Ordonanţa de reducere a cheltuielilor, publicată în Monitorul Oficial

T.B.
Macroeconomie / 15 mai 2023

Ordonanţa de reducere a cheltuielilor, publicată în Monitorul Oficial

Ordonanţa de reducere a cheltuielilor, adoptată vineri de către Guvern, a fost publicată, luni seară în Monitorul Oficial al Ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri fiscal bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, conform news.ro.

Actul normativ a fost adoptat "având în vedere obligaţia Guvernului de a conduce politica fiscal-bugetară în mod prudent pentru a gestiona resursele şi obligaţiile bugetare, precum şi riscurile fiscale de o manieră care să asigure sustenabilitatea poziţiei fiscale pe termen mediu şi lung, precum şi predictibilitatea politicii fiscal-bugetare pe termen mediu, în scopul menţinerii stabilităţii macroeconomice, ţinând cont că în iunie 2021 Consiliul Uniunii Europene a emis o recomandare României pentru a pune capăt situaţiei de deficit excesiv până cel târziu în 2024, stabilind ţintele de deficit ESA la 8,0% din PIB pentru 2021, 6,2% din PIB pentru 2022, 4,4% din PIB pentru 2023 şi 2,9% din PIB pentru 2024".

Actul normativ prevede, printre altele, obligaţia conducătorilor autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, de a dispune măsurile necesare în vederea reducerii cu 10% a cheltuielilor aprobate pe anul 2023 la titlul "Bunuri şi servicii".

"În anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante", se arată în document, dar există şi o serie de excepţii.

"În anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, personalul din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de subordonare şi de finanţare, poate deţine calitatea de membru al consiliului de administraţie şi/sau de membru al consiliului de supraveghere la maximum două întreprinderi publice sau în organele de conducere ale altor entităţi deţinute de stat sau de unităţile administrativ-teritoriale al căror sediu se află pe teritoriul României", prevede actul normativ.

În termen de 30 de zile, toţi cei care sunt vizaţi îşi vor anunţa opţiunea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sunt foarte supărată cu privire la aceasta oug,m-am înscris la un concurs de angajare pe un post foarte mult dorit sin cauza acestei oug concursul a fost anulat si posturile blocate,e incorect,inuman,grotesc,ieșit din comun,e o tâmpenie cât guvernul de mare aceasta oug care împiedică oamenii sa aibă un loc de munca,oentru ca vreți voi guvernul asta de rahat sa faceți economie,asa faceți economie,lăsând oamenii fără locuri de munca?RUSINEEEE!

    Dacă tot vreți să economisiți bani, tăiați pensiile alea speciale (nesimțite) nu dați cu biciul tot în omul sărac ! Nu cred că prin blocarea posturilor de angajare

    la stat se rezolvă problema ! Cu alte cuvinte lasă boșii să încaseze cât mai mulți bani că ei mănâncă cu șapte guri și alții să nu se poată angaja ca să poată pune și ei ceva pe masă ! Rușine să vă fie ! Voi ăștia care luați astfel de hotărâri meritați să fiți puși la zid ! 

    De un an de zile aștept acest concurs, am depus dosarul de înscriere , apoi am fost anunțat ca nu se mai tine concursul. O rușine de guvern avem. O să plec în străinătate...aici nu mai am pentru ce rămâne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb