Papii microscopici Ponta şi Dăncilă (dar, probabil, nu numai ei)

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 6 noiembrie 2019

Ilustraţie de MAKE

Ilustraţie de MAKE

MAKE

V.V. Ponta şi V.V. Dăncilă şi-au eliminat trădătorii din partid (pe cei câţiva parlamentari din ProRomânia şi PSD care au votat învestirea Cabinetului Orban), oamenii ăştia declară pe faţă că nu suportă libertatea de opinie în partid, că sub pretextul disciplinei de partid, ei conduc partidele complet nedemocratic, lipsa de ruşine a tiraniei politice devenind un standard moştenit de la Dragnea, ca termen mediu între pesediştii de rit nou şi pesediştii tradiţionali.

Ideea normală că trădătorii n-au trădat, ci că vor fi votat conform convingerilor proprii, este întâmpinată cu hohote de râs.

Asta ar trebui să ne dea măsura bicis­niciei în care înţelegem politica - normalitatea este considerată drept pros­tie caraghioasă.

Cum Papa de la Vatican hotărăşte pentru întreaga suflare de 1,2 miliarde de catolici de pe glob, tot aşa şi ăştia, nişte papi mai microscopici, dar cu aceleaşi pretenţii religioase universale, în politică.

Am constatat că jurnalismul şi politica prezintă una şi aceeaşi problemă a stârpirii conştiinţei ziaristului şi res­pectiv a politicianului.

Constituţia stabileşte dreptul la manifestarea liberă a convingerilor fiecărui cetăţean, dar, de îndată ce un cetăţean devine ziarist, manifestarea convingerilor lui este suspendată, în numele disciplinei profesionale, în favoa­rea "liniei politicii editoriale" a respectivului organ de presă.

Tot aşa, de îndată ce o persoană devine membru de partid (cel puţin la PSD şi ProRomânia, dar se pare că oriunde), poate să-şi bage propriile convingeri politice în fund, pentru că i le suspendă "disciplina de partid".

Ne găsim în situaţia paradoxală că exact în ocupaţiile care presupun vocaţie cetăţenească şi libertate de manifestare a opiniilor proprii, exact acolo unde mai tare au fost destinate libertăţile Constituţionale, exact acolo libertăţile câştigate cu sânge sunt suprimate!

Faptul a devenit izbitor în timpul preşedinţiei PSD deţinute de Liviu Dragnea, când, din cauză că suferise o condamnare, nu a putut deveni prim ministru, astfel că aceste două funcţii de şef de partid şi şef de guvern, a trebuit să fie desprinse una de alta, iar Dragnea a fost silit să guverneze prin interpuşi.

Constituţia spune că Primul ministru conduce Guvernul, stabilind că raportează Parlamentului, neavând nici o altă subordonare.

Dar nu s-a petrecut aşa.

În realitate, Liviu Dragnea a avut pretenţia să-şi subordoneze premierul, sub pretextul că premierul trebuie să se supună liniei PSD, unde Dragnea era acel Papă microscopic care tăia şi spânzura eretici.

Este motivul pentru care şi-a alungat doi premieri până să-şi găsească idealul de slugă fără coloană vertebrală, fără convingeri, fără cultură şi personalitate, pe Viorica Dăncilă, caracterizată doar de ambiţie şi oportunism.

Cele trei Guverne PSD care s-au succedat, dar mai ales cel al Vioricăi Dăncilă, au guvernat neconstituţional.

Însăşi Viorica Dăncilă a declarat, după întemniţarea lui Liviu Dragnea, că ea nu a avut dreptul să facă sau să spună nimic, timp de o jumătate de an.

Un premier care nu este lăsat să guverneze este o distorsiune constituţională gravă.

Inhibarea libertăţii de manifestare a convingerilor individuale, fie în politică, fie în jurnalism, este neconstituţională.

Acesta este modelul politic care s-a consacrat la noi - politicianul votează ceea ce îi dictează partidul (adică, cel mai adesea, preşedintele partidului); aşa e şi în presă, ziaristul spune ceea ce îi dictează patronul.

În ambele cazuri, o face de frică să nu fie dat afară.

Adică, ceea ce Ponta şi Dăncilă tocmai au făcut.

Democraţia?

Doar în Constituţie.

Aplicarea Constituţiei, clamarea libertăţii de convingere şi exprimare şi exersarea democraţiei nu sunt decât nişte tâmpenii ridicole.

Ştiţi ce?... la dracu', eu nu accept mizeria asta!

Spoială democratică pe dinafară şi iobăgie pe dinăuntru.

Secături medievale!

Post Scriptum

Papa Victor Ponta s-a răzgândit. Trădătorii nu mai sunt excomunicaţi din ProRomânia. Sunt prietenii lui.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. "Papa Victor Ponta s-a răzgândit. Trădătorii nu mai sunt excomunicaţi din ProRomânia. Sunt prietenii lui."

    sau animalele lui de companie 

    Dle ziarist, puterea este inca aici in virful condeiului. Terfelirea constitutiei de Iorgovan, refuzul votarii uneia noi, corecta de animalele politice cocotate in posturi temporare induc starea asta de lehamite.

    O stare de moarte clinica ce patrunde din ce in ce mai mult in venele noii generatii va duce la un nou 1989. istoria se va repeta, o sa fie morti si o iau si acei cetateni romani liberi, de data asta de politicieni corupti, de la zero. 

    Totul este un cerc vicios frumos. Nu trebuie sa ne plictisim. Avem de lucru toti, in fiecare zi oriunde ne-om afla, deoparte sau alta a baricadei. De un calm inteligent sau de prostie viguroasa, ne consumam toti neuronii, ori pe dreapta ori pe stinga.

    mai sunt si alte drepturi in constiitutie care sunt valabile doar scrise pe hartie (poate este hartia din toaleta parlamentului) dreptul egal la justitie la asistenta medicala ( sunt drepturi doar pentru cei care au bani)

    1. Nu e Romania, ci e ce facem noi din noi.

    Interpretarea este lacunara, putin pertinenta. Prin numirile premierilor, Dragnea a urmarit multumirea serviciilor. Despre Tudose si Grindeanu se stia ca sunt influentati de Coldea/Maior. Dovada sta si cariera lor post-PSD. Grindeanu a ajuns sef la ANCOM, o institutie de care tine siguranta nationala in care nici nu se poate imagina un sef necontrolat de servicii. Iar Tudose a ajuns la Ponta, finul lui Maior. De ce l-a parasit pe Ponta? Pentru ca interesele lui Ponta in cazul investirii au divers de cele ale lui Maior si sistemului. Ponta dorea sa nu voteze Guvernul pentru a se mentine in cartile PSD-ului post-Dancila. Vrea sa se intoarca si sa fie ales sef acolo. Nu putea sa voteze un guvern PNL. Tudose are interesul national in suflet iar toata lumea stie ce inseamna asta cand lucrarea de doctorat i-a avut pe Maior si Coldea care au scris postfata si prefata.

    prietene ? ce ai fumat ? daca 10 parlamentari PNL nu ar fi votat demiterea guvernului, ce s-ar fi intamplat cu ei ? ai mai fi avut aceeasi pozitie ?

    Sa parafrazez din Teodorovici, si mie imi plac blondele, nu cele care scriu abjectii in ziar. 

    1. Amice, daca tu crezi ca ideile mele se schimba dupa cum o cer interesele liberalilor, atunci cel care e drogat esti tu.

      La fel si in privinta blondelor, din punctul meu de vedere, pot fi si brunete. 

      Lasă vrajeala

      Ce cauti aici cu expresiile astea?

      Du-te pe centura, golanule! Poate trece vreun sofer de tir turc si te-o milui si pe tine. 

    astia sunt facuti unul pentru altul

    1. viorica si viorel

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb