(P) De ce nu ai obţinut momentan un prim job în IT

Comunicate de presă / 29 iulie 2021

(P) De ce nu ai obţinut momentan un prim job în IT

Căutarea unui job în IT nu este uşoară. Şi deşi există multe poziţii deschise e greu pentru un proaspăt absolvent să pătrundă în acest domeniu sau pentru o persoană care a activat până acum pe un alt segment. Dar dacă eşti suficient de rezilient, vei reuşi până la urmă. Mai jos ai câteva motive care ţi-au sabotat până-n prezent şansele. Reperează în care dintre aceste scenarii te situezi şi caută să ieşi cât de curând din ele pentru a reuşi în carieră.

Text: Mihaela Pascari

Pasiunea a lipsit de la interviuri

Angajatorii pot simţi dacă entuziasmul pentru o poziţie lipseşte. Abilităţile pot fi dobândite, dar angajatorii îşi doresc să vadă pasiune atunci când iau în considerare un candidat. Transmite cât de atractivă ţi se pare respectiva poziţie în scrisoarea de intenţie şi în timpul interviului iniţial. Când aplici pentru un loc de muncă, citeşte-i cu atenţie descrierea şi cercetează compania. Fă o listă cu toate detaliile care te fac să-ţi doreşti să lucrezi acolo şi asigură-te că explici de ce-ţi place IT-ul şi cum activitatea ta ar putea fi benefică pentru misiunea şi obiectivele companiei.

Ai un singur CV şi o singură scrisoare de intenţie

Uneori devenim leneşi şi trimitem acelaşi CV tuturor companiilor la care aplicăm. Însă personalizarea unui CV şi a unei scrisori de intenţie te va ajuta să te faci remarcat din mulţime. Asta nu înseamnă că trebuie să-l rescrii complet pentru fiecare aplicare. Uneori, poţi adăuga pur şi simplu câteva cuvinte cheie sau poţi sublinia alte abilităţi pentru a-l face mai potrivit pentru poziţia la care aplici.

Salariul pe care-l doreşti nu este în acord cu experienţa ta

La început de drum, pe un teritoriu complet nou, e important să fii flexibil cu aşteptările salariale şi cu beneficiile pe care ţi le doreşti. Participarea la un interviu cu o listă de cerinţe care nu pot fi negociate poate constitui un semnal de alarmă pentru angajatori. Ce poţi să faci? Întocmeşte o listă a beneficiilor de care ai nevoie neapărat, cum ar fi asigurarea de sănătate. Apoi, fă o listă suplimentară de beneficii care ar fi ideale, dar negociabile. La interviu explică-ţi nevoile, dar dă dovadă şi de flexibilitate.

Au existat candidaţi şi mai potriviţi decât eşti tu

Din păcate, nu vei învinge întotdeauna competiţia. Acest lucru nu înseamnă neapărat că nu ai fost bun pentru respectivul loc de muncă, ci doar că altcineva s-a potrivit mai bine. Indiferent dacă abilităţile şi experienţa lor au fost mai potrivite, sau pur şi simplu au avut acea scânteie care ţie ţi-a lipsit - unii candidaţi sunt imposibil de învins.

Şi având în vedere că mulţi angajatori publică în prealabil posturi vacante şi intern, există şansa ca aceştia să aibă deja pe cineva în minte înainte de a te întâlni. Dar, înainte de a începe să te îndoieşti de propriile abilităţi, nu uita: a nu fi ales nu înseamnă că nu eşti bun în ceea ce faci. Înseamnă doar că altcineva era în locul potrivit la momentul potrivit. Păstrează-ţi optimismul şi încearcă să înveţi ce poţi din această experienţă. În acest fel, îţi vei creşte şansele de a fi candidatul potrivit data viitoare.

Nu ai niciun curs de profil

Sunt multe persoane care studiază pe cont propriu pentru a obţine un prim loc de muncă în IT, dar asta nu înseamnă că un curs nu-ţi poate facilita întregul proces. Plus că el poate fi trecut la CV şi poate reprezenta un plus în ochii recrutorilor. Ai o gândire logică, înclinaţie spre design, precum şi atenţie la detalii? Nu lăsa aceste aptitudini nevalorificate. Ai şi un start bun pentru a-ţi face o calificare în JavaScript sau în QA. Trebuie doar să urmezi cursuri gratuite în IT, puse la dispoziţie de eJobs prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb