PARLAMENTUL EUROPEAN ACUZĂ: Consiliul UE cedează presiunii guvernului român în cazul Kovesi

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 5 aprilie 2019

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto Agerpres)

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto Agerpres)

Negocierile dintre reprezentanţii Parlamentului European şi cei ai Consiliului Uniunii Europene privind nominalizarea primului procuror şef al Parchetului European se află în impas şi după a treia rundă de dialog, care a avut loc ieri.

Discuţiile ar fi intrat într-un blocaj din cauza reprezentanţilor Consiliului care nu doresc să analizeze modul în care Kovesi a trecut de toate procedurile europene în candidatura sa, susţin negociatorii Par­lamentului European.

Ingeborg Grassle (PPE, Germania), preşedintele comisiei pentru control bugetar a Parlamentului (CONT), ai cărei membri au plasat-o pe primul loc pe Kovesi cu 12 voturi pentru a declarat: "Spre deosebire de Consiliu, Parlamentul a organizat audierile tuturor celor trei candidaţi selectaţi. Doamna Kovesi este de departe cel mai puternic şi mai promiţător candidat pentru acest post. Nu putem accepta faptul că Consiliul cedează presiunii guvernului român de a susţine un candidat mult mai slab. Deoarece regulamentul Parchetului European a fost slăbit în timpul negocierilor, este esenţial ca Par­lamentul să aleagă un candidat care să facă instituţia puternică şi credibilă".

Claude Moraes, preşedintele comisiei LIBE, unde Kovesi a obţinut 26 de voturi pentru, ocupând, de asemenea, prima poziţie privind candidaturile depuse, suţine că s-a ajuns într-o situaţie de blocaj, "care împiedică cele două instituţii să numească procurorul-şef al Parchetului European". La rândul său, cel de-al treilea negociator din partea Parlamentului European, vicepreşedintele comisiei LIBE, Judith Sargentini a spus: "Opoziţia cu care se confruntă în prezent doamna Kovesi din partea autorităţilor române scot în evidenţă curajul şi independenţa sa, ambele fiind cerinţe esenţiale pentru funcţionarea eficientă a Parchetului European. Hărţuirea din partea guvernului român a condus şi la o discreditare totală a candidatului Consiliului". Ultima rundă de negocieri, a patra, va avea loc miercuri, 10 aprilie sau 12 aprilie - după cum doresc reprezentanţii Consiliului. Conform Directivei şi Regulamentului aprobat, Parchetul European ar trebui să fie operaţional la sfârşitul anului 2020.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Consiliul Uniunii Europene nu este in acest caz consiliul ministrilor justitiei prezidat de 2Dorel, "meseriasul" nostru in ale justitiei? Pai asta cred ca si-ar taia mana care ar trebui sa semneze documentul care s-o desemneze pe Kovesi.

    1. stai la loc in banca, esti repetent

      Nu trebuie sa mai stea nimeni în banca lui, că sa vă faceți voi bolșevicii de cap.

    Iata ce comunica institutia numita Consiliul UE, principala institutie europeana.

    "Consiliul UE crede că EPPO are nevoie de un profesionist experimentat şi independent care să poată administra Biroul de la început." 

    Kovesi este in viziunea Consiliului departe de aceste caracteristici. Francezul este mult superior si alegerea numarul 1.

    Kovesi este o carpa, o sluga, o incompetenta care produce abuzuri. 

    1. Tu, nu, tu esti un independent, un competent, un vertical, cu toate ca esti angajat ca sluga a slugilor infractorilor. Ce paine amara mananci!

      Dai un citat. Din care nu rezultă deloc concluziile care le tragi. De ce n-ai curajul să spui că sunt păreri personale?

      CE spune clar că susține candidatul profesionist, experimentat și independent, pe Jean-Francois Bohnert.

      Logica și Securitatea n-au făcut niciodată casă bună, de asta nu aveți cum să pricepeți de ce, din perspectiva, CE, Kovesi este o unealtă lipsită de experiență, în slujba PPE. 

      Iar Bohnert este un politruc, nu un procuror profesionist.

      Dar CE nu cunoaște opinia ta și e mare păcat. :)))))))

      La ce şcoală ai învăţat să te exprimi "mult superior"? Sau ai picat la Bacalaureat?? Aici se postează în limba română şi e penibil să vezi cum redacţia permite postarea cu greşeli! Ar trebui şterse şi postările cu greşeli gramaticale!!! Cineva citeşte şi crede că e corect să te exprimi incorect româneşte în paginile cotidianului Bursa!! Alo! Redacţia aude?

      Pai rușii care postează traduc cu google translator, de aia mai apar inadvertente ????????????????

    Marinescule, fără susținerea guvernului, absurdă de altfel, Kovesi va ajunge la pârnaie în România.

    Și de cât tupeu e nevoie să ceri sprijinul guvernului după ce te-ai înscris la concurs fără să fii desemnat de acel guvern? Interesele cui le reprezintă Kovesi? Weber? Timmermans? Tajani? PPE? Și ce treabă avea guvernul PSD-ALDE s-o susțină pe Kovesi? Cele 30 de dosare penale ale lui Kovesi? Activitatea subordonaților abuzatori din DNA?

    Toate mizeriile Securității de după '89 s-au terminat prost și în public, dar continuați. :) 

    1. Ce opreliste morala ii retine pe infractorii din conducerea tarii și pe slugile lor imorale, cum e Viorica Dancila cu tot guvernul, să-i inventeze lui Kovesi 30 de dosare și sa o hartuiasca la nesfarsit?

      Nu vezi ca bați campii? 

      Aoleu. Eu credeam că Secu a murit în 89. Probabil doreai să spui SRI. Sau nu ai voie, pentru că faci parte din el, mai precis din partea ălora din SRI care sunt trup şi suflet cu Liviu Dragnea?

      Presupun că Kovesi nu a făcut niciun dosar comandat politic. Desigur.

      Ce-i oprește pe cei abuzați de mafia lui Kovesi să o dea în judecată? Ce treabă are Veorica cu victimele abuzurilor securiste ale lui Kovesi? 

      ....30 de Dosare Penale ???? ...INFRACTORILOR si sustinatorilor acestora......daca sunt aceste dosare...pai alegeti un dosar CREDIBIL din cele 20 de dosare,.. Ati ajuns sa puneti "in fata" un Dosar format din MINCIUNILE unui inculpat Ghita. Acesta este cel mai credibil si "tare" Dosar cu care veniti ??? ??? Mitocanilor prin asta ati dovedit ca nu aveti cu ce veni in fata .....,Cat priveste Ghita...aduceti-l in tara si judecati-l si apoi discutam despre afirmatiile lui.

      Bidonul Securității lui Coldea, Sebi Ghița, a plătit avionul pentru aducerea lui Popa în scopuri strict electorale, la ordinul lui Kovesi.

      Mitocan esti tu, băi, securilă!!! 

    Deci e clar in Uniunea Europeana numirile sunt facute pe "competenta si pe criterii clare, transparente" si nu pe negocieri partinice, noaptea ca hotii:-)...Ah nu? My bad...

    Chiar nu ne dăm seama că nu suntem altceva decât o masă tristă de contribuabili (sclavi)?

    Indiferent cine va conduce UE sau România nu va avea grijă întâi de popor ci de propriile interese. Așa a fost mereu.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb