ZIARUL BURSA

10 aprilie 2012
Ediţia din 18.09.2024
Alpha Bank îşi caută recapitalizarea

INFIRMÂND PRESA ELENĂ Alpha Bank îşi caută recapitalizarea

ELENA VOINEABănci-Asigurări / 10 aprilie 2012

Alpha Bank evaluează mai multe măsuri de consolidare a capitalului, au precizat, ieri, reprezentanţii băncii, după ce presa elenă a relatat că instituţia de credit ar putea să vândă 30% din subsidiarele est-europene, inclusiv cea din România, către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Specialişti: Noua Lege a energiei contravine reglementărilor CE

Specialişti: Noua Lege a energiei contravine reglementărilor CE

EMILIA OLESCUCompanii / 10 aprilie 2012

Proiectul de lege a energiei, aprobat recent în Guvern şi transmis spre aprobare în regim de urgenţă Parlamentului, conţine unele reglementări care contravin Directivei Europene 72/2009, după cum ne-au declarat unii specialişti din piaţă: "Deşi din expunerea de motive se deduce că propunerea legislativă are în vedere «angajamentul României de a transpune în legislaţia naţională Directiva CE 72/2009», modificările şi completările propuse nu realizează acest lucru; unele din modificările propuse contravin prevederilor Directivei 72".

Din miasmele guvernării: datoria publică

Din miasmele guvernării: datoria publică

DANIEL IONESCUMacroeconomie / 10 aprilie 2012

A. Pentru orice guvern care vrea să-şi onoreze mandatul - singura alternativă dezirabilă în exercitarea puterii cu care a fost însărcinat! - reproducţia şi dezvoltarea bunurilor şi serviciilor publice în condiţii de eficienţă economică şi eficacitate socială reprezintă o obligaţie instituţională, onorantă, care însă, de multe ori, se dovedeşte dificilă, datorită posibilităţilor limitate pe care le oferă resursele financiare de care beneficiază legal bugetul public.

Nu mai este un secret pentru nimeni că viitorul candidat al PDL pentru alegerile prezidenţiale va fi Mihai Răzvan Ungureanu.

Osetia de Sud, exemplu pentru Mihai Răzvan Ungureanu

OCTAVIAN DANPolitică / 10 aprilie 2012

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu are de ieri un exemplu, uşor de oferit, în ceea ce priveşte un personaj important din cadrul unei structuri de informaţii ajuns pe una din cele mai înalte funcţii într-un stat.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Inflaţia din China accelerează

Inflaţia din China accelerează

ALINA VASIESCUInternaţional / 10 aprilie 2012

Inflaţia din China a crescut uşor în luna martie, în ritm anual, ajungând la 3,6%, de la 3,2% în februarie, în principal din cauza preţurilor alimentelor şi ale energiei, conform anunţului făcut, ieri, de Biroul Naţional de Statistică de la Beijing.

FNGCIMM a acordat garanţii de 162 milioane euro

FNGCIMM a acordat garanţii de 162 milioane euro

F.A.Bănci-Asigurări / 10 aprilie 2012

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat în primul trimestru 2.400 de garanţii, totalizând 162 milioane euro, cu 60% peste valoarea din acelaşi interval din 2011, principalii beneficiari fiind firmele care au...

"Avon" are un nou director executiv

"Avon" are un nou director executiv

ALINA VASIESCUInternaţional / 10 aprilie 2012

Producătorul american de cosmetice "Avon Products" Inc. a numit-o pe Sherilyn S. McCoy în funcţia de director executiv, aceasta urmând să se alăture board-ului companiei începând cu data de 23 aprilie.

Idei noi pentru privatizarea Cupru Min

A.T. Companii / 10 aprilie 2012 /

Eşecul privatizării Cupru Min, societate care exploatează peste jumătate din rezerva naţională de cupru, a stârnit noi controverse privind modalitatea de atragere a unor investitiori privaţi în această afacere. Deputatul Adrian Gurzău susţine că...

De ce alergăm?

