ORBAN: Forţele Terestre şi întreaga Armată Română - în prima linie pentru apărarea vieţii şi sănătăţii cetăţenilor

S.B.
Miscellanea / 23 aprilie 2020

Forţele Terestre şi întreaga Armată Română - în prima linie pentru apărarea vieţii şi sănătăţii cetăţenilor

Forţele Terestre şi întreaga Armată Română sunt în prima linie de acţiune pentru apărarea vieţii şi sănătăţii cetăţenilor în contextul crizei sanitare generate de pandemia de COVID-19, a transmis prim-ministrul Ludovic Orban, joi, într-un mesaj adresat de Ziua Forţelor Terestre, conform Agerpres.

"Ziua Forţelor Terestre îmi oferă prilejul să transmit aprecierile şi mulţumirile mele militarilor din cea mai numeroasă categorie de forţe a Armatei Române, pentru misiunile onorate de fiecare dată cu succes, indiferent că se desfăşoară în ţară sau în afara graniţelor. În contextul crizei sanitare generate de pandemia de COVID-19, Forţele Terestre şi întreaga Armată Română sunt în prima linie de acţiune pentru apărarea vieţii şi sănătăţii cetăţenilor. Ofiţeri şi subofiţeri, maiştri militari, soldaţi şi gradaţi profesionişti, dar şi personal civil, cu toţii acţionează în spiritul datoriei, cu responsabilitate şi onoare. Armata română are o contribuţie esenţială la eforturile pentru sprijinirea românilor afectaţi de coronavirus şi la limitarea răspândirii COVID-19, reconfirmând, ca în toate perioadele de încercare ale poporului român, că este factor de susţinere şi încredere pentru întreaga societate", afirmă Ludovic Orban.

Premierul subliniază şi profesionalismul de care dau dovadă militarii români din Forţele Terestre în acţiunile derulate în afara graniţelor ţării.

"În plan extern, fie că se află în teatrele de operaţii alături de partenerii din NATO, din Uniunea Europeană sau în misiunile asumate de România în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, profesionalismul, pregătirea temeinică şi curajul militarilor şi civililor din Forţele Terestre ne-au dat motive de mândrie. România este apreciată ca un partener serios şi credibil mulţumită dăruirii, priceperii şi contribuţiei lor la menţinerea stabilităţii şi păcii în Europa şi în alte regiuni din întreaga lume", afirmă Orban.

În încheierea mesajului său, şeful Executivului îi felicită pe toţi militarii, precum şi personalul civil din cadrul Forţelor Terestre aflaţi la datorie în ţară sau peste hotare.

" Cu prilejul Zilei Forţelor Terestre, transmit felicitări militarilor români aflaţi la datorie în misiuni în ţară sau în afara graniţelor, precum şi personalului civil! De asemenea, le urez multă sănătate, împliniri şi îi aşteptăm cu bine acasă! La mulţi ani!", conchide Orban.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Oamenii "cu epoleți" sa rămână în unitățile militare și sa se antreneze pentru apărarea patriei în caz de război. Pentru apărarea de coronavirus sa iasă în strada Octavian Stireanu și cei care gândesc ca el/vezi articolul din site-ul Bursa de azi. Stireanu ii discrediteaza pe cei cu epoleți!

    1. Se antreneaza in strada au avut primele antrenamente In hunedoara, Sacele, codlea, rahova, ba la ultimu antrenament erau 2-3 agenti contra la unu in fundu gol cu un cutit si o pila si au reusit si sa il ocheasca ca pana acum trageau in sus :))) ;)

      Tocmai de-asta zic ca cei cu "epoleți" sa nu mai iasă pe străzi. Lasă-ți datele de contact sa te cheme pe tine și pe Octavian Stireanu, sa luați și alți ziariști, ex Victor Ciutacu, pt ca ziariștii se pricep la toate(probabil ca și tu).

      Domnule, este regretabila moartea acelui om. Sa nu credeti insa ca cel care a tras este astazi un om fericit. Dar si daca nu-si facea datoria, daca acel om (cum ziceti ,cu fundul gol), inarmat cu niste obiecte periculoase (arme) ar fi putut duce la bun sfarsit cele reclamate de cetateanul ce a sunat la 112 si murea cineva nevinovat nu ar fi fost bine.

      Si mai mult, politia este dotata cu arme de foc nu pentru parada sau pentru a le curata, acele arme sunt destinate conform legii, printre altele si autoapararii, atunci cand politistii sunt atacati direct si viata si integritatea corporala le sunt puse in pericol. Si am vazut o groaza de politisti care au ezitat si au fost ucisi sau au ramas invalizi pe viata.  

      Acel om, Dumnezeu sa- ierte si odihneasca, stia ca actiunea sa contravine legii si trebuia sa lase, asa cum a fost somat, imediat jos obiectele periculoase. Trebuia sa se supuna celor din politie si totul ar fi fost in regula. 

      Politia si-a facut datoria fata de cele reclamate la 112. Nu a murit nimeni nevinovat. Asupra faptului ca s-a produs regretabilul deces al acresorului, numai justitia se poate pronunta. Si sunt multe multe aspecte ale acestui regretabil incident care pot da dreptate politistului. Nimeni care nu a fost acolo si nu cunoste toate amanuntele nu poate acuza politistul de moartea acestui om.  

      Acel politist nu este cu un monstru cum il prezinta unele posturi TV.  

      Dar, cu siguranta, cetatenii care inteleg sa nesocoteasca legea, sa puna in pericol viata si sanatatea semenilor lor, trebuie sa se gandeasca la faptul ca politistul nu poate sa astepte sa fie lovit, injunghiat, ucis si apoi sa faca uz de arma.  

      La noi viata politistilor este mereu in pericol. Prin satele si comunele tarii si nu numai, betivi violenti si recalcitranti distrug fara teama masinile politiei, se opun fara frica masurilor dispuse de politisti, trag de hainele lor, le rup epoletii, ii scuipa si altele, fara teama. Si sa nu uitam amenintarea de curand transmisa la tv, unuia brunet barosan, ce a ramas fara permis, " te prind eu fara uniforma" 

      Insa legea trebuie schimbata si mai ales popularizata.  

      Politistul trebuie aiba dreptul sa faca uz de arma daca din atitudinea raufacatorului (ca la americani) rezulta ca ca va urma un atac asupra sa. Nu are ce cauta raufacatorul in proximitatea politistului sa-i dea in cap, sa-i rupa uniforma sau sa-i distruga masina de politie. Si aceasta si in timpul liber.  

      Si aceste aspecte ale legii ar trebuii popularizate mereu.  

      Daca toti raufacatorii ar stii ce poate urma, nu ar mai ataca politistii si s-ar supune.

      Asa nu ar mai exista incidente ca cel de mai sus. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb