Parchetul ICCJ clasează dosarul privind posibile fapte de corupţie vizându-l pe Victor Ponta

Ziarul BURSA #Politică / 13 iulie 2017

Parchetul ICCJ clasează dosarul privind posibile fapte de corupţie vizându-l pe Victor Ponta

Procurorii instanţei supreme au decis clasarea dosarului care vizează fapte de evaziune fiscală ce ar fi fost comise de Victor Ponta şi de alte persoane şi care era desprins din cauza "Turceni - Rovinari".

Purtătorul de cuvânt al Parchetului instanţei supreme, Ramona Bulcu, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că procurorii au clasat în 11 mai dosarul primit de la DNA în care erau suspiciuni de evaziune fiscală vizându-l pe fostul premier Victor Ponta, pe motiv că fapta nu există.

Tot miercuri, Victor Ponta a scris pe Facebook că este întrebat de jurnalişti despre decizia Parchetului General, susţinând că nu el ar trebui întrebat, ci procurorul Gheorghe Uncheşelu, care a deschis şi "lucrat" la acel dosar doi ani. "Mă întreabă jurnaliştii cum comentez decizia Parchetului General! Acuzaţia că nu am înregistrat fiscal un contract de închiriere putea fi verificată în maxim 24 ore (deoarece în declaraţia mea de avere era trecut chiar şi nr. de înregistrare de la Administraţia Fiscală din Gorj-locul de domiciliu)! Domnul procuror Uncheşelu mi-a deschis şi a "lucrat" la acel dosar doi ani, după care nu l-a clasat ( pe motivul evident că faptă nu există, aşa cum prevedea legea), ci l-a declinat către Parchetul General pentru continuarea cercetărilor. Cred că nu pe mine ar trebui să mă întrebe cum comentez soluţia ci pe domnul procuror Jean Uncheşelu!", a scris Ponta pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Livia Săplăcan, declara, în mai, pentru News.ro, că DNA a clasat, în 22 martie 2017, dosarul în care se ceruse, în 2015, Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Victor Ponta pentru conflict de interese. Clasarea a fost dispusă pentru că în Camera Deputaţilor a fost respinsă cererea DNA de avizare a începerii urmăririi penale a lui Ponta pentru conflict de interese. Prin aceeaşi ordonanţă de clasare, DNA a dispus declinarea dosarului la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, "având în vedere că există indicii privind săvârşirea unor fapte care nu sunt de competenţa DNA", a precizat Săplăcan. Surse judiciare declarau că dosarul trimis de procurorii anticorupţie la Parchetul instanţei supreme vizează fapte de evaziune fiscală.

Dosarul de conflict de interese clasat era desprins din cauza "Turceni - Rovinari", în care sunt judecaţi, din 2015, fostul premier Victor Ponta, fostul senator Dan Şova şi foştii directori ai complexurilor energetice Rovinari şi Turceni, Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea.

În 5 iunie 2015, DNA a cerut Camerei Deputaţilor să avizeze urmărirea penală a lui Victor Ponta, pentru conflict de interese, însă deputaţii au respins solicitarea, în 9 iunie 2015. Procurorii arătau, în cererea trimisă atunci Camerei Deputaţilor, că Victor Ponta, în calitate de premier, l-a numit pe Dan Şova în funcţia de ministru, în condiţiile în care în trecut ar fi primit foloase din partea acestuia. Potrivit procurorilor, în august 2012, Ponta l-a desemnat pe Dan Şova în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în luna decembrie 2012 l-a desemnat ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în februarie 2014, ministru interimar al Transporturilor, iar în martie 2014, ministru al Transporturilor.

În dosarul "Turceni-Rovinari", judecat din 2015 la instanţa supremă, ancheta a durat aproape patru ani. Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului. Procurorii îl acuză pe Victor Ponta că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate. Victor Ponta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, iar Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani. Laurenţiu-Dan Ciurel este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea şi Laurenţiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de abuz în serviciu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Mai ții tu minte, Make, cum te mai rotunjeai când povesteai cum e cu corupția lui Ponta din dosarul deschis de Ciorduța? Cum urlai prin toți bojocii gazetei ăsteia de perete ce tare e DNA-ul? Iată că se dovedește că tot spectacolul a fost unul absolut gratuit, o execuție prostească a DNA-ului, probabil la comanda dulapului săsesc. Să spui că ceea ce a facut Ponta e spălare de bani e cel puțin dovadă de prostie în stare galopantă.

    De ce n-ai suflat o vorbă, Make despre dosarul frățiorului lui Koveși închis cât ai bate din palmă la DNA? Dar despre dosarul fostului soț? Aud? Cumva nu vi se dă voie de la unitate să vorbiți despre imensa corupție din DNA?

    Make, la vârsta pe care o ai, de obicei, oamenii se cocârjează fizic, dar devin mai verticali din punct de vedere moral. La tine asta cu moralitatea nu ține. Nasol! 

    1. Te înșeli. Dosarul Turceni-Rovinari continuă cu Șova și Ponta acuzați. Cele două dosare separate din acesta, conflictul de interese și evaziunea fiscală (ambele doar ale lui Ponta) au fost clasate. Dosarul mare continuă.

      Tu faci parte dintre descreieraţii ăia care-au ieşit s-o susţină pe ultima stalinistă în viaţă, recte Ciorduţa? Nu de alta, dar după aberaţia cu evaziunea fiscală la Ponta bag seama că eşti spălat rău pe creier! Rău de tot!

    e uso rsa faci dosare politice mai greu e sa obtii condamnare,jos DNA cea mai corupta institutie din romania

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb