PARADOXUL LUPTEI PENTRU LIBERTATEA DE EXPRIMARE Caricaturist Charlie Hebdo: "Vomităm pe cei care spun dintr-o dată că sunt prietenii noştri"

G.R.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 15 ianuarie 2015

Caricaturist Charlie Hebdo: "Vomităm pe cei care spun dintr-o dată că sunt prietenii noştri"

Un bărbat a primit 4 ani de închisoare pentru un discurs la beţie, în apărarea atacurilor din Paris

Fost oficial SUA: "Atacurile teroriste din Paris - operaţiune a serviciilor secrete americane"

Guvernul de la Paris va trimite portavionul Charles de Gaulle în Orientul Mijlociu

Valul de susţinere la nivel global, pentru Charlie Hebdo, vine şi de la persoane care nu au văzut niciodată revista, a declarat Bernard (Willem) Holtrop, caricaturist al revistei. "Faptul că Papa şi Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-au arătat susţinerea faţă de Charlie Hebdo mă face să râd cu adevărat", a mai spus Willem, care nu se afla în redacţie la momentul masacrului, pentru că nu îi place să participe la întruniri, potrivit The New York Daily News.

"Vomităm pe toate aceste persoane care spun dintr-o dată că sunt prietenii noştri", a spus Bernard (Willem) Holtrop, pentru cotidianul olandez Volkskrant.

De origine olandeză, Willem a explicat că revista are "noi prieteni" neaşteptaţi după atacurile de săptămâna trecută: Papa, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi preşedintele rus Vladimir Putin, printre alţii. "Chiar mă face să râd. În urmă cu câţiva ani, câteva mii de oameni au ieşit pe străzile din Pakistan ca să demonstreze împotriva Charlie Hebdo. Nu ştiau ce este. Acum e invers", a mai spus caricaturistul.

Un bărbat a primit 4 ani de închisoare pentru un discurs la beţie, în apărarea atacurilor din Paris

Lupta împotriva terorismului devine totală în Franţa, autorităţile acţionând paradoxal, după atentatele de săptămâna trecută, chiar împotriva libertăţii de exprimare.

Până ieri, la amiază, 54 de persoane au fost arestate pe motiv că "ar fi glorificat sau apărat" terorismul.

Un bărbat din nordul Franţei a primit, conform Associated Press, nu mai puţin de 4 ani de închisoare pentru ceea ce, aparent, a fost un discurs la beţie, în apărarea atacurilor din Paris. O circumstanţă agravantă a reprezentat-o faptul că respectivul s-ar fi opus arestării.

Umoristul francez controversat Dieudonne a fost plasat ieri în arest preventiv de poliţia din Paris, în cadrul unei anchete privind susţinerea terorismului. Justiţia franceză a deschis luni o anchetă după ce Dieudonne s-a declarat "Charlie Coulibaly", sintagmă creată prin alăturarea numelui revistei Charlie Hebdo şi al islamistului Amedy Coulibaly, care a ucis patru evrei la un magazin din Paris.

Într-o declaraţie pe Facebook, care ulterior a fost ştearsă, Dieudonne a precizat că a participat duminică la marşul de la Paris în memoria victimelor atacurilor, însă a ironizat manifestaţia, catalogând-o drept "o clipă magică asemănătoare cu Big Bang".

"Ştiţi ceva, în ceea ce mă priveşte, în seara asta mă simt Charlie Coulibaly", a adăugat el, citat de Mediafax.

Adept al provocărilor, Dieudonne a fost deja condamnat de justiţia franceză pentru afirmaţii antisemite. În septembrie 2014, el a ironizat decapitarea jurnalistului american James Foley de către organizaţia fundamentalistă Stat Islamic. Autorităţile franceze au iniţiat şi atunci o anchetă privind "apologia făcută terorismului".

Într-o înregistrare video din 2010, umoristul a făcut apel la eliberarea lui Youssouf Fofana, condamnat pentru uciderea în Franţa a lui Ilan Halimi, un tânăr evreu sechestrat, torturat şi ucis în 2006. Cercetat pentru această înregistrare, el a fost eliberat la începutul lui februarie 2014 dar urmează să se prezinte în apel joi în partea civilă a acestui dosar.

Dieudonne M'Bala M'Bala se află în vizorul guvernului de la sfârşitul lui 2013, iar justiţia a interzis mai multe dintre spectacolele sale.

Fost oficial al Casei Albe, editor asociat al Wall Street Journal: "Franţa are statut de vasal în faţa SUA"

Atacurile teroriste din Paris au reprezentat o operaţiune a serviciilor secrete americane, în opinia unui fost oficial al Casei Albe, având ca scop "asigurarea statutului Franţei de vasal al Statelor Unite".

Dr. Paul Craig Roberts, fost asistent al secretarului Trezoreriei americane în administraţia Reagan şi editor asociat al Wall Street Journal, a făcut aceste afirmaţii într-un articol publicat pe site-ul său , comentat de Russia Today.

"Amintiţi-vă toate situaţiile create de FBI pentru a transforma ameninţările teroriste la adresa americanilor în realitate", notează Roberts, în susţinerea afirmaţiei. El susţine că economia franceză suferă din cauza sancţiunilor economice impuse Rusiei de către Statele Unite ale Americii: "Şantierele navale sunt afectate puternic, pentru că nu sunt lăsate să livreze Rusiei comenzile executate, şi asta doar din cauza statutului de vasal pe care îl are azi Franţa în faţa Statelor Unite" . Iar în aceeaşi situaţie, s-ar afla, conform dr.Roberts, şi celelalte ţări, "marionete" din NATO.

Fostul oficial aminteşte că, la începutul acestei săptămâni, Hollande a susţinut necesitatea ca sancţiunile impuse Rusiei să fie ridicate. Ceea ce ar fi însemnat " mai multă independenţă manifestată de Franţa decât putea suporta Washingtonul".

Preşedintele francez Francois Hollande a anunţat ieri că guvernul de la Paris va trimite portavionul Charles de Gaulle în Orientul Mijlociu, pentru o colaborare strânsă cu operaţiunea anti-ISIS coordonată de SUA. Preşedintele a mai spus că "situaţia justifică prezenţa unui portavion francez" în sprijinul forţelor angajate în războiul cu jihadiştii.

UN CELEBRU ZIARIST GERMAN SE DECONSPIRĂ:

"Mass-media este plătită de serviciile secrete, în special, CIA"

Dr.Udo Ulfkotte, jurnalist la prestigiosul cotidian "Frankfurter Allgemeine Zeitung", s-a deconspirat recent (https://www.youtube.com/watch?v=4Bf5G-zLrh0) şi a recunoscut public că a fost plătit, de către serviciile secrete occidentale şi americane (în special CIA), ca să mintă şi să manipuleze oamenii.

Dr. Ulfkotte susţine că a fost educat să mintă, să trădeze şi să nu spună adevărul publicului. Jurnalisul spune: "Văzând acum, în ultima lună, cum mass-media germană şi americană încearcă să introducă în opinia publică spaima războiului în Europa, cred că deja s-a ajuns prea departe. Mi-am dat seama că n-am făcut bine în trecut, manipulând şi creând propagandă împotriva Rusiei, aşa cum au făcut şi fac colegi de ai mei. Şi asta pentru că ei sunt mituiţi şi trădează oamenii, nu doar în Germania, ci şi în întreaga Europă".

Jurnalistul se teme de un nou război, pentru că, în opinia sa, acesta nu apare de la sine, ci sunt oameni care îl propagă. "Noi trăim într-o republică bananieră şi nu într-o ţară democratică, unde avem libertatea presei, unde avem drepturile omului", mai declară Udo Ulfkotte.

Mărturia jurnalistului continuă: "Am devenit cetăţean de onoare al Statului Oklahoma. De ce? Pentru că am scris pentru America. Am fost sprijinit de CIA. De ce? Pentru că am fost proamerican. Dar m-am săturat, pur şi simplu... nu vreau s-o mai fac! Aşa că am scris o carte (nu pentru bani, căci mi-a creat o mulţime de probleme), ci pentru oameni, pentru a le oferi o bucăţică de adevăr din ceea ce se întâmplă în spatele uşilor închise.

Există o mulţime de exemple... Dacă ne întoarcem în arhive, în martie 1988, în Irak, ni se vorbeşte că kurzii ar fi fost omorâţi cu gaze ucigaşe date de regimul Saddam Hussein. Dar, în iulie 1988, am fost trimis în oraşul Zubeidat, aflat la graniţa iraniano-irakiană, ţări aflate atunci în război, pentru a fotografia cum iranienii au fost intoxicaţi cu gaze chimice germane («Gaz muştar»). Când m-am întors în Germania, s-a publicat doar o singură poză, mică, în «Frankfurter Allgemeine» şi doar un articolaş. Aceasta a fost numai o situaţie în care am simţit că am fost folosit, fără a putea «striga» în gura mare ceea ce a făcut ţara mea în... spatele uşilor închise.

Mă întrebaţi ce am făcut eu pentru serviciile secrete? Jurnaliştii pretind că sunt doar ziarişti, însă o mare parte dintre ei (noi) sunt "acoperiţi neoficial". Asta am fost şi eu. Asta înseamnă că lucrezi pentru o agenţie de informaţii, că o ajuţi dacă ea doreşte acest lucru, dar, dacă eşti descoperit, agenţia nu va recunoaşte niciodată că "tu ai fost agentul nostru". Am lucrat pentru ziare prestigioase, ca "Frankfurter Allgemeine", şi am fost mituit de americani să nu spun adevărul. Chiar mă întrebam ce s-ar fi întâmplat dacă aş fi scris un articol pro Rusia în «Frankfurter Allgemeine»? Nu ştiu, am fost îndrumat să scriu articole pro-Europa, pro-America.

Germania este, în mare parte, o colonie a Statelor Unite. Aşa că, deşi marea majoritate a cetăţenilor nu dorim ca în ţara noastră să se afle rachete nucleare, totuşi avem arme nucleare americane. Şi, fiind o colonie a SUA, e foarte uşor a fi abordaţi tinerii jurnalişti, prin intermediul organizaţiilor transatlantice, şi s-a ajuns ca toţi jurnaliştii respectaţi din mass-media germana să fie membri ai acestor organizatii transatlantice! Nimeni nu vine să-ţi spună «noi suntem de la CIA, nu vrei să lucrezi pentru noi?». Prin aceste organizaţii transatlantice, te invită să vizitezi SUA, îţi plătesc drumul, toate cheltuielile - te mituiesc. Ştiu să creeze contacte , îţi devin prieteni, apoi te întreabă dacă poţi să faci aia, să scrii aialaltă?.

Să nu credeţi că aceşti «Acoperiţi neoficiali» sunt doar jurnaliştii germani. E şi cazul celor britanici (pentru că au o relaţie mai strânsă cu cei americani), al ziariştilor israelieni, al unei părţi dintre cei francezi, al celor din Australia, Noua Zeelandă, din ţările arabe (Iordania sau Oman, de exemplu)".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. pai unde mai este libertatea de exprimare pe care tot o laudam zilele astea daca oameni care isi spun pararea (fie ca ea coincide cu adevarul sau nu...apropo care este adevarul?) sunt arestati ? Putem spune doar ceea ce vor ei sa spunem nimic mai mult.Libertatea in capitalism a murit .Problema e ca nu avem un alt sistem ideologic viabil.cabitalismul a esuat lamentabil

    In ce te mai poti increde astazi?? cine minte si cine spune adevarul?? valabil la noi si peste tot.  

    Are dreptate Willem Vomistul; au aparut dintr-o data oportunistii/pupincuristii de toate natiile. Unde au fost pana acum?. 

    Se parer ca serviciile secrete din toata lumea renunta la ofiterii acoperiti,pentru ca vor sa faca economii.

    Umorul slab al acestor ziaristi de la CH, de fapt lipsa in totalitate a umorului, pare a fi compensata de aroganta si prostie.

    Cei ce au sustinut CH acuma pot sa inghita ceea ce a vomitat olandezu zburator cocainizat ...

    Dupa ce inghititi bine sa-mi spuneti ce gust a avut...mai ales Klaus von Deutschland 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb