ORBAN, LA ÎNCEPEREA LUCRĂRILOR PENTRU CONDUCTA SUBMARINĂ DIN PROIECTUL DE DEZVOLTARE GAZE NATURALE MIDIA: "Proiectul offshore dezvoltat de Black Sea Oil & Gas şi GSP demonstrează parteneriatul strategic dintre România şi SUA"

A.P.
Miscellanea / 17 septembrie 2020

"Proiectul offshore dezvoltat de Black Sea Oil & Gas şi GSP demonstrează parteneriatul strategic dintre România şi SUA"

Valoarea proiectului de la Marea Neagră - 400 milioane dolari

Premierul Ludovic Orban a fost prezent, joi dimineaţa, în comuna constănţeană Corbu, la începerea lucrărilor la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia - MGD, afirmând că acest lucru arată voinţa clară de a finaliza acest proiect important legat de începerea exploatării primului zăcământ de gaz natural aflat offshore, scrie News.

"Sunt onorat să fiu prezent astăzi la un moment simbolic, într-un proiect fundamental pentru dezvoltarea economică a României. Momentul simbolic îl reprezintă practic intrarea conductei înspre mare, dinspre uscat înspre mare, sigur, nu intră direct în apă, intră prin subtraversare pe sub plajă. Practic, este un moment simbolic care arată voinţa clară de a finaliza un proiect extrem de important pentru România şi anume începerea exploatării primului zăcământ de gaz natural aflat offshore. În acest proiect sunt implicate două companii Black Sea Oil & Gas, care lucrează în parteneriat cu Grupul de Servicii Petroliere. O ilustrare foarte concretă a parteneriatului strategic dintre România şi SUA. Black Sea Oil & Gas care este deţinută de grupul Carlyle, care are licenţa de operare şi exploatare a zăcământului, în parteneriat cu o companie, Grupul de Servicii Petroliere 100% românească", a afirmat Orban.

El a precizat că valoarea acestui proiect este de 400 de milioane de dolari.

"Aici pe lângă cele 100 de milioane investiţi până acum, valoarea acestui proiect este de 400 de milioane de dolari, un proiect cu o mare valoare şi un proiect de o mare complexitate care până la urmă trebuie să realizeze un lucru simplu, să ducă gazul din zăcământul aflat offshore, să-l ducă în reţeaua de gaz natural a României astfel încât gazul să poată să ajungă în infrastructura de transport a gazelor naturale", a transmis premierul, conform News.

El a afirmat că în acest proiect este implicat şi Transgazul.

"În acest proiect este implicat şi Transgazul care realizează, este deja în execuţie conducta de la staţia de tratare a gazului şi până la conducta Tranzit 1 şi încă o conductă prin care gazul natural extras va ajunge în reţeaua Transgazului. Sunt convins că aceste investiţii sunt corelate astfel încât în momentul în care poate să înceapă exploatarea gazul extras să poată să fie conectat la reţeaua de gaz administrată de Transgaz", a explicat Ludovic Orban, care a menţionat că acesta este primul proiect de exploatare a resurselor de care dispune România în Marea Neagră.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Uite asa toate resursele naturale ale Romaniei sunt vandute, iar gazul Romaniei va lua drumul Ungariei sau la alte popoare pentru dezvoltarea lor si un trai mai bun si la caldura pentru cetatenii lor.

    Parteneriat din parte noastra, ca ei ne exploateaza resursele.... ne vand avioane, rachete, au primit fondul proprietatea samd. Asta demonstreaza faptul ca noi suntem colonie, nu partenerii lor.

    1. Țara a fi st vândută la străini de Iohannis și gașca de slugi numita PNL.

    il vad si pe alexe prin zona...sper ca nu l-au pus sa zica ceva in engleza!!

    1. ...pai e Doctor. Dottore, cu ceva lucrare despre cum e vremea la Iasi. nu, nu e la misto. e pa bune, din pacate

    E plin de vorbe goale si pupincurisme acest Orban. Sluga desăvârșită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb