ORBAN: "După numărarea voturilor şi calcularea mandatelor, se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD"

J.P.
Politică / 8 decembrie 2020

"După numărarea voturilor şi calcularea mandatelor, se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban a declarat că se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD.

Orban: "După numărarea voturilor şi calcularea mandatelor, se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD. Obiectivul nostru este de a forma o majoritate parlamentară în jurul PNL fără PSD. Din calcularea mandatelor este clar că există această posibilitate politică şi PNL se va implica în negocieri pentru a obţine această majoritate parlamentară. Avem 41 de senatori şi 95 de deputaţi, dar rezultatele nu sunt încă definitive. Sistemul de repartiţie a mandatelor se va stabili după numărarea tututor voturilor.

În privinţa demisiei, am considerat că este un gest de onoare şi demnitate şi l-am făcut din motivele explicate în declaraţia publică. Este o decizie care era firească pentru a arăta că nu mă cramponez de poziţia de premier şi că am ţinut cont de poziţia exprimată la vot de cetăţeni. Pe de altă parte să nu uităm de vocea celor care au tăcut în 6 decembrie şi nu au venit la vot. România are nevoie de un Plan Naţional de Dezvoltare care să ducă la creşterea nivelului de trai în următorii patru ani utilizând toate resursele pe care le avem la dispoziţie. (...) Există posibilitatea construirii unei majorităţi parlamentare fără PSD care să ducă România pe direcţia corectă. Sunt posibili parteneri cei de la USR-PLUS şi cei de la UDMR".

În privinţa declaraţiilor celor de la PSD privind perioada CDR, Orban a spus: "Dacă vă amintiţi, CDR era un conglomerat, iar pe lângă asta a mai existat şi PD în alianţă şi UDMR. Cred că formaţiunile politice posibil partenere înteleg situaţia României şi sunt convins că, după negocieri, se va ajunge la o formulă stabilă de guvern care să pună în practică un program pentru dezvoltarea ţării. În privinţa viitorului premieri, am evaluat mai multe variante posibile. Când vom lua o decizie împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, vom prezenta o propunere care să fie agreată şi de partenerii de coaliţie".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Da, Sica, teoretic se poate face o majoritate parlamentară si fără PSD, cu USR si UDMR, doar ca o astfel de Coalitie nu poate rezista mai mult de o saptamana, pentru ca Gandacii lui Soros va vor cere "si pe mama si pe tata" dpdv al functiilor(nici la functia de premier nu vor sa renunte pt Ciupitura al lor) si al proiectelor lor neomarxiste si antinationale, iar UDMR va vor cere asemenea in domeniul drepturilor colective ale minoritatilor si al autonomiei teritoriale etnice! Asa ca, voi PNLeprele veti avea soarta PNTCD-ului! Asta, in cel mai bun caz!

    Orban n-a decis nimic împreună cu Iohannis, acesta i-a dat un șut in cur și și-a pus omul lui la Palatul Victoria. Atât!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb