Orban solicită demisia lui Tăriceanu

Mihaela Dan
Politică / 15 iunie 2018

Ludovic Orban (Sursa foto: Facebook)

Ludovic Orban (Sursa foto: Facebook)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a reacţionat, astăzi, în urma declaraţiilor preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, din cadrul Reuniunii Asociaţiei Senatelor din Europa, catalogând revoltătoare afirmaţiile acestuia şi numindu-l "susţinătorul făţiş al unui proiect antieuropean şi trompeta intereselor contrare apartenenţei României la Uniunea Europeană". Orban mai afirmă că declaraţiile lui Tăriceanu sunt de "domeniul nebuniei", întrucât Comisia Europeană nu poate fi responsabilă de funcţionarea justiţiei din România şi îi solicită demisia din funcţia de preşedinte al Senatului.

"Susţin acest lucru întrucât Călin Popescu Tăriceanu nu se află la prima abatere, dar în acest moment lucrurile au devenit extrem de grave. Prin poziţiile domniei sale, iresponsabile, încalcă jurământul depus în calitate de demnitar al statului român, iar această conduită echivalează cu o formă de trădare a intereselor României", a mai spus Orban.

Preşedintele PNL aminteşte că preşedinţii celor două Camere au transmis Departamentului de Stat al SUA, în numele Parlamentului, un punct de vedere contrar Parteneriatului strategic cu SUA.

"Reamintesc faptul că şi Călin Popescu Tăriceanu, şi Liviu Dragnea au exprimat în mod abuziv în numele Parlamentului un punct de vedere referitor la Departamentul de Stat al SUA contrar Parteneriatului strategic în care România este parte. Alăturate declaraţiilor recente ale lui Liviu Dragnea referitoare la UE şi NATO, afirmaţiile lui Călin Popescu Tăriceanu devoalează un plan al liderilor PSD-ALDE de izolare a României în cadrul Uniunii Europene. Nu exclud chiar ca aceşti doi indivizi să ajungă să cocheteze, în mod oficial, cu scoaterea României din UE, în cazul în care oficialii europeni nu le îndeplinesc hachiţele", a mai completat acesta.

Orban spune că, prin aderarea la Uniunea Europeană, România s-a angajat din proprie iniţiativă să respecte valorile şi standardele europene, iar în cazul Justiţiei a fost instituit Mecanismul de Cooperare şi Verificare tocmai pentru a atinge aceste standarde sub îndrumarea Comisiei Europene şi îi acuză pe Dragnea şi Tăriceanu că au "sabotat" parcursul României în acest domeniu.

"Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea sunt cei care au sabotat parcursul României în privinţa Justiţiei, determinând astfel înrăutăţirea rapoartelor MCV. Tăriceanu şi Dragnea sunt adevăraţii agresori ai Justiţiei, respectiv cei care produc atacuri sistematice la adresa judecătorilor şi procurorilor pentru a-şi servi interesele lor nelegitime", mai crede el.

Liderul liberalilor cataloghează afirmaţiile lui Tăriceanu ca fiind de "domeniul nebuniei", deoarece Comisia Euorpeană nu poate fi responsabilă de funcţionarea justiţiei din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb