Parlamentul European confirmă numirea lui Philip Lane în comitetul executiv al BCE

I.M.
Internaţional / 15 martie 2019

Philip Lane (Sursă foto: Twitter)

Philip Lane (Sursă foto: Twitter)

Parlamentul European a aprobat ieri numirea irlandezului Philip Lane în comitetul executiv al Băncii Centrale Europene (BCE), transmite Reuters.

În vârstă de 49 de ani, Philip Lane conduce Banca Centrală a Irlandei din 2015. În mandatul său, Irlanda a cunoscut o creştere economică solidă graţie programului de asistenţă acordat de Uniunea Europeană între 2011 şi 2014, care a ajutat ţara să depăşească cea mai gravă criză financiară de după cel de-al doilea război mondial.

Chiar dacă cei 25 de membri ai consiliului guvernatorilor BCE reprezintă instanţa care decide politica monetară, comitetul executiv este cel care formulează propunerile şi stabileşte agenda instituţiei. Cei şase membri ai comitetului executiv al BCE sunt numiţi pentru un mandat de opt ani, care nu poate fi reînnoit, scrie Agerpres.

Numirea lui Lane, considerat un susţinător al liniei de gândire promovată de preşedintele BCE, Mario Draghi, este văzută ca esenţială pentru asigurarea continuării sprijinului pentru politica monetară relaxată adoptată în ultimii ani de BCE.

La 1 iunie, Philip Lane îl va înlocui pe Peter Praet în funcţia de economist şef al BCE. Mandatul de opt ani a lui Peter Praet expiră la 31 mai 2019.

Irlandezul a fost singurul candidat pentru a-i succeda în funcţie lui Peter Praet.

Numirea lui Philip Lane în postul de economist şef al BCE vine într-un moment dificil pentru instituţia cu sediul la Frankfurt, care ar urma să înceapă să majoreze dobânzile în 2019, o sarcină complicată de încetinirea ritmului de creştere în zona euro şi de nivelul redus al inflaţiei.

În paralel, trei dintre cei şase membri ai boardului executiv al BCE sunt programaţi să se retragă în 2019, inclusiv preşedintele Mario Draghi, iar după alegerile europarlamentare din luna mai va urma o reînnoire a principalelor poziţii politice din blocul comunitar, inclusiv cea de preşedinte al Comisiei UE.

Pe lângă cei trei membri ai boardului BCE, guvernatorii Băncilor Centrale din Belgia, Austria, Estonia, Slovacia şi Cipru ar urma să fie înlocuiţi şi ei în cursul acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb