PÂNĂ ÎN ANUL 2020, Roboţii înzestraţi cu inteligenţă artificială vor opera 85% din interacţiunile cu clienţii

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii / 6 septembrie 2017

Roboţii înzestraţi cu inteligenţă artificială vor opera 85% din interacţiunile cu clienţii

Inteligenţa artificială este una dintre cele mai noi tehnologii în curs de dezvoltare, iar marile companii cu activitate în domeniul tehnologiei investesc sume mari de bani pentru a o dezvolta şi integra în produsele lor.

Specialiştii preconizează că roboţii înzestraţi cu inteligenţă artificială (AI) vor opera 85% din interacţiunile cu clienţii până în anul 2020, scrie publicaţia americană Inc.

Totul începe cu Internet of Things (IoT), în care obiectele sunt conectate la internet şi sunt folosite pentru a strânge date.

Existând atât de multe date, pe care nici un om nu le poate prelucra vreodată, inteligenţa artificială devine singura alternativă reală, însă AI nu ştie întotdeauna ce căutăm, iar aici intervine "procesul de învăţare". Practic, AI analizează datele astfel încât să "înveţe" să le interpreteze.

Astfel, întrebuinţarea AI va veni în mare parte sub forma unor noi modalităţi de prelucrare şi interpretare a datelor care nu au fost disponibile până acum, în domenii precum sănătatea, marketing-ul, transporturile şi finanţele.

AI ameninţă existenţa sucursalelor bancare, apărând o multitudine de bănci fără sedii fizice

O versiune incipientă a inteligenţei artificiale este deja utilizată pentru a detecta tranzacţiile false cu carduri de credit şi pentru a combate frauda în industria financiară.

Dar tehnologia AI are mult mai mult potenţial în sectorul finanţelor, dacă va trece de autorităţile de reglementare şi va opera în aşa fel încât să respecte legislaţia strictă din domeniu.

În acelaşi mod în care AI este utilizată în marketing pentru a cumpăra şi vinde spaţiu publicitar, se poate aplica industriei financiare posibilitatea de a lua decizii privind investiţiile bazate pe date. AI ar putea chiar să-şi găsească locul în noile tehnologii emergente, cum ar fi monedele digitale, şi poate, de asemenea, să automatizeze o mare parte a muncii manuale care încetineşte activitatea industriei financiare şi face angajaţii mai puţin productivi.

Majoritatea băncilor pariază pe AI pentru a acţiona ca un asistent personal digital al clienţilor, ajutând la automatizarea deciziilor de obţinere a banilor, potrivit unor directori executivi din acest sector, citaţi de CNBC.

Carlos Torres Vila, CEO al BBVA din Spania, a afirmat: "Într-adevăr, oamenilor nu le plac treburile bancare, sunt plictisitoare, necesită timp, le provoacă stres şi au obiceiuri financiare proaste".

AI ameninţă şi existenţa sucursalelor bancare, apărând o multitudine de bănci fără sedii fizice, precum N26 şi Monzo, care reprezintă, de asemenea, o ameninţare pentru instituţiile tradiţionale.

Băncile sunt atacate pe mai multe fronturi şi se confruntă cu un potenţial "moment Kodak" prin căderea lor în irelevanţă, potrivit fostului director executiv al Barclays, Antony Jenkins, care acum îşi conduce propria afacere financiară - "10X".

În acelaşi timp, Jenkins, care a prevăzut în 2015 că băncile şi-ar putea închide jumătate din sucursalele lor şi ar putea concedia 50% din forţa lor de muncă în 10 ani, a spus că acest lucru se întâmplă mai repede decât se aşteptase.

Totuşi, nu toată lumea consideră că AI înseamnă sfârşitul industriei financiare.

Ashok Vaswani, CEO al Barclays, a declarat: "Este vorba de automatizarea tuturor tranzacţiilor de rutină, astfel încât timpul petrecut cu clienţii să fie folosit pentu operaţiunile care contează".

Google, IBM, Microsoft, Intel şi multe start-upuri colaborează cu instituţii medicale şi universităţi pentru dezvoltarea AI

Scopul principal al aplicaţiilor AI în sănătate este de a analiza relaţiile dintre tehnicile de prevenire sau tratament şi analizele pacientului.

Programele AI au fost dezvoltate şi aplicate în practici precum procesele de diagnosticare, dezvoltarea protocolului de tratament, dezvoltarea de medicamente, medicina personalizată şi monitorizarea şi îngrijirea pacienţilor, printre altele.

Dr. Emmanuel Fombu, autorul cărţii "The Future of Healthcare", a afirmat: "Inteligenţa artificială este cu siguranţă cel mai mare disruptor pentru industria medicală. Aceasta va elibera timpul medicilor, îngrijindu-se de sarcini minimale, va ajuta la descoperirea de noi medicamente şi tratamente şi va ajuta la furnizarea de asistenţă medicală personalizată fiecărui pacient din sistem".

Companiile din domeniul tehnologiei, precum Google, IBM, Microsoft, Intel, dar şi multe start-upuri, colaborează cu instituţii medicale şi universităţi pentru dezvoltarea tehnologiei AI, conform Wikipedia.

Platforma Google "DeepMind" este utilizată de Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie pentru a detecta anumite riscuri de sănătate prin intermediul datelor colectate printr-o aplicaţie mobilă.

Un al doilea proiect cu NHS implică analiza imaginilor medicale colectate de la pacienţi pentru a dezvolta algoritmi detectare a ţesuturilor canceroase de către computer.

Proiectul "Hanover" de la Microsoft, în parteneriat cu Institutul de Cancer al Oregon Health & Science University, analizează cercetarea medicală pentru a prezice cele mai eficiente opţiuni de tratament pentru pacienţii cu cancer. Alte proiecte includ analiza imaginii medicale a progresiei tumorale şi dezvoltarea celulelor programabile.

Intel a investit recent în lansarea "Lumiata", care utilizează AI pentru identificarea pacienţilor cu risc de îmbolnăvire şi dezvoltarea opţiunilor de îngrijire a acestora.

Îngrijirea medicală este cea mai importantă zonă de investiţii în AI, potrivit Inc.

Următoarea generaţie de instrumente de marketing va utiliza AI, învăţând comportamentul utilizatorilor

Industria de marketing se bazează din ce în ce mai mult pe instrumente şi automatizări pentru a obţine rezultate, aceste instrumente permiţând furnizarea de mesaje personalizate către clienţi, îmbunătăţind experienţa acestora şi vânzând simultan mai multe produse.

În următorii zece ani, este posibil ca aceste instrumente să se bazeze din ce în ce mai mult pe tehnologiile de inteligenţă artificială, deoarece acestea dezvoltă reclame tot mai personalizate. În acelaşi mod în care recomandările de la Netflix sau Youtube se bazează pe ceea ce au vizionat şi alte persoane cu gusturi similare, următoarea generaţie de instrumente de marketing va folosi AI, învăţând comportamentul utilizatorilor şi ajutând la direcţionarea potenţialilor clienţi.

Autovehiculul inteligent al Google a condus 1,8 milioane de mile şi a fost implicat în 13 accidente - toate fiind provocate de alte maşini

Inteligenţa artificială este, de asemenea, utilizată pentru realizarea sistemelor de conducere autonome.

Autovehiculul inteligent al Google a condus 1,8 milioane de mile şi a fost implicat în 13 accidente - toate fiind provocate de alte maşini.

Publicaţia Inc scrie că maşinile autonome sunt atât de sigure încât conducerea manuală poate deveni ilegală în viitor, ceea ce este o veste proastă pentru şoferii profesionişti, dar o veste bună pentru cei 1,3 milioane de oameni care mor în accidente rutiere în fiecare an.

În prima jumătate a anului 2017, au apărut o mulţime de informaţii privind maşinile fără şofer, iar marile companii, printre care şi Apple, au anunţat că se alătură dezvoltatorilor de maşini autonome, precizează Techworld.com.

În Asia, Nissan şi Toyota au pilotat autovehicule autonome pe drumurile publice din Japonia începând cu anul 2013, iar în Singapore, testele au început din octombrie 2015.

Germania, Suedia şi Marea Britanie sunt singurele ţări care au efectuat o revizuire a legislaţiei lor şi au permis testarea maşinilor fără şofer.

La festivalul de tehnologie CES 2016, BMW a prezentat conceptul său de maşină autonomă, denumită "iVision Future Interaction", însă reprezentanţii companiei au spus că autoturismele sale nu vor fi "foarte automatizate" până după 2020.

Tom Gruber, dezvoltator Siri: "AI poate fi folosită pentru a mări memoria umană"

Tom Gruber, unul dintre inventatorii interfeţei vocale de inteligenţă artificială, Siri, utilizat în sistemul dispozitivelor iPhone şi sistemul de operare macOS, consideră că AI poate fi folosită pentru a mări memoria umană, scrie publicaţia Recode.

În cadrul unei conferinţe, Tom Gruber s-a întrebat: "Cum ar fi dacă aţi putea să vă amintiţi orice persoană pe care aţi cunoscut-o vreodată? Cum se pronunţă numele lor? Detaliile familiei lor? Sporturile lor preferate? Ultima conversaţie pe care ai avut-o cu ei?"

Domnia sa a subliniat că folosirea AI pentru a cataloga experienţele noastre şi pentru a ne spori memoria nu este doar o idee, ci este inevitabilă.

Gruber nu este singurul din Silicon Valley care se gândeşte la modalităţi de a intra în mintea oamenilor.

La conferinţa anuală de dezvoltare Facebook, Mark Zuckerberg a împărtăşit un proiect prin care îşi propune construirea unor senzori non-invazivi care vor citi activitatea creierului. Senzorii sunt concepuţi pentru a citi partea creierului care traduce gândurile în vorbire pentru a permite transcrierea gândurilor.

De asemenea, Elon Musk, CEO al Tesla şi SpaceX, a înfiinţat o nouă companie numită Neuralink pentru a construi o tehnologie wireless pentru interfaţa creier-computer. Musk şi-a împărtăşit ideea despre tehnologia pe care o numeşte "dantelă neurală", la conferinţa Codode a publicaţiei Recode de anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb