Parlamentul a aprobat numirea a 6 membri ai CNCD

Alexandru Costea
Politică / 2 aprilie 2015

Parlamentul a aprobat numirea a şase membri în Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, PNL contestând audierea candidaţilor, potrivit surselor din presă.

Astfel, au fost aleşi în conducerea Consiliului, prin vot pe listă, Asztalos Csaba Ferenc, propus din partea grupului parlamentar al UDMR, actual preşedinte al CNCD, Claudia Sorina Popa, din partea PNL, care este şi în prezent membru al Colegiului Director al CNCD, Petre Manole, consilier al ministrului delegat pentru Dialog Social, Luminiţa Gheorghiu şi Cristian Jura, care sunt şi în prezent în conducerea CNCD şi Ilie Dincă, din partea minorităţilor.

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a solicitat, în plen, reluarea audierii candidaţilor pentru CNCD pe motiv că audierea din comisii a fost neregulamentară, el arătând că un candidat, cel din partea minorităţilor, Ilie Dincă, a fost audiat de două ori, prima oară fiind respins, iar a doua oară fiind avizat favorabil.

Cererea lui Orban a fost respinsă de plen, iar la votul plenului Parlamentului au intrat pe listă şapte candidaţi avizaţi favorabil de comisii pe cele şase locuri vacante de la CNCD.

Deputatul PNL Mircea Toader a propus ca pe lista de vot să fie trecuţi toţi cei 18 candidaţi, arătând că este neregulamentar şi discriminatoriu să fie trecuţi doar şapte candidaţi pe cele şase locuri vacante, însă şi această propunere a fost respinsă de plen.

Comisiile juridice, de egalitate de şanse şi drepturile omului au validat, în 24 martie, şase membri ai Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, deputatul PNL Cristina Pocora criticând rezultatul votului şi arătând că PSD nu a respectat "înţelegerile şi ponderile din Parlament".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb