Parlamentarii puterii, tentaţi să voteze moţiunea de cenzură

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 10 iunie 2010

Tot mai mulţi parlamentari care susţin puterea par decişi să voteze moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi şi susţinută de PNL pentru demiterea Guvernului Boc.

Unii senatori şi deputaţi din PD-L, UDMR sau UNPR susţin că ar putea să voteze moţiunea de cenzură, care urmează să intre în dezbaterea plenului Parlamentului, după ce vor discuta acest aspect cu alegătorii din colegiile din care fac parte.

Moţiunea de cenzură, intitulată "Opriţi genocidul social!" a fost citită, ieri, în Parlament, şi reprezintă o formă de protest a opoziţiei faţă de măsurile de austeritate asupra cărora Cabinetul Boc şi-a asumat, luni, răspunderea, în Legislativ.

Tocmai pe acest aspect mizează social-democraţii şi liberalii: că parlamentarii puterii nu vor putea să respingă moţiunea împotriva Guvernului Boc după ce Executivul va tăia salariile bugetarilor cu 25% şi pensiile şi alte drepturi sociale cu 15% pentru că, astfel, ar pierde capital electoral.

Deputatul PDL Daniel Oajdea a declarat, pentru Mediafax, că va decide cum va vota la moţiunea de cenzură a PSD după ce se va întâlni cu cetăţenii, duminică, în colegiul său din Iaşi, arătând că "în acest moment" se află "într-o dilemă".

Oajdea a spus că, pe de o parte, moţiunea de cenzură a PSD, la prima vedere, nu prezintă măsuri concrete, iar, pe de altă parte, Guvernul nu a venit cu măsuri complementare la cele de austeritate, "fără de care nu se poate ajunge la ieşirea din criză".

Deputatul PDL a precizat că îi va trimite o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, în care îi va cere să prezinte, până la dezbaterea moţiunii de cenzură, "măsurile complementare" la cele de austeritate.

La rândul său, deputatul independent Gheorghe Zoicaş a declarat că va decide cum va vota la moţiunea de cenzură a PSD în funcţie de măsurile pe care Guvernul le anunţă în privinţa reducerii salariilor la companiile de stat.

Gheorghe Zoicaş a explicat: "Dacă Guvernul nu o să ia aceste măsuri în privinţa companiilor de stat, voi vota această moţiune. Sunt independent şi niciun partid nu-mi poate dicta cum să votez. Opoziţia îşi face jocul, iar puterea încearcă să rezolve problema. Trebuie să fim solidari şi să punem umărul pentru ieşirea din criză".

Şi deputatul independent Gabriel Tiţa-Nicolescu a declarat că nu s-a decis încă asupra modului cum va vota la moţiunea de cenzură a PSD, arătând că, cel mai probabil, se va abţine.

Tiţa-Nicolescu a precizat că este de acord cu reducerea chletuielilor din sectorul public, dar nu poate fi de acord cu reducerea pensiilor, în afară de cele calificate drept "nesimţite".

Nu în ultimul rând, deputatul independent Mircea Irimescu a declarat că, "în momentul de faţă, înclină să voteze moţiunea de cenzură" iniţiată de PSD, arătând că nu a luat o decizie definitivă. "În acest moment, înclin să votez moţiunea, pentru că nu sunt de acord cu aceste măsuri de austeritate, cred că se puteau găsi alte variante", a încheiat Irimescu.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, partidele de opoziţie mai necesită voturile a 22 de parlamentari care susţin puterea

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sunt marginalizatii, umplutura din partide. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb