OTP Bank România sprijină segmentul HoReCa prin programul de implementare a schemei de ajutoare de stat

S.B.
Bănci-Asigurări / 22 mai 2021

OTP Bank România sprijină segmentul HoReCa prin programul de implementare a schemei de ajutoare de stat

OTP Bank România este una dintre instituţiile financiare partenere, selectată în cadrul programului de implementare a schemei de ajutoare HoReCa, anunţat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Prin intermediul noului parteneriat cu MEAT, OTP Bank continuă să susţină economia locală şi dezvoltarea companiilor HoReCa, respectiv a întreprinderilor din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi organizatorii de evenimente, ale căror activităţi au fost afectate în contextul pandemiei COVID-19, prin alocarea granturilor către acest segment.

Prin schema de finanţare nerambursabilă, în baza OUG nr. 224/2020, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiarii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate vor putea obţine de la stat granturi în cuantum de maximum 20% din baza de calcul, aceasta din urmă fiind calculată ca diferenţă a cifrei de afaceri, a încasărilor etc, obţinute din activităţile eligibile aferente anului 2019 şi ale celor aferente anului 2020, în limita a 800.000 de euro pe beneficiar.

În plus, pentru sumele din conturile de grant care se vor deschide, clienţii vor beneficia de zero comisioane la încasări/plăţi în RON pentru tranzacţiile inter/intrabancare, exceptând comisioanele cu terţii (ex: Transfond; BNR).

Bugetul total al schemei va fi de 500 milioane de euro, echivalentul a 2,5 miliarde de lei, iar prin implementarea măsurii se estimează acordarea ajutorului de stat către 74.000 de beneficiari. Dacă solicitările depăşesc bugetul alocat, sumele pe care le va obţine fiecare beneficiar vor scădea proporţional, astfel încât toţi solicitanţii eligibili să primească ajutoare.

Schema se derulează până la 31 decembrie 2021, plata sumelor corespunzătoare urmând a fi realizată până cel târziu la data de 30 iunie 2022, în limita creditelor bugetare, conform datelor Ministerului.

Reprezentanţii beneficiarilor care vor să aplice în cadrul acestui Program pot accesa link-ul https://granturi.imm.gov.ro/auth/login, pentru a afla paşii pe care trebuie să îi urmeze pentru înregistrarea solicitării si pentru a alege OTP Bank ca bancă parteneră.

Lista completă a domeniilor de activitate eligibile (CAEN-urile eligibile) în care trebuie să activeze beneficiarii pentru a putea obţine acest tip de granturi nerambursabile, precum şi criteriile de eligibilitate sunt descrise pe larg în OUG nr. 224/2020, cu modificările şi completările ulterioare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb