Osetia de Sud, exemplu pentru Mihai Răzvan Ungureanu

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 10 aprilie 2012

Nu mai este un secret pentru nimeni că viitorul candidat al PDL pentru alegerile prezidenţiale va fi Mihai Răzvan Ungureanu.

Nu mai este un secret pentru nimeni că viitorul candidat al PDL pentru alegerile prezidenţiale va fi Mihai Răzvan Ungureanu.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu are de ieri un exemplu, uşor de oferit, în ceea ce priveşte un personaj important din cadrul unei structuri de informaţii ajuns pe una din cele mai înalte funcţii într-un stat. Chiar dacă Osetia de Sud nu reprezintă o democraţie consacrată, nici măcar un stat recunoscut la nivel mondial, poate fi un model, cel puţin la nivel teoretic.

Nu mai este un secret pentru nimeni că viitorul candidat al PDL pentru alegerile prezidenţiale va fi Mihai Răzvan Ungureanu. Chiar secretarul general al acestui partid, Ioan Oltean, a declarat că este "aproape o certitudine" că premierul va fi candidatul PDL pentru cea mai importantă funcţie în stat: "Atunci când mandatul preşedintelui Băsescu se va epuiza, există această aproape certitudine. Premierul este o personalitate, observăm cu toţii, extrem de puternică, o persoană a cărei inteligenţă şi viziune politică sunt tot mai bine puse în valoare şi credem că va fi un proiect care va avea extrem de mare succes". Faptul că Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit în funcţia de premier direct din postura de şef al Serviciului de Informaţii Externe a fost considerat un punct în minus pentru viitorul politic al acestuia.

Fostul şef al filialei locale a KGB din Osetia de Sud, Leonid Tibilov, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale cu circa 54% din sufragiile exprimate, potrivit rezultatelor finale ale scrutinului, anunţate în teritoriul separatist georgian sprijinit de Moscova. Leonid Tibilov este considerat ales în funcţia de preşedinte al republicii Osetia de Sud, a declarat preşedintele comisiei electorale, Bella Plieva, citată de agenţiile internaţionale de presă. Rivalul său, comisarul prezidenţial pentru drepturile omului David Sanakoev, s-a clasat pe poziţia secundă, cu 42 de procente. Regiunea muntoasă s-a desprins de sub autoritatea Georgiei printr-un război în anii 1990. Dar tensiunile crescânde dintre Georgia şi separatişti au condus la un război-fulger în august 2008, în care trupele ruseşti au învins armata georgiană după cinci zile de lupte. Independenţa Osetiei de Sud nu este recunos-cută decât de Rusia, Nicaragua, Venezuela, Nauru şi Tuvalu. Legitimitatea alegerilor osetine a fost contestată de Tbilisi. Leonid Tibilov, în vârstă de 60 de ani, s-a clasat pe primul loc şi la primul tur de scrutin, desfăşurat la sfârşitul lui martie. Format, potrivit RIA Novosti, la şcoala KGB din Minsk (Belarus) în perioada sovietică, el are gradul de general şi a fost ministru al Securităţii Statului în Osetia de Sud - şeful KGB local - în anii "90.

Există şi două cazuri celebre în istoria recentă de şefi de servicii ajunşi la conducerea ţărilor lor. George Bush a fost director al CIA, guvernator, congresman şi preşedinte al SUA. Iuri Vladimirovici Andoropov a ajuns numărul 1 în URSS, secretar general al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, după moartea lui Leonid Brejnev, direct din funcţia de şef al KGB.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dintr-un motiv foarte simplu. Toti baietii regasiti mai sus, inclusiv cel din Osetia de Sud, au trecut printr-un rand de alegeri. Fie ele chiar fraudate, s-a pus in fata agorei si a zis "votati ce vreti". Baiatul nostru a fost impus. NU exista un asemenea caz nici in democratiile functionale, nici in alea populare, nici in regimurile arabe, pe nicaieri. Nu mai gasiti asemanari, pentru ca diferentele dintre toate aceste cazuri si cel romanesc ies si mai mult in evidenta.

    1. eu il sustin pe proscrisul de MRU, daca are boase si sustine votul electronic ptr tineri (prin internet, precum in tot mai multe tari, de la Estonia, Letonia, Canada, etc), tineri care refuza sa iasa la urnele prafuite si din nou pacostea de pensionari si asistati, ne cadoricseste cu dealde Iliescu, Basescu, Diaconescu si alti penibili care-i prostesc sau cumpara la drumul mare....de ti-e jena sa mai scoti capul prin Europa ca roman. Cat despre carcotasi, votul electronic este de 10 ori mai safe decat cel clasic si obosit sau platile online cum credeti ca se fac in toata lumea, in care orice frauda e prinsa in aceeasi zi ?

      Asa ca MRU 007, daca vrei sa faci cu adevarat ceva ptr tara asta, da-le partidelor si lui Base tot ce vor, doar sa voteze ptr votul electronic cat mai repede si vei vedea cum generatia facebook ramane in tara ca sa o schimbe in bine; iar tu vei intra in istorie cu un singur click ! 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb