Paravion: O treime dintre românii care îşi anulează vacanţele în străinătate, nu îşi mai pot recupera banii

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 18 august 2016

Peste o treime dintre românii care îşi cumpără vacanţe în străinătate nu îşi fac asigurare storno, potrivit Paravion, astfel că aceştia nu îşi mai pot recupera banii dacă nu mai pot merge în concediu din cauza unor probleme personale. De asemenea, 20% dintre români riscă să plătească taxe de spitalizare costisitoare în străinătate, pentru că nu îşi fac asigurare de sănătate înainte de a pleca în vacanţă, conform agenţiei.

Conform datelor Paravion, doar 65% dintre românii care merg în vacanţe în străinătate îşi fac asigurare storno, iar pentru asigurările de sănătate optează 80% dintre ei.

Preţul asigurării storno porneşte de la 42 lei pe pachet, în timp ce pentru o asigurare de sănătate, costul porneşte de la 32 lei. Tarifele sunt valabile pentru călătorii cuprinse între 1 şi 4 zile, dar pot fi calculate şi în funcţie de valoarea pachetului turistic achiziţionat.

Remus Vişan, Directorul General al Paravion, a spus: "Pachetul storno, deşi îi protejează pe turişti de o multitudine de evenimente, atât în cazul anulării, cât şi în cazul întreruperii călătoriei, nu este intens solicitat în ţara noastră. Peste o treime dintre cei care îşi programează concediile peste hotare riscă să piardă banii de concediu, pentru că nu au asigurări storno, deşi tarifele poliţelor sunt infime în raport cu sumele asigurate. Aceste poliţe le asigură returnarea banilor, în limita a 42.000 lei, dacă nu mai pot merge în concedii din cauza unor probleme personale. Procentul exact se calculează în funcţie de situaţie, iar rezoluţia survine ulterior, din partea asiguratorului".

Potrivit acestuia, pachetele sunt valabile dacă turiştii se îmbolnăvesc grav brusc, au reacţii adverse la vaccinuri prescrise sau sunt răniţi într-un accident. Asigurarea storno este valabilă şi atunci când intervine îmbolnăvirea gravă bruscă, vătămarea gravă bruscă sau decesul persoanei asigurate sau al unei rude apropiate, respectiv partenerul de viaţă.

O asigurare storno acoperă returnarea banilor şi în cazul înrăutăţirii grave bruşte a unei suferinţe (boli cronice) a persoanei asigurate, dar şi în cazul concedierii neaşteptate de către angajator, înaintarea acţiunii de divorţ de către partenerul de căsătorie al persoanei asigurate, nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului. Sarcina este, de asemenea, un eveniment asigurat, dacă este constatată şi confirmată medical după încheierea asigurării.

O altă situaţie în care se poate folosi această asigurare este cea în care daunele elementare sau furturile prin spargere influenţează grav proprietatea persoanei asigurate, iar în urma acestor evenimente prezenţa persoanei asigurate este indispensabilă.

Conform datelor Paravion, pentru asigurările de sănătate optează doar 80% dintre românii care plecă în vacanţe în afara ţării, iar restul riscă să plătească cheltuieli de spitalizare substanţiale, în caz de accident în timpul concediului.

În funcţie de complexitatea intervenţiei pentru care turistul este internat, precum şi de ţara în care acesta călătoreşte, costurile unei zile de spitalizare în străinătate pot oscila de la câteva sute de euro la peste 1.000 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb