Palatul Ştirbey va fi restaurat de Hagag Development Europe

A.P.
Comunicate de presă #Construcţii / 29 iunie 2020

Palatul Ştirbey va fi restaurat de Hagag Development Europe

Certificatul de urbanism în vederea autorizării lucrărilor de construcţii privind restaurarea clădirii monument istori Palatul Ştirbey a fost primit de HAGAG Development Europe, informează aceştia printr-un comunicat de presă.

Compania a solicitat şi un aviz adiţional pentru reconstruirea corpului anexă ce adăpostea fosta remiză de trăsuri. Bugetul pentru lucrările de recondiţionare ale Palatului şi reedificarea corpului anexă este de 20 de milioane de euro.

Lucrările de restaurare ale Palatului Ştirbey vor urma linia proiectelor H Victoriei 109 şi H Victoriei 139. Dezvoltatorul are deja expertiză în restaurarea unor clădiri emblematice pentru Calea Victoriei.

Aşadar, imaginea exterioară a clădirii va fi complet restaurată. Faţadele o să fie readuse la aspectul şi strălucirea iniţială, iar imaginea interioară va fi reconstituită conform cu planurile istorice, cu respectarea, în limita posibilităţilo, a tehnicilortradiţionale.

Palatul Ştirbey se întinde pe o suprafaţă construită la sol de 776 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită desfăşurată de 2.933 de metri pătraţi, având un regim de înălţime de S+P+E+M. Întreaga clădire va fi reconsolidată, inclusiv elementele decorative exterioare. După reintroducerea în circuitul public, interiorul clădirii va găzdui o galerie high-end pentru mărci premium cu renume internaţional, dar şi un spaţiu modern destinat unor evenimente si expunerii lucrărilor de artă ale artiştilor români şi internaţionali, pe care dezvoltatorul o va pune, cu titlu pro-bono, la dispoziţia acestora.

Yitzhak Hagag, Chairman and Board Controller Hagag Groupa a declarat: "Palatul Ştirbey este o proprietate cu o valoare arhitecturală inestimabilă. Încă din faza de prospectare a pieţei am fost fascinaţi de stilul neoclasic ascuns în spatele elementelor stilistice exterioare şi interioare ale clădirii - astăzi în paragină - şi care, fără cuvinte, ne spun poveşti despre istorie, serate elegante şi evoluţia unei naţiuni. Planurile proiectului au drept epicentru prezervarea farmecul istoric al acestei clădiri emblematice. În acest sens, adiţional restaurării

clădirii palatului, avem în plan şi reedificarea de la zero a corpului circular ce, în trecut, era destinat remizei de trăsuri. Avem convingerea că revitalizarea Palatului şi reintroducerea sa în circuitul cormercial va aduce un capital important de imagine Bucureştiului, nu doar la nivel comunitar, ci şi la nivel internaţional. Bineînţeles, o construcţie atât de importantă precum Palatul Ştirbey nu putea fi reintrodusă în circuit fără a avea în vedere susţinerea culturii şi respectiv a talentelor locale, motiv pentru am decis să dedicăm artei una dintre anexele clădirii".

Proprietatea datează de la sfârşitul secolului al XVIII-lea, iar între 1849-1856 palatul a fost reşedinţă domnească. Cele mai ample modificări au avut loc în perioada 1881-1891, când arhitectul Frederich Hartmann semnează proiectul de transformare a faţadelor palatului, aşa cum sunt ele păstrate astăzi. Hartmann este responsabil, de asemenea, şi de proiectul de construcţie al corpului semicircular destinat remizei de trăsuri, demolat ulterior.

Arh. Cătălina Dana Preda şi arh. Mihai Buturcatu, coordonatorii echipei de proiectare pentru restaurarea Palatului Ştirbey: "Proiectul reflectă intenţia proprietarului de a restaura Palatul Ştirbey, în integralitatea sa. Vorbim atât despre imaginea exterioară, refacerea interioarelor elegante, reedificarea corpului anexă adiacent - fosta remiză de trăsuri, valorificarea spaţiilor de pe toate nivelele corpului existent, precum şi despre redarea acestuia circuitului public. Este un demers care va transforma Palatul Ştirbey, din nou, într-un punct de interes în viaţa Bucureştiului şi va conduce, implicit, la o revitalizare a zonei Calea Victoriei în imediată proximitate a clădirii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb
PrevNext
LuMaMiJoViSaDu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031