Cătălin Avramescu Editorial / 10 aprilie 2012

Cătălin Avramescu

Mai înainte de a ajunge la întrebare, să ne oprim la o mirare. Sunt curios de unde înclinaţia - pasiunea, fixaţia sau chiar obsesia - pentru politică.

BNR, membru la sistemul Depozitarului Central

Crăiţa Simionescu Piaţa de Capital / 10 aprilie 2012 /

Banca Naţională a României a fost admisă, pe 5 aprilie, în sistemul Depozitarului Central, în calitate de membru la sistemul RoClear (n.r. sistem de compensare-decontare, custodie, depozitare şi înregistrare operat de Depozitarul Central),...

Lichiditatea a rămas redusă

BVB Lichiditatea a rămas redusă

Piaţa de Capital / 10 aprilie 2012

Bursa de la Bucureşti a închis sesiunea de ieri în scădere cu 0,94%, într-o piaţă în care prudenţa investitorilor locali şi absenţa celor străini au menţinut lichiditatea la un nivel redus, apropiat de cel de vineri, când a fost consemnat cel mai...

Silviu Ioan Wagner ne-a declarat: "Rezultatele financiare sunt pe un trend descrescător din cauza contextului economic dificil pe plan naţional şi internaţional".

Venituri în scădere pentru Oil Terminal

ALINA TOMA VEREHAPiaţa de Capital / 10 aprilie 2012

Veniturile totale ale Oil Terminal Constanţa, bugetate pentru acest an, sunt de 117,8 mili-oane lei, în scădere cu 1,1% faţă de rezultatele preliminate pentru anul trecut. Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli (BVC) aprobat şi publicat...

BOGDAN DRĂGOI: ANAF va trece printr-o reorganizare amplă

ALEXANDRU SÂRBUMacroeconomie / 10 aprilie 2012

Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF) urmează să treacă printr-o reorganizare amplă, care va privi atât optimizarea numărului de administraţii fiscale, cât şi întreg sistemul informatic al agenţiei, pe baza unei evaluări a Băncii...

Domnul Sabin Mărţoiu, director general al firmei "Panovia" din Olteniţa-Călăraşi, s-a născut în anul 1976 în oraşul Miercurea Ciuc-Harghita. A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti. Este căsătorit şi are un fiu şi o fiică. Hobby: ieşirile la munte şi schiul.

Investiţie de 2 milioane euro la "Panovia"

CORNELIA ANGELESCUCompanii / 10 aprilie 2012 /

Cererea pieţei a pus în faţa managerilor "Panovia" necesitatea conceperii unui proiect de extindere a spaţiului Fabricii de produse de panificaţie congelate din Olteniţa şi de creştere a capacităţii de producţie.

RVA Insolvency: Mic.Ro va intra în faliment

RVA Insolvency: Mic.Ro va intra în faliment

Companii / 10 aprilie 2012

RVA Insolvency, administratorul judiciar al reţelelor de magazine Mic.ro şi miniMax, deţinute de omul de afaceri Dinu Patriciu şi aflate în insolvenţă, va propune creditorilor să admită falimentul celor două firme, după ce discuţiile privind...

Tarom va încheia anul cu pierderi

A.T.Companii / 10 aprilie 2012 /

Tarom va încheia şi acest an cu pierderi în valoare de 187,2 milioane de lei, arată bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei, publicat în Monitorul Oficial.

REVISTA PRESEI 10.04.2012

Willy HomnerRevista Presei / 10 aprilie 2012

ADEVARUL 

Andrei Chiliman, pe punctul de a părăsi PNL

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, ia în calcul demisia din PNL, după ce conducerea partidului l-a înlocuit din fruntea filialei Bucureşti cu deputatul Eugen Nicolăescu.

REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 10.04.2012

V.R.Revista Presei / 10 aprilie 2012

FINANCIAL TIMES

Facebook cumpără Instagram pe un miliard de dolari

Facebook plăteşte un miliard de deolari pentru achiziţia Instagram, un site de editare foto online, aceasta fiind cea mai importantă tranzacţie efectuată de reţeaua de...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo