Parchetul Militar din ţara noastră deschide o anchetă în legătură cu invazia rusă din Ucraina

G.D.
Miscellanea / 11 iulie 2022

Parchetul Militar din ţara noastră deschide o anchetă în legătură cu invazia rusă din Ucraina

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, prev. de art. 439 alin. (1) lit. g) şi k) din Codul penal, conform unui comunicat postat pe site-ul Ministerului public. Competenţa privind efectuarea cercetărilor aparţine Secţiei parchetelor militare.

Potrivit sursei citate, s-au reţinut următoarele:

La data de 24.02.2022, Federaţia Rusă a lansat o amplă operaţiune militară (aeriană, terestră şi maritimă) de invadare a Ucrainei-stat independent şi suveran.

Potrivit informaţiilor publice existente, atacul militar este generalizat şi sistematic, fiind îndreptat atât împotriva unor obiective militare, cât şi împotriva unor obiective civile, rezultând date că au fost bombardate şcoli, spitale, complexe comerciale, fiind afectată în mod direct populaţia civilă din Ucraina.

Consecinţele atacului sunt deosebit de grave, în rândurile populaţiei civile survenind un număr mare de decese, inclusiv copii, precum şi răniri de persoane. În acelaşi timp, ca urmare a traumei psihice provocate de atacul militar al Federaţiei Ruse, milioane de civili au părăsit teritoriul Ucrainei, având în prezent statutul de persoane refugiate, inclusiv pe teritoriul României.

Conform art. 10 C.p., legea penală română se aplică şi infracţiunilor săvârşite în afara teritoriului ţării de către un cetăţean străin contra unui cetăţean român.

Jurisdicţia se exercită de organele de urmărire penală române şi pe baza principiului universalităţii. Cercetările au în vedere şi deţinerea de către cetăţeni ucraineni a cetăţeniei române, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. CE SA ZIC : BAI , CINSITI COMUNISTI , SI FII AI LUI PETRU GROZA SI AI LUI CEAUSESCU !!! V-ATI SESIZAT DIN OFICIU ??? ADICA , V-ATI SCULAT DIN SOMN ??? IN PRIMUL RAND : DE CE NU V-A '''''' SESIZATI IN LEGATURA CU PRIMELE CRIME , SI CELE MAI MONSTRUOASE , COMISE DE ARMATA SI TRUPELE DE SECURITATE UCRAINIENE , UNDE ch ar CLIENTII VOSTRII , CA TOT V-ATI TRANSFORMAT IN AVOCATI AI ACESTOR BESTII , RECUNOSC CU SENINATATE , CA '''''' AU FOST LICHIDATI INTRE 10.000 SI 12.000 DE BANDITI , ADICA FEMEI , COPII SI BATRANI , DIN SIMPLUL MOTIV CA LOCUIAU '''''' UNDE NU TREBUIE '''''', CAND S-AU DUS PESTE EI , CA SA LE DEA ''''' O LECTIE '''''''', CA SA NU MAI INDRAZNEASCA VREODATA , SA MAI POMENEASCA CUVANTUL '''''' AUTONOMIE ''''''', CA ASTA VOIAU DUPA '''''''' MAIDAN ''''''!!! UN SFERT DIN ARMATA UCRAINEI DE ASTAZI , AR TREBUI SA FIE JUDECATA , SI TRIMISA IN FATA PLUTONULUI DE EXECUTIE , PENTRU CE-AU FACUT ACOLO !!!!!!!!!!! SANTETI BATUTI IN CAP , S-AU CE AVETI ??? NU AVETI CE FACE ??? DE CE VA BAGATI , CA MUSTELE IN LAPTE , DACA NU STITI , DESPRE CE E VORBA ??? POPULATIA ROMANIEI , ARE PROPRIILE NECAZURI , SI NU STIE DESPRE CE E VORBA !!!!!!!! DAR LA VOI , CINSTITI SECURISTI , AM PRETENTII !!! ATAT DE TAMPITI SANTETI ??? ??? DE CE VA BAGATI INTR-O ALTA TARA , CARE NU A FOST , NU ESTE SI NU V-A FI NICIODATA , O PRIETENA A ROMANIEI ??? VOI , NU VA DESCURCATI CU CE SE INTAMPLA AICI LA NOI , IN TARA , SI VA BAGATI LA ALTII ??? BAGATI-VA MINTILE IN CAP !!! CA SANTETI O ADUNATURA DE IDIOTI !!! DESCOPERITI , INTAI SI INTAI , CINE A TAIAT JUMATATE DIN PADURILE ROMANIEI !!! CA FAPTUL ASTA , A DAT CLIMA ROMANIEI , PESTE CAP !!! POMII , DACA NU STITI , SI E CLAR CA NU STITI , AU SI EI , ROLUL LOR !!! CARE E ROLUL LOR ??????? SA ADUCA PLOAIA IN TARA , IN MOD REGULAT !!! DAR , FIIND SECURISTI PARATI , DE UNDE SA STITI VOI , LUCRUL ASTA ??? DUSMANII TARII , AIA CARE SANT , NU SE AFLA IN AFARA TARII , CI CHIAR INAUNTRUL EI !!! AFACERISTI , COMUNISTI , SECURISTI , TIPI DIN JANDARMERIE CARE NU-SI PLATESC DATORIILE CATRE STATUL ROMAN , SI PE CARE NU-I DERANJEAZA NIMENEA !!!!!!!!! NAVALITI IN HAITE , CA LUPII , IMPREUNA CU COMUNISTII DE LA ANAF , CEILALTI FRATI AI VOSTRII , SI AI AMENDATI PENTRU DATORII DE 6 LEI - 8 LEI , PE AMARATII SIMPLII !!! PE CEI CU DATORII DE MILIOANE SI MILOANE , NU-I DERANJEAZA NIMENEA !!!!!!!! BAI : VOI , SANTETI SANATOSI LA CAP ??? INSTRUMENTELE CUI , SANTETI ??? ALE CUI ORDINE , INDEPLINITI ??? A-TI INNEBUNIT CU UCRAINA ??? ROMANIA , E APROAPE DE MARGINEA PRAPASTIEI !!! SI VOI ??? CHELULUI - CHELIE ??? VAI , DE CAPUL NOSTRU !!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Ai dreptate ,Staty,sunt niste tampiti,pentru tara noastra nu fac nimic bun,doar ascund niste dosare si le scot pe masa cand au polite de platit!

    CASCADORII RASULUI din Parchetul militar.dupa ce l-au bagat la PUSCARIE pe fostul premier al Angliei Tony Blayr il vor baga la PUSCARIE si pe teroristul de la moskova putin . Acest lucru le ocupa tot timpul,in timp ce Romania este plina de bombardieri,hoti,pesti,crimina li si violatori care isi fac de cap in Tara lui Papura Voda,numita si colonia romania. Numai ca romanii descrisi maisus,cotizeaza la greu in timp ce Blair si putin nu vor sa dea spaga. Mare Justitie,mari Slujitori ai dreptatii.!

    Va dati seama cretinii ăștia sunt plătiți cu mii de euro salariu și apoi pensie si cu ce se ocupă ăștia practic declanșează un scandal diplomatic cu Rusia și să nu uităm ca suntem intr o zonă de război,mama in ce hal a decăzut tara asta, funcționarii ăștia de lux au luat razna

    1. Sunt platiti sa asculte ordinele, nu sa-si faca datoria. Salariile, pensiile si pensionarea anticipata reprezinta shpaga pe care o primesc oficial din banii bizonilor pentru a executa ordinele papusarilor.

    Cred că e o glumă :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb