Papa Francisc îndeamnă, într-un documentar, la apărarea homosexualilor prin legi privind uniuna civilă

A.B.
Internaţional / 21 octombrie 2020

Papa Francisc îndeamnă, într-un documentar, la apărarea homosexualilor prin legi privind uniuna civilă

Papa Francisc îndeamnă, într-un documentar difuzat miercuri la Roma, ca homosexualii să fie protejaţi prin legi privind uniunea civilă, cea mai clară declaraţie cu privire la acest subiect de până acum a Suveranului Pontif, relatează Reuters şi News.ro.

"Homosexualii au dreptul să facă parte dintr-o familie. Ei sunt copiii lui Dumnezeu şi au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui dat afară sau făcut să sufere din această cauză", declară Papa argentinian în acest documentar, intitulat "Francesco", citat de Catholic News Agency.

"Ceea ce trebuie să creăm este o lege a uniunii civile. În acest fel sunt protejaţi legal. Eu am apărat acest lucru", declară Suveranul Pontif.

Aceste declaraţii ale Papei Francisc reprezintă o schimbare majoră de poziţie faţă de doctrina vaticanului.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Din pacate Papa Francisc nu cunoaste Biblia. Nu este vorba sa infieram comunitatea LGBT, este clar ca sunt gresiti. Ei nu pot forma o familie, familia este inventia lui Dumnezeu si este formata dintr-un barbat, o femeie si copiii lor. Asa este de cand e lumea. Persoanele LGBT si sustinatorii acestora lupta cu incrancenare sa ne convinga ca exista o noua normalitate si vor sa ne impuna noua, majoritatii sa ii acceptam. Putem accepta ca ei exista, dar NU putem accepta ceea ce ei vor, pentru ca este gresit. Daca aveti curiozitatea sa cititi ce spune Biblia despre homosexuali, veti vedea ca lucrurile sunt foarte clare si nu dau loc de interpretare (cititi Romani, capitolul 1, versetele 18 - 32). Daca avem sisteme de valori diferite, nu inseamna ca trebuie sa ii uram sau sa ii blamam. Ei daca au ales aceasta cale este decizia lor, dar nu este corect sa ne impuna noua sa acceptam ca ceeea ce fac ei este ok. Referitor la Papa Francisc, este o rusine inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor pentru aceasta pozitie pe care tocmai a exprimat-o. Este cu atat mai dureros, deoarece detine cea mai inalta functie in cadrul Bisericii Catolice. Liderii, si nu doar cei religiosi trebuie sa dea invataturi in conformitate cu Adevarul, invataturi care sa zideasca si sa inalte fiinta umana. Imi pare rau pentru starea in care se afla homosexualii si toti cei care fac parte din acest curent LGBT, imi pare rau de cei care ii sustin. Au sansa sa se intoarca inspre Dumnezeu cu toata fiinta lor si sa se intoarca la Dumnezeu. Dumnezeu sa ii binecuvinteze.

    Referitor la lideii religiosi, este mai actuala ca oricand expresia: " SA FACI CE ZICE POPA, DAR SA NU FACI CE FACE EL" 

    Sa auzim numai de bine

    1. felicitari pt mesaj!!!!!!!!!!!!!!

    Mai lipsește ca Papa să înfiereze Ungaria și Polonia, țările profund "incorect politic", țările în care a curs sânge în lupta anticomunistă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb