PARLAMENTUL EUROPEAN: Reguli mai stricte împotriva spălării banilor

A.C.
Anticorupţie / 11 martie 2014

Proprietarii companiilor şi fondurilor de investiţii vor fi listaţi în registre publice din statele membre UE, conform propunerii legislative pentru combaterea spălării banilor adoptate astăzi de Parlamentul European (PE) porivit unui comunicat trimis redacţiei.

Iniţiativa legislativă va cere băncilor, auditorilor, avocaţilor, agenţilor imobiliari şi cazinourilor, printre altele, să fie mai vigilenţi privind tranzacţiile suspecte ale clienţilor. Scopul măsurii este de a face tranzacţiile frauduloase mai greu de ascuns şi de a combate evaziunea fiscală.

"Economia noastră pierde în prezent sume imense de bani din cauza evaziunii fiscale", a spus raportorul din comisia pentru libertăţi civile, Judith Sargentini.

Astfel, registrele publice vor prezenta informaţii despre proprietarii ultimi ai multor tipuri de persoane juridice, inclusiv companii, fundaţii, holdinguri şi fonduri de investiţii. Bazele de date vor fi interconectate şi disponibile pe Internet pentru persoanele interesate. Eurodeputaţii au inserat prevederi menite să protejeze datele private şi să asigure că un minimum necesar de informaţii este inclus în registru.

Regulile adoptate se extind şi asupra persoanelor expuse politic, inclusiv şefi de stat, membri ai guvernului, judecători la curtea supremă şi membri ai Parlamentului. În cazul unor relaţii de afaceri de mare risc cu astfel de persoane, trebuie adoptate măsuri suplimentare, de exemplu stabilirea sursei veniturilor şi a fondurilor respective, mai arată comunicatul.

PE a votat propunerea legislativă în primă lectură, pentru consolidarea acţiunilor derulate până acum, cu scopul tranziţiei la viitorul legislativ european. Astfel, deputaţii care vor fi aleşi în mai vor putea decide dacă să pornească de la zero procesul legislativ sau să continue munca legislaturii actuale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb