PÂNĂ ÎN 2030 Chimcomplex vrea să atingă o cifră de afaceri anuală de 10 miliarde de euro

M.G.
Piaţa de Capital / 17 ianuarie 2022

Chimcomplex vrea să atingă o cifră de afaceri anuală de 10 miliarde de euro

Actualizare - Vuza: "Până la finalul anului free-float-ul se va mări"

"Primul nostru pachet de investiţii va fi finanţat printr-o emisiune de bonduri şi prin operaţiunea de majorare a capitalului social care are ca scop şi mărirea free-float-ului. Câteva informaţii sunt sensibile şi legislaţia nu-mi permite să detaliez, dar ne adresăm şi fondurilor de pensiilor şi persoanelor fizice", a spus Vuza, adăugând că "până la finalul anului free-float-ul se va mări şi sunt două direcţii pe care le vom aborda".

Vuza a mai spus, în legătură cu discutata achiziţie a Rompetrol de la kazahii de la Kaz Munay Gas International, că Chimcomplex este interesată de partea de petrochimie de la Petromidia, nu de partea de petrol.

"Rompetrol trebuie privită în două. Noi am fost în audit şi avem acest joint venture pe care vrem să-l facem. (...) Joint venture se va face cu siguranţă (rămâne de văzut cu cine). (...) Nu suntem petrolişti, nu vrem să intrăm în petrol, ne pricepem la chimie".

Amintim că în decembrie au apărut mai multe informaţii cu privire la discuţii între KMG International şi mai multe "părţi interesate", printre care Chimcomplex Borzeşti, pentru achiziţia Rompetrol şi implicit a rafinăriei Petromidia de la Năvodari, cea mai mare din Sud-Estul Europei.

---

Chimcomplex Borzeşti (CRC) are în plan atingerea unei cifre de afaceri anuale de 10 miliarde de euro până în 2030, a declarat, astăzi, Ştefan Vuza, preşedintele Chimcomplex Borzeşti, în cadrul unei conferinţe ce a marcat transferul companiei de pe piaţa AeRO pe piaţa reglementată.

Vuza a spus că pregăteşte "surprize frumoase" pentru investitori în acest an. El a detaliat mai multe investiţii în perioada următoare ce însumează aproape 600 de milioane de euro, investiţii ce vor fi finanţate, pe de o parte, printr-o emisiune internaţională de bonduri verzi în prima jumătate a anului, în valoare de 350 de milioane de euro, iar pe de altă parte o majorare de capital în a doua jumătate a lui 2022.

"În 2018 am salvat Oltchim de la faliment şi în doar 3 ani am atins o producţie istorică. Chimcomplex este un uriaş care încă doarme. (...) Astăzi începem marile programe de investiţii", a spus Vuza.

Investiţiile plănuite de CRC vor reduce importurile României cu cel puţin 2 miliarde de lei în fiecare an, a mai precizat Vuza, care a adăugat că multe din capacităţile de producţie ale companiei sunt în conservare şi au nevoie doar de investiţii pentru repunerea în funcţiune.

Preşedintele Chimcomplex a mai declarat că vor mai fi listate pe Bursa de Valori Bucureşti alte două companii din cadrul grupului de firme de care aparţine Chimcomplex.

Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a declarat că Chimcomplex Borzeşti este a doua companie care vine de pe piaţa AeRO pe Piaţa Reglementată, după Bittnet Systems.

"Chimcomplex este o companie care va ajuta la consolidarea statutului de piaţă emergentă, o companie pe care dorim să o vedem în indicii FTSE Russell", a afirmat Tănase.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Surprize frumoase. Exact surprizele facute ultimilor angajati ai Iasitex- Iasi. Ultimile surprize...

    1. A2+A6+UZUC =92,0464% din Iasitex SA

      Sa nu uitam ca Sif 2 a vandut detinerea de 29% din Iasitex in 2018 si au renuntat si la procesele ce le aveau cu Vuza.

      Actionarii Sif 2 fiind pagubiti prin aceasta miscare. 

      Au renuntat la procesele cu vuza, dar au cumparat in schimb ultimele hectare din Iasitex unde sif 2 face un mic cartier de blocuri.

      Am taiat toata industria si construim in nestire blocuri, mall-uri, hoteluri...

      Vom munci in fabricile din strainatate.  

    Fanfaronul asta a beneficiat de o conjunctura favorabila,temporara,pe piata petrochimiei.De acum urmeaza partea mai competitiva,dupa topul pe inflatia din commodities.

    Si BNET a intrat in indici ca sa aiba de unde iesi.Pare un scop in sine,ca tranzactii nu vin ca rumare a maretelor includeri. 

    Dupa atatea conferinte si luari de cuvant,CRC debuteaza pe BVB mai anemic decat alea de pe Aero! 

    Acolo s-a facut rulaj mare in ultima vreme ca era de descarcat pe fondul pump&dump.

    De acum vine partea in care se pune in discutie credibilitatea fanfaronului.Cine e pe bursa de macar 4-5 ani stie cate cepe degerate face patronache de A1,A7,A9. 

    10 miliarde E?Ce atata pesimism?Eu ma astept sa faca tot PIBul!

    Chimcomplex Borzesti nu cumpara nimic de la KMG. Asa ca pretul la RRC la loc comanda(s-a executat).

    Dl. Vuza are sub nasul Oltchimului, Petrochimia Pitesti. Sa vina banii ieftini din MCS ca va sti Dl. CRC sa-i ''cheltuiasca'', ca sa fie bine, sa nu fie rau... pentru cine? 

    Mereu unii au fost contra dsr acțiunea si-a vazut de creștere linistita. Momentan se acumulează. O sa vedeți din februarie cum se duce peste 30 lei.

    1. Da, doar dacă anunță Vuza dividend peste 10% și asta dacă nu palmează profitul doar pt el...

      Pai crc are nevoie de bani si voi vorbiti de dividende?

      Spune :Vuza ,si fugi. Cata vreme are 85% din actiuni, face cum vrea el pretul. In primavara pretul va fi 30 ron sau 30 de bani??

      Free float-ul este de cca 6%. Cine pune botul la baloanele lui Vuza? Are sectii unde personalul este in somaj tehnic sau chiar somaj. Care nu-i in somaj munceste ca sclavul pe plantatie. Totul este in moarte clinica. El ne livreaza gogosi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb