Orban intră, oficial, în competiţia pentru Capitală, dar nu-şi cunoaşte principalii adversari

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 25 martie 2008

Orban intră, oficial, în competiţia pentru Capitală, dar nu-şi cunoaşte principalii adversari

Delegaţia Permanentă a PNL a decis, ieri, ca partidul să nu încheie nici o alianţă politică pentru participarea la alegerile locale din acest an, cu excepţia Timişoarei, unde va fi susţinut actualul primar PNŢCD, Gheor­ghe Ciuhandu. Organizaţiile PNL vor avea însă mână liberă să încheie alianţe locale cu PNŢCD, dacă vor considera că este necesar, a declarat liberalul Relu Fenechiu. În ceea ce priveşte alianţa de la Timişoara, există o înţelegere între PNL şi PNŢCD ca la alegerile locale să se meargă pe liste comune, lucru confirmat atât de Fenechiu, cât şi de Ciuhandu. De altfel, Gheorghe Ciuhandu a declarat că alianţa are la bază ideea polului de centru-dreapta, dar şi-a exprimat regretul că liberalii nu colaborează cu PNŢCD decât la Timişoara. "O să finalizăm negocierile la sfârşitul acestei săptămâni. (...) Vom merge pe liste comune, mă vor susţine pe mine la Timişoara iar noi vom susţine un liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş" - a spus Ciuhandu.

Şi vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a precizat că liberalii vor participa pe liste proprii la viitoarele alegeri locale. El a explicat că această decizie a fost determinată şi de introducerea votului uninominal pentru alegerea preşe­dinţilor consiliilor judeţene.

În şedinţa de ieri a liberalilor, preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a fost desemnat coordonatorul politic al echipei centrale de campanie a liberalilor, urmând ca de Departamentul de finanţare să se ocupe Teodor Atanasiu, iar mandatar financiar va fi Antonel Tănase.

Pentru Capitală, Ludovic Orban a fost confirmat, ieri, de Delegaţia Permanentă, drept candidat al PNL-ului. El nu-şi cunoaşte încă principalii oponenţi, în condiţiile în care nici la PD-L, dar nici la PSD nu a fost luată decizia asupra candidatului cu cele mai mari şanse.

Candidaţii PD-L la primăriile şi consiliile judeţene vor fi confirmaţi politic de către Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului pe 7 aprilie, potrivit preşedintelui democrat-liberalilor, Emil Boc. "Suntem în graficul anunţat. Până pe 31 martie ne stabilim candidaturile şi toate organizaţiile vor trimite la Bucureşti propunerile pentru funcţia de primar şi preşedinte de consilii judeţene, urmând ca la şedinţa BPN din 7 aprilie, imediat după summit-ul NATO, să validăm toate deciziile la nivel naţional", a declarat Boc.

La PSD, discuţiile privind alegerile locale par a se concentra pe Capitală, unde intenţiile lui Marian Vanghelie şi Sorin Oprescu de a candida pentru primărie par a fi format deja două tabere în partid. Potrivit statutului, decizia finală în ceea ce priveşte candidaţii la alegerile locale aparţine Comitetului Executiv Naţional. Deocamdată, se ştie doar că lansarea oficială a candidaţilor PSD va avea loc pe 16 aprilie, la Bucureşti, "într-o amplă manifestare", după cum a precizat liderul partidului, Mircea Geoană.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb