Papa Francisc şi Angela Merkel au discutat despre schimbările climatice în timpul vizitei de rămas bun la Roma

J.P.
Internaţional / 8 octombrie 2021

Papa Francisc şi Angela Merkel au discutat despre schimbările climatice în timpul vizitei de rămas bun la Roma

Papa Francisc şi cancelarul german Angela Merkel au discutat despre schimbările climatice în cadrul vizitei de rămas bun efectuate joi de cancelarul german la Vatican, relatează dpa, citat de Agerpres.

Angela Merkel a salutat faptul că problema schimbărilor climatice se află în atenţia Sfântului Părinte.

Papa Francisc şi-a manifestat în trecut preocupările cu privire la climă şi recent s-a alăturat celor 40 de lideri ai Bisericii pentru a trimite un apel comun către Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26), programată să înceapă la Glasgow, la sfârşitul lunii.

Merkel a abordat şi problema abuzului asupra copiilor în cadrul Bisericii. Înaintea audienţei la Papa Francisc, ea a vizitat un institut al Universităţii Gregoriene Pontificale, unde s-a întâlnit cu preotul german Hans Zollner, care a fost însărcinat de Biserică cu protejarea copiilor

''Am vrut să subliniez prin vizita mea că adevărul trebuie să fie expus şi că problema abuzului asupra copiilor trebuie tratată'', a subliniat Angela Merkel.

Vizita a fost a cincea întâlnire privată pe care Angela Merkel, fiica unui pastor şi teolog protestant, a avut-o cu Papa Francisc.

Ulterior, cancelarul german a fost întâmpinat cu onoruri militare la Roma de către premierul Mario Draghi. După convorbirile avute cu Mario Draghi, cancelarul a participat la eveniment de pace organizat la Colosseum de Comunitatea Sant'Egidio.

''Chiar şi vremurile de multe războaie şi conflicte nu trebuie să conducă la o tocire a sensibilităţii oamenilor'', a spus Merkel. ''Nu ar trebui să ne obişnuim cu imagini care ajung aproape zilnic din regiunile de criză'', a insistat ea.

''Suferinţa umană nu este relativizată de distanţa geografică'', a spus, de asemenea, cancelarul german. ''Fără respect pentru cei care gândesc diferit şi pentru cei care cred diferit, nu putem trăi împreună în diversitate şi pace'', a apreciat ea.

''Războiul este eşecul politicii şi al umanităţii'', a afirmat Papa Francisc la acelaşi eveniment, cerând ''Mai puţine arme şi mai multe alimente! Mai puţină ipocrizie şi mai multă transparenţă! Vaccinuri distribuite mai corect şi arme vândute mai puţin neglijent!''.

La rândul său, premierul italian a lăudat serviciul adus de cancelarul german Uniunii Europene. Politicianul german a jucat un ''rol foarte decisiv în modelarea viitorul Europei în cei 16 ani ai săi (la putere)'', a spus Draghi. Merkel a depăşit toate crizele şi a făcut-o ''cu calm, determinare şi o idee Europeană'', a subliniat el.

Merkel este un ''maestru al multilateralismului'' şi ''un exemplu pentru multe fete şi tinere care vor să intre în politică. Ne va fi dor de ea'', a conchis premierul italian.

Deşi cancelarul german va mai veni probabil la Roma cel puţin încă o dată în calitate oficială, pentru summitul G20 de la sfârşitul lunii octombrie, ea a anunţat deja că vrea să revină în Oraşul Etern ca persoană privată.

''Dragostea mea pentru Italia va lua o formă complet diferită atunci când nu voi mai fi cancelar'' , a spus Angela Merkel.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Lua-te-ar dracu' dracu de satanist cu tot cu pedofilii tai !

    papa francisc e vandut miscarii neo-marxist - sataniste mondiale

    trebuie sa incetati sa il urmariti pe acest OM (caci doar atat e ...un mic maldar prost de carne) caci si-a vandut sufletului fortelor distructive.  

    faptul ca a promovat vaccinul anti-covid si pasaportul verde la vatican (cand stie ca aceasta e pecetea satanei), faptul ca a acoperit atata timp prin consilierii sai retele intregi de pedofilie, faptul ca acum se arata promotor al ecologiei agresive .... si multe alte fapte dovedesc ca nu mai e un om de incredere .  

    Curand o sa aiba o discutie mai serioasa Dumnezeu cu el.  

    1. Curând...iată că a trecut luna septembrie și nu vedem reacții ale populației față de dictatura sanitară; în afară protestele devin sporadice, urmează copiii de 5-11 ani; se vorbește pe față de obligativitate; oamenii sunt disperați că-și vor pierde slujbele. În momentul de față, globaliștii par să triumfe, apropae fără opoziție. Unde sunt marile proteste, schimbările de regim? Cine să le facă, dacă toți cei care pot mișca lucrurile sunt vânduți G.M.? Oamenii n-au nicio putere reală de a schimba agenda reducerii populației și supunerii totale a celei ramase. Vae victis!!!

    Stati sa vedeti, caci dupa ce ocultatii vor inceta cu Plandemia de Covid, deja cazuta practic in penibil, ne vor obliga in continuare sa purtam masca, chipurile, ca printr-un control al respiratiei, sa ne reducem amprenta de carbon! Concomitent, vom fi obligati sa purtam si dopuri in fund, pt diminuarea aceleiasi amprente!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb