PALATUL VICTORIA: Valentin Mircea rămâne în funcţie

L.B.
Ziarul BURSA #Politică / 26 septembrie 2016

Valentin Mircea (Sursă foto: Facebook)

Valentin Mircea (Sursă foto: Facebook)

Actualizare 12:20 Liviu Iolu: "Valentin Mircea nu va pleca din funcţia de şef al Corpului de control al premierului"

Valentin Mircea nu va pleca din funcţia de şef al Corpului de control al prim-ministrului, decizia fiind luată în urma unei discuţii între acesta şi premierul Dacian Cioloş, a anunţat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"Şeful Corpului de control şi-a anunţat intenţia de a pleca din Executiv înainte de declaraţiile pe care le-a făcut şi care priveau reacţia autorităţilor în cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din funcţia de şef al Corpului de control. Premierul a avut o discuţie cu Valentin Mircea şi au convenit ca până la finalul acestui mandat şeful Corpului de control să rămână în funcţia pe care o deţine", a spus Liviu Iolu, potrivit unor surse din presă.

(L.B.)

---------

Actualizare 12:05 Valentin Mircea: "Odată cu reorganizarea Corpului de Control al prim-ministrului, am solicitat premierului să fiu eliberat din funcţie"

Valentin Mircea, şeful Corpului de Control al premierului, spune, pe pagina sa de Facebook, că i-a solicitat lui Dacian Cioloş să fie eliberat din funcţie, odată cu reorganizarea instituţiei în Inspecţia Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, însă premierul l-a rugat să rămână până la finalizarea mandatului actualului Executiv.

"Încă de la începutul lunii septembrie am solicitat primului ministru ca, odată cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului în Inspecţia Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, să fiu eliberat din funcţie, pentru a putea să mă ocup de proiectele profesionale şi academice amânate odată cu venirea la guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale în străinătate. Primul ministru m-a rugat să rămân însă în continuare, până la finalizarea mandatului actualului guvern", a scris Valentin Mircea.

Totodată, Valentin Mircea a precizat că proiectul de OUG privind înfiinţarea Inspecţiei Generale a Guvernului prevede ca la conducerea acestei noi structuri să se afle un funcţionar public, în vederea asigurării profesionalismului şi stabilităţii structurii de control a guvernului, conform sursei citate.

(M.I.)

---------

Şeful Corpului de Control al Guvernului, Valentin Mircea, demisionează din funcţia actuală începând cu 1 octombrie. Valentin Mircea şi-a depus demisia înainte de izbucnirea scandalului legat de postarea lui pe Facebook în care atenţiona populaţia să nu aibă încredere în instituţiile statului în caz de dezastru natural, potrivit Digi24.ro.

De altfel, el îşi anunţase deja intenţia de a părăsi postul din Guvern şi de a reveni în mediul privat.

În weekend, şeful corpului de control al premierului a criticat modul în care autorităţile au reacţionat la cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă.

"Instituţiile statului român au note maxime la simpozioane şi umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele când va lovi un mare cutremur". Criticile şefului corpului de control al premierului au vizat modul în care Institutul pentru Fizica Pământului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi televiziunile de ştiri au transmis informaţii imediat după seism.

Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Valentin Mircea a fost ştearsă.

"Valentin Mircea a vorbit în nume personal, acesta nu este şi poziţia Guvernului. Guvernul, prin vicepremierul Vasile Dîncu şi instituţiile pe care le coordonează, a analizat recent care este răspunsul autorităţilor la un cutremur cu consecinţe deosebite si raportul a fost prezentat în Guvern şi apoi public, împreună cu concluziile şi măsurile necesare pentru siguranţa populaţiei", a fost reacţia purtătorului de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, conform aceleiaşi surse.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ... dar nu e Valentin Mircea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb