Partidul Democrat continuă să fabrice scenarii

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 18 februarie 2005

Partidul Democrat se foloseşte de presă ca să-l discrediteze pe deputatul Cozmin Guşă. După ce, în urmă cu două zile, preşedintele PD, Emil Boc, a declarat presei că Marian Vanghelie nu este candidatul real al PSD pentru Primăria Capitalei, ci Cozmin Guşă, ieri, vicepreşedintele PD, Cezar Preda, a întărit spusele şefului său. Cezar Preda nu a prezentat, însă, argumente pentru nici una din afirmaţiile făcute. Mai mult decît atît, vicepreşedintele PD a subliniat că declaraţiile democraţilor au avut drept scop "preîntîmpinarea" lansării candidaturii lui Cozmin Guşă pentru Primărie, din partea Partidului Social Democrat: "Sînt convins că demersul nostru va duce la schimbarea strategiei pusă la cale de PSD. Cozmin Guşă avea intenţia (n.r. ieri) să-şi anunţe chiar astăzi candidatura, susţinut de Iniţiativa 2003", a adăugat reprezentantul PD.

Totuşi, domnul Preda nu a dorit să precizeze care este sursa tuturor afirmaţiilor care îl privesc pe Cozmin Guşă. Amintim că fostul membru PD, Cozmin Guşă, şi purtătorul de cuvînt al PSD, Titus Corlăţean, au dezminţit declaraţiile făcute de Emil Boc. Liderii PD insistă totuşi: "În condiţiile în care Emil Boc şi-a asumat afirmaţiile, probabil că are informaţii sigure. Nu poate fi vorba de un scenariu", a conchis Cezar Preda.

"Informaţiile sigure" nu pot, însă, să parvină decît din trei surse. Una ar putea fi Cozmin Guşă, ceea ce este puţin probabil; o altă sursