RVA Insolvency: Mic.Ro va intra în faliment

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 10 aprilie 2012

RVA Insolvency: Mic.Ro va intra în faliment

RVA Insolvency, administratorul judiciar al reţelelor de magazine Mic.ro şi miniMax, deţinute de omul de afaceri Dinu Patriciu şi aflate în insolvenţă, va propune creditorilor să admită falimentul celor două firme, după ce discuţiile privind vânzarea acestora au eşuat, potrivit Otiliei Milu, co-manager partner la RVA Insolvency, citată de Mediafax.

Domnia sa a menţionat că au fost discuţii pentru vânzarea reţelelor cu mai multe companii româneşti şi străine: "Vom denunţa toate contractele şi vom preda spaţiile tuturor proprietarilor de magazine. La sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai vom dis-cuta cu creditorii propunerea de intrare în faliment, iar procedura s-ar putea declanşa în 2-3 luni".

În cazul în care creditorii refuză intrarea în faliment, aceştia ar trebui să vină cu un plan de reorganizare, a mai spus sursa citată: "Dacă nu vin cu un plan, ceea ce e aproape sigur că se va întâmpla, vom merge cu propunerea de intrare în faliment la judecătorul sindic. Oricum, până la urmă tot la faliment se va ajunge".

Potrivit datelor RVA, Mic.ro Retail are peste 1.000 de creditori, printre care firme, persoane fizice şi instituţii ale statului, iar numărul celor care au de recuperat bani de la miniMax Discount se apropie de 800.

Reprezentantul Mic.ro Retail a spus în faţa instanţei că lanţul de magazine nu dispune de lichidităţi şi nu poate achita datoriile faţă de creditori, sus-ţinând că datoriile firmei către creditori se ridică la 698 de milioane de lei.

Dincolo de datoriile pe care le au la furnizori şi la proprietarii spaţiilor în care funcţionează, în ultimul an şi jumătate lanţurile de magazine deţinute de Patriciu, Mic.ro şi miniMax, s-au împrumutat de la mai multe bănci cu peste 45 de milioane de euro.

Magnatul deţinea, în toamna anului trecut, 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe şi 110 mobile, şi 58 de unităţi Macro şi miniMax.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb