Parlamentul European a aprobat ajutorul de 3,57 milioane euro pentru muncitorii disponibilizaţi de Mechel

E.D.
Fonduri Europene / 17 septembrie 2014

Parlamentul European (PE) a aprobat astăzi acordarea unui ajutor de 3,57 milioane euro pentru sprijinirea lucrătorilor disponibilizaţi de la combinatul Mechel din Câmpia Turzii, arată un comunicat al instituţiei.

Raportul de acordare a ajutorului aparţine eurodeputatului PMP, Siegfried Mureşan, iar în urma votului favorabil aplicat acestuia, Parlamentul a aprobat ca aceste fonduri să meargă spre măsuri de sprijinire a 1.000 de lucrătorii care şi-au pierdut slujbele după închiderea combinatului de sârmă. "Mă bucur că primul meu raport ca europarlamentar va contribui în mod concret la sprijinirea muncitorilor de la Câmpia Turzii. În zonă, şomajul aproape s-a triplat după ce combinatul de sârmă s-a închis, deci acolo exista un risc major de criză socială. Este o a doua şansă pentru întreaga regiune", a declarat Siegfried Mureşan după votul din plenul Parlamentului European.

Cele 3,57 milioane de euro provin din Fondul European de Ajustare la Globalizare şi vor sprijini reintegrarea pe piaţa muncii a şomerilor de la Mechel. Cea mai importantă măsură care urmează a fi implementată constă în înfiinţarea unui combinat social, care va fi deţinut chiar de către cei 250 de lucrători care vor fi angajaţi în primă fază.

"Ca urmare a cursurilor de recalificare, mentorat, stagii sau alte măsuri similare, 375 dintre foştii lucrători de la Mechel şi-au găsit deja un loc de muncă. Deci, suntem pe drumul cel bun, însă adevărata provocare va fi înfiinţarea combinatului social care va putea revigora din punct de vedere economic acest oraş. De aceea, intenţionez să mă întorc la Câmpia Turzii în următoarele luni pentru a vedea dacă autorităţile s-au ţinut de cuvânt şi au dus proiectul la capăt", a mai adăugat eurodeputatul Siegfried Mureşan.

Raportul adoptat de Parlamentul European cu 614 voturi "pentru", 71 "împotrivă" şi 16 abţineri, urmează a fi supus votului şi în Consiliul UE. Ulterior, în maximum două săptămâni, banii vorajunge în România.

Aceasta este a doua decizie de mobilizare a Fondului European de Ajustare la Globalizare pentru România, după cea din decembrie 2012când au fost alocate 2,9 milioane de euro pentru şomerii de la Nokia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb