Parlamentul lasă ofiţerul acoperit să rămână acoperit

CĂTĂLINA N. MĂNOIU
Ziarul BURSA #Politică / 23 septembrie 2014

Parlamentul lasă ofiţerul acoperit să rămână acoperit

Nestingherit, ofiţerul acoperit candidează la preşedinţie, căci Parlamentul a refuzat sa înfiinţeze vreo comisie de anchetă, cum propusese Alianţa Creştin Liberală (ACL), în urma suspiciunilor semănate de Traian Băsescu că printre candidaţii la Cotroceni s-ar afla un spion în solda serviciilor.

Organismul parlamentar care a respins înfiinţarea comisiei este Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, în componenţa căruia intră şase deputaţi PSD, patru deputaţi ACL, câte un reprezentant al UDMR, PP-DD şi un reprezentant din partea minorităţilor naţionale.

"Nu este momentul pentru o astfel de comisie", a afirmat Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi, totodată, preşedintele Biroului Permanent, conform presei centrale, explicând: "Nu şi-ar avea rostul pentru că oricum legea nu permite audierea lui Traian Băsescu, de o eventuală comisie de anchetă parlamentară".

Deputatul PDL, Gheorghe Ialomiţianu ne-a declarat: "Înfiinţarea unei comisii de anchetă privind existenţa unui ofiţer acoperit era o variantă menită să rezolve în mod transparent problema la care a făcut trimitere Traian Băsescu. Dacă demersul ACL a fost omorât în faşă de către cei de la putere, atunci înseamnă că aceştia au ceva de ascuns".

Săptămâna trecută, liderii grupurilor parlamentare PNL şi PDL au declarat că afirmaţiile grave făcute de preşedintele Traian Băsescu trebuie "dezavuate în Parlamentul României" , în acest sens, Alianţa Creştin-Liberală a propus înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în faţa căreia toţi candidaţii la preşedinţie să răspundă public la afirmaţia extrem de gravă făcută de şeful statului.

Politicienii noştri s-au obişnuit să interpreteze orice situaţie, în orice cheie, după ceea ce le convine. Dar, situaţia de acum poate fi rezumată astfel: preşedintele este alesul poporului şi, prin urmare, poporul este interesat să îl aleagă cu grijă, astfel că suspiciunea că printre candidaţi s-ar afla un spion, angajat al serviciilor de informaţii, ar trebui lămurită; dar parlamentarii, care şi ei sunt aleşii poporului şi,teoretic, îi reprezintă interesele, nu vor să lămurească problema. Astfel că poporul rămâne cu poporul şi politicienii cu politicienii.

Morţii cu morţii şi viii cu viii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acoperitii si politicii cu "paturile" pe ei iar poporul/ noi votantii, in c.... gol. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb