Orban a discutat cu primarii despre amenajarea unor pieţe volante pentru producători

A.P.
Miscellanea / 7 noiembrie 2020

Orban a discutat cu primarii despre amenajarea unor pieţe volante pentru producători

Premierul Ludovic Orban discutat sâmbătă cu prefecţi şi cu primari, inclusiv cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan, ca urmare a deciziei de suspendare a activităţii pieţelor care funcţionează în spaţii închise, solicitându-le să ia măsuri ca producătorii autohtoni să aibă o "posibilitate alternativă" de a-şi vinde marfa, transmite News.

Premierul a propus, subliniind că propunerea sa se referă la producătorii autohtoni, ca aceştia să poată vinde fie în spaţii exterioare amenajate în zona pieţelor, fie în pieţe volante, vinerea, sâmbăta şi duminica.

"Unii încearcă să facă o întreagă campanie că noi avem ce avem cu producătorii autohtoni. Asta e o mare prostie, dar pentru asta trebuie o reacţie. Să vorbeşti cu primarii de sector şi să le ceri lucrul ăsta" i-a transmis premierul primarului Capitalei.

Primul ministru a precizat, în discuţiile avute, că va transmite Direcţiilor de Sănătate Publică şi Direcţiilor Sanitar-Veterinare solicitarea de a sprijini autorităţile locale în amenajarea unor astfel de spaţii.

În toate discuţiile, premierul a subliniat că este vorba despre producătorii autohtoni.

În discuţia cu Nicuşor Dan a afirmat că în pieţele din Bucureşti sunt mulţi comercianţi intermediari care nu au nicio bucată de pământ, care au certificat de producător obţinut de la diferiţi primari de prin jurul Bucureştiului şi care nu sunt producători.

"Trebuie toţi producătorii autohtoni care au marfă românească să aibă această posibilitate să vândă în spaţiile deschise amenajate în jurul pieţelor şi în pieţele volante", a adăugat premierul.

La rândul său, primarul oraşului Sebeş, Dorin Nistor, a anunţat sâmbătă pe Facebook că a discutat cu premierul pe tema situaţiei pieţelor agro-alimentare.

"Mesajul pe care dorim să îl transmitem şi al cărui mesager devin în comunicarea cu toţi primarii din judeţul Alba este acela că pieţele agro-alimentare care se înscriu în caracteristicile de spaţii deschise, aerisite, îşi menţin funcţionalitatea. Ne dorim ca acest mesaj să ajungă la producătorii agricoli, care au nevoie să fie sprijiniţi în această perioadă. De asemenea, consumatorii doresc să cumpere produse româneşti proaspete, care se regăsesc în oferta generoasă a pieţelor noastre, mai ales toamna" a transmis Nistor, pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Orbane dute acasa am vazut ca vreai sa termini tot ce este romanesc,tradatorule

    1. Mafia Pieţelor e romaneasca si trebuie terminata ?

    Trebuie toti...

    Cu asa exprimare sigur te adresezi Romaniei educate 

    L-a apucat grija producatorilor. Pana acum nu stia ca majoritatea celor vare vand in piete sunt intermediari? De ce a modificat atunci Legea lantului scurt pt alimente? Punandu-i astfel pe butuci pe producatorii autohtoni.

    De ce nu intreaba presa asta?  

    1. ... ea trebuie sa scrie in ritm de mitraliera pe salariul minim. SA SCRIE, nu sa citeasca. in timpul liber, atata cat mai are, citeste si ea o bere ceva ca ce merita mai mult slujba asta de kakao?

      Care presa ,noi nu mai avem presa toata este aservita lui iohanis si orban ,pana si noi puneam intrebari mai inteligente ,li sa dat bani au fost scutiti de impozit ,msi bine am inchide televizorul

    Dar intermediari nu trebuie sa traiasca

    Ce ipocrit ce scarba de om

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb