Panourile fotovoltaice, soluţia "verde" pentru facturi mai mici cu 90%

G.D.
Companii / 13 aprilie 2022

Panourile fotovoltaice, soluţia "verde" pentru facturi mai mici cu 90%

Un număr de 150 de clienţi casnici ai E.ON Energie România au devenit, anul trecut, prosumatori prin soluţia E.ON Solar Home, care îi ajută să-şi producă singuri energie verde cu ajutorul panourilor fotovoltaice şi să-şi reducă astfel facturile de energie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în total, au fost montate 3.500 de panouri fotovoltaice care au generat 300 MWh pe an, suficient pentru a ilumina o casă cu 10 becuri timp de 200 de ani. Totodată, emisiile de CO2 au fost reduse cu 646 tone pe an, echivalentul emisiilor a 162 de maşini pe an.

Pe o piaţă marcată de volatilitatea crescută a preţurilor la energie, acoperirea parţială sau, în unele cazuri, chiar totală a consumului propriu a unei gospodării şi posibilitatea de a vinde surplusul produs către furnizori sunt criterii care fac ca investiţia într-un sistem fotovoltaic să devină tot mai atrăgătoare. În condiţiile noilor reglementări privind compensarea cantitativă a prosumatorilor, factura la energie poate fi redusă chiar şi cu 90%.

În ultima perioadă, pe segmentul rezidenţial, clienţii companiei E.ON Energie România au accesat toată gama de putere disponibilă: 3 kW, 4 kW, 5 kW, 6kW, 8kW, 10 kW, 12 kW, 15 kW, atât în sistem monofazic, cât şi trifazic. De exemplu, un sistem fotovoltaic de 3 kW produce, în medie, 3.500 kWh/an, suficient pentru acoperirea unui consum mediu lunar de aproximativ 300 kWh.

Preţul întreg pentru soluţiile fotovoltaice oferite de E.ON clienţilor casnici începe de la circa 25.000 lei pentru sistemul monofazic 3 kW. Clienţii pot alege să achite soluţia livrată de companie integral sau în rate lunare fixe pe o perioadă de 1, 3, 5 sau 7 ani. Instalarea durează circa 30 de zile, garanţia la echipamente este de 15 ani, iar recuperarea investiţiei se realizează între 2 şi 4 ani, în funcţie de puterea instalată a sistemului fotovoltaic.

Pentru un confort sporit, E.ON oferă şi soluţii de stocare a energiei produse acasă. Sistemul propus este unul hybrid, on-grid sau off-grid, pe baterii, de la 5 până la 15 kW, cu o garanţie de 10 ani acordată de producător. Sistemul stochează energia produsă de panourile fotovoltaice şi o livrează atunci când producţia este mică sau nu mai există. Totodată, poate prelua consumul de energie electrică al casei atunci când alimentarea din reţea este întreruptă.

De exemplu, o baterie de 5 kW poate asigura timp de 12 ore consumul obişnuit al casei, format din: becuri, televizor, frigider, laptop, centrală termică pe gaz.

E.ON Solar Home este o soluţie la cheie, specialiştii E.ON fiind cei care se ocupă de întregul proces ce trebuie parcurs de clienţi pentru a deveni prosumatori. Astfel, compania se ocupă de evaluarea locului de consum, întocmirea proiectului tehnic, obţinerea avizelor necesare, instalarea sistemului centralei fotovoltaice, precum şi după finalizarea procesului, prin realizarea mentenanţei sistemului şi verificarea instalaţiei electrice, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cei de la EON chiar sunt interesanti cu oferta asta. Dar fara fondurile UE / AFM nu e rentabil sa pui solar.

    De fapt, in dulcele stil Romanesc, nu vad de ce e necesar un program asa alambicat. Ar putea din start sa elimine TVA-ul la panouri solare si echipamente conexe si un sistem de deduceri fiscale. 

    150 de clienti e f. f. putin... Daca exista co-finantare de stat ar fi mult mai multi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb