Organismele intermediare pentru programele din domeniul resurselor umane trec în subordinea MFP

George Forcoş
Miscellanea / 16 iunie 2016



Guvernul a decis astăzi, prin Ordonanţă de Urgenţă, trecerea organismelor intermediare pentru gestionarea programelor operaţionale sectoriale în domeniul dezvoltării resurselor umane din subordinea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale în subordinea Ministerului Fondurilor Europene (MFP), care îndeplineşte şi rolul de Autoritate de Management pentru aceste programe de finanţare.

Prin preluarea administrativă a organismelor intermediare în aceeaşi structură în care se află şi autoritatea de management evită dubla coordonare şi se asigură un cadru procedural unitar pentru implementarea eficientă a Programului Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020. De asemenea, sunt eliminate blocajele interinstituţionale relevate în implementarea proiectelor din cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU, din perioada de programare precedentă, 2007-2013, asigurând totodată facilitarea proceselor aferente închiderii acestui program, se precizează într-un comunicat de presă al Executivului.

Celeritatea preluării organismelor intermediare de către Ministerul Fondurilor Europene este justificată de momentul închiderii POSDRU 2007-2013 în condiţiile prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 678/2015, când este necesară mobilizarea într-un termen extrem de scurt a unor importante resurse de personal şi expertiză la nivelul instituţiilor implicate în implementarea programului. De asemenea, din perspectiva noii perioade de programare, acestea trebuie să fie evaluate în vederea includerii lor în descrierea de sistem, în scopul desemnării organismelor cu rol în gestionarea POCU. Acordurile de delegare pentru perioada de programare 2014-2020 urmează să fie semnate în cursul lunii iulie 2016.

Având în vedere că Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 - care are o alocare totală de aproximativ 5 miliarde de euro din care 4,3 miliarde de euro contribuţie UE - stabileşte priorităţile de intervenţie ale României în domeniul ocupării forţei de muncă, al incluziunii sociale şi educaţiei, devenind cel mai mare angajator din România în următorii ani, se impune ca gestionarea acestuia să se realizeze integrat, pentru a răspunde cât mai bine necesităţilor de finanţare a regiunilor mai puţin dezvoltate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb