Partidele naţionaliste au ratat ultimele evenimente!

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 17 februarie 2017

Iminenta dezintegrare a ţării a fost repusă pe tapet la acest început de an şi a fost bine "vânturată" pe la posturile de televiziune dar şi în mediul online. Surprinzător, tema nu a fost deloc speculată de partidele naţionaliste, aşa cum s-a petrecut în trecut când această idee era lansată în spaţiu public, cu diverse scopuri şi din diverse zone.

Rezultatele obţinute la alegerile din 11 decembrie 2016 au produs dezamăgire atât în rândul electoratului acestor formaţiuni, dar mai ales în rândul membrilor activi. Două formaţiuni cu doctrină naţionalistă au ieşit la rampă în ultimele luni doar prin scandaluri interne, nicidecum prin activitatea lor, chiar dacă în ultima lună ar fi avut "suficientă muniţie" să iasă la atac.

În PRU dispariţia, la propriu, a unuia dintre "stâlpii" partidului, Sebastian Ghiţă, a şubrezit întreaga construcţie, preşedintele formaţiunii, Bogdan Diaconu fiind acuzat de colegii din teritoriu că se ascunde şi nu mai iese în public "de teamă şi ruşine". Cauzele absenţei îndelungate din spaţiul public a lui Diaconu nu sunt cunoscute, cert este că activitatea lui este minimă, doar câteva postări pe contul său de Facebook în ultimele luni şi acestea întâmpinate cu un val de comentarii deloc laudative din partea prietenilor virtuali. Pe acest fond, în partid a apărut un curent de opinie care consideră absolut necesară demisia preşedintelui şi restartarea activităţii partidului după ce scapă de "traseiştii" intraţi în formaţiune în ultimele luni. Practic activitatea ţine doar de "bucătăria internă" existând prea puţină preocupare pentru chestiunile din exterior.

Nici în Partidul România Mare nu este linişte. Ultima ieşire la rampă este legată de un scandal în care a fost implicată fata lui Corneliu Vadim Tudor, imaginea partidului în campania electorală. Lidia Vadim Tudor a fost oprită să intre în sediul partidului la sfârşitul lunii ianuarie, de către preşedintele interimar, Adrian Popescu, după care lucrurile au degenerat fiind nevoie de intervenţia altor membri de partid pentru ca lucrurile să se calmeze şi şedinţa a Biroului Permanent să se poată desfăşura. În rest activitatea este discretă, departe de ritmul impus cu ani în urmă de fostul lider, Corneliu Vadim Tudor.

Chiar dacă nu a reuşit să obţină prea multe voturi la ultimele alegeri, Alianţa Noastră România, considerată tot o formaţiune cu idei naţionaliste, continuă să fie activă pe scena publică, preşedintele formaţiunii Marian Munteanu militând intens pentru o alternativă la partidele parlamentare: "Situaţia creată în ultima lună ne întăreşte convingerea că societatea românească are nevoie mai mult decât oricând de o alternativă la actuala clasă politică. Nu credem în calea pe care merg partidele din actualul Parlament şi este doar o chestiune de timp până când compatrioţii noştri se vor lămuri că acestea nu fac altceva decât să continue politicile greşite şi nocive ale ultimelor decenii ".

Înainte de campania electorală de anul trecut s-a vorbit insistent de un bazin electoral neexploatat la potenţialul maxim, cel al naţionaliştilor - tot mai vizibili la nivel european - iar rezultatele votului au dovedit că partidele care au vizat această nişă nu au reuşit să găsească mesajele potrivite pentru a-i convinge pe oameni să-i voteze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb