Orban: Guvernul actual a concesionat administrarea României către FMI

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 11 august 2009

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a susţinut, ieri, că Executivul "a concesionat administrarea României către FMI" şi că ţara noastră riscă să intre în incapacitate de plată. "Din păcate, România nu mai este condusă de un Guvern român, Guvernul actual a concesionat administrarea României către FMI, către funcţionarii FMI", a susţinut Orban, citat de NewsIn

Potrivit liderului PNL, "Guvernul a reuşit o contraperformanţă", de cădere economică în condiţiile în care deficitul ar putea să atingă 8-10% şi în care Executivul "nu a luat nicio măsură anticriză".

Prim-vicepreşedintele PNL a susţinut că niciunul dintre obiectivele Guvernului nu au fost îndeplinite. "A trebuit să vină misiunea de experţi ai FMI ca să aflăm că de fapt nu s-au redus cheltuielile cu personalul în sectorul public, ci au crescut cu 16% în primul semestru", a menţionat Orban, care a considerat că s-a generalizat risipa banului public.

"PNL consideră că este fundamental ca pensiile, salariile, toate prestaţiile sociale să fie plătite la termen şi să fie majorate ţinând cont de datele economice reale", a mai afirmat Orban, care a precizat că cererea Guvernului către FMI, de a se utiliza banii pentru plata salariilor şi pensiilor, de fapt ascunde situaţia reală - "România este pândită de riscul de a intra în in­capacitate de plată".

Potrivit lui Orban, actualii guvernanţi sunt interesaţi doar să poată plăti salariile şi pensiile numai până la alegerile prezidenţiale, "cu orice risc şi cu orice preţ".

"Principalul creator al blocajului financiar din economie este Guvernul, alături de sistemul financiar bancar, prin faptul că nu rambursează TVA-ul, prin faptul că nu plăteşte lucrările efectuate şi prin faptul că nu asigură resursele financiare chiar şi acolo unde ordonatorii de credite au făcut solicitările pentru a achita plata lucrărilor efectuate în economie", a mai afirmat liberalul, criticând şi faptul că actualul Guvern, după şedinţele din coaliţie, "începe să aibă din ce în ce mai mulţi purtători de cuvânt".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb