? :p

    Cine i-a votat, d-amu să-i suporte! Le urez să suporte cu stoicism cureaua bine strânsă, iar diasporezilor să aștepte mult și bine „o țară ca afară”, dar să facă bine să se întoarcă de pe-acum dacă tot i-au votat, că așa e cinstit. După ce le faci legea ălora care stau aici, vino și îndur-o alături de ei, pe salariul minim, nu stai ca porcul la 2000 de lire și votezi ce viață să ducă ăia care stau aici.  

    1. I-au votat tinerii... stiu ca te roade lipsa de pomene la pensie, dar pe tineri ii preocupa ca trebuie sa se mute din tara pt. un loc de munca.

      Si lasa sfaturile ca n-ai tu scoala necesara. Nu s-a preocupat Ceasca de capatana ta! Diaspora sa stea bine afara si sa trimita bani in tara, cum au facut mereu, ca doar asa iti primesti pensia pe care o ai acum. Fara ei... nu am voie sa scriu aici, dar va fi jale de cucu tau. 

      Ala care lucreaza si staca porcul pe 2000 £ plateste din

      bani astea cel putin 1500£ chirie si lucreaza zi lumina si de sarbatori are o singura zi libera nu o saptamana. 

      Tu esti prost grav daca ai impresia ca pensiile se iau din bani trimisi de diaspora. Aia trimit lui tacsu si ma-sa si eventual copiilor lasati in tara.

      u  

    Lasa ma ! -- ca-i bun, cu 40% peste. Ia de la pesedeu 40% si pune la peneleu mai putin. Ne pica si noua ceva.

    Ii punem proptea sa stea bine, acolo-n scaun. 

    daca i lege ar fi clar,dar de cate ori vine dreapta la putere vine si criza economica.Macar din acest motiv n-ar trebui votati. Sunt pagubosi.

    Politica este o parașuta care nu are medicament de tratament Păcat ca exista vampiri umani care extrage sange

    Promisiunea cu tăierea pensiilor speciale la parlamentari ba mai mult dați și la primari etc o luați voi în bot la locale.

    Indemnizația de handicap nu se majoreaza?

    Si voi le-ați crezut ? Mai știți de câte ori a spus Orban că e albă, apoi că e neagră ? Cine poate avea incredere in ce spune Orban ?

    1. Daca e lege ce mai spune că numai au de gînd și respecte mincinoși lași trădători numai să obțină voturi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb