Papa este la curent şi cu agresiunile sexuale împotriva călugăriţelor

Ziarul BURSA #Internaţional / 7 februarie 2019

Papa este la curent şi cu agresiunile sexuale împotriva călugăriţelor

Problemele Bisericii Catolice sunt discutate fără reţinere de actualul Suveran Pontif, care abordează deschis temele sensibile. Papa Francisc a recunoscut că preoţi şi episcopi au agresat sexual călugăriţe, răspunzând întrebării unei jurnaliste la bordul avionului cu care se întorcea dintr-o vizită în Emiratele Arabe Unite (EAU).

"Au fost preoţi şi episcopi care au făcut asta", a recunoscut Papa, care nu a mai abordat niciodată în mod direct această problemă, pe care o consideră actuală în continuare în Biserica Catolică. În opinia Papei, acest lucru poate avea loc "oriunde", dar este mai prezent în "câteva congregaţii noi şi în câteva regiuni": "Este mult de când lucrăm la acest dosar. Am suspendat mai mulţi membri ai clerului, care au fost daţi afară din cauza asta. Nu ştiu dacă procesul (canonic) s-a încheiat, însă am dizolvat, de asemenea, câteva congregaţii religioase feminine care au fost foarte legate de această corupţie. Trebuie să facem ceva în plus? Da! Vrem? Da!".

Papa i-a adus un omagiu predecesorului său, Benedicat al XVI-lea, care a "avut curajul să dizolve o congregaţie feminină" în care "s-a instalat această sclavie a femeilor, o sclavie care a mers până la sclavia sexuală a unor femei faţă de preoţi şi fondator". Papa se referea la Congregaţia franceză a Surorilor Contemplative ale Sf. Ioan, a precizat după conferinţa de presă un purtător de cuvânt al Papei. El s-a referit, de asemenea, la altă congregaţie, care s-ar face vinovată de "corupţie sexuală şi economică", cu privire la care Papa Benedict al XVI-lea a ţinut să ancheteze. "A fost un om puternic. El a fost consecvent", a subliniat Francisc. În India o călugăriţă a acuzat un episcop catolic de faptul că a violat-o în mai multe rânduri. Un reprezentant de rang înalt al Congregaţiei pentru doctrina credinţei, acuzat de o fostă călugăriţă germană că a fost prea insistent într-un confesional, şi-a anunţat săptămâna trecută demisia, la patru ani după un proces canonic în urma căruia a primit un simplu avertisment.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb