Organizatorii Electric Castle vor să implementeze un sistem cu brăţări cu care să se poată face plăţi

A.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 3 noiembrie 2015

În timpul festivalului Electric Castle au avut loc peste 4000 de tranzacţii contactless (plăţi cu cardul sub 100 lei, pentru care nu este solicitat codul PIN), în valoare de aproximativ 1 milion de euro, ne-a declarat Mihai Păun, Director General Electric Castle. Domnia sa spune că, pe viitor, are în vedere implementarea un sistem cu brăţări cu care să se poată plăti pentru că oamenii au nevoie de instrumente de plată rapide. La rândul său, Gabriel Ghiţă, Head of New Business, Mastercard, spune că toată lumea se aşteaptă ca telefonul mobil să fie noul intrument pentru plăţi, însă orice dispozitiv folosit de clienţi poate avea acest rol - braţări, inele, ceasuri, chiar şi cheia de la maşină.

Mihai Paun ne-a spus: "Angajăm peste 200 de barmani pe care nu îi cunoaştem şi este riscant să-i punem să gestioneze cash. De aceea, am investit într-un sistem în care oamenii să-şi pună banii pe un card contactless şi să poată plăti foarte rapid, iar noi să avem raportări în timp real şi să fie transparenţă fiscală. Fiecare vendor din festival este obligat să facă o raportare fiscală. Tot sistemul este conectat la casele de marcat".

Mihai Păun ne-a mărturisit că, iniţial, ideea festivalului Electric Castle, din 2013, era să adune 2500-3000 de persoane, însă aşteptările au fost depăşite cu mult, la eveniment fiind prezente atunci circa 30.000 de persoane. Anul acesta, Electric Castle de la Cluj a reunit 100.000 de persoane care au venit mai mult pentru atmosferă decât pentru muzică. Media de vârstă a participanţilor este de peste 25 de ani, sunt absolvenţi de facultate, consumatori de cultură şi au venituri peste medie. Echipa de organizare în timpul evenimentului ajunge până la 1000 de persoane.

În doar 3 ani de existenţă, "Electric Castle" a ajuns extrem de cunoscut în Europa. Biletele au costat între 149 şi aproape 300 de lei, iar o singură persoană a dat 59 de lei în cele 4 zile de stat în camping.

Electric Castle este cel mai mare festival din Romania şi este primul festival care a mutat muzica electronică şi sunetele live ale unui concert pe scenele unui castel. După două ediţii legendare, anul acesta, Electric Castle a avut 6 scene şi peste 150 de artişti.

După prima ediţie din 2013, festivalul a fost nominalizat la două categorii la European Festival Awards (Best New Festival şi Best Medium Size Festival), mai târziu ajungând în finală, în primele 10 festivaluri din Europa la categoria Best Medium Size Festival, alături de nume de prestigiu ca Volt, Balaton, Melt sau I love Techno.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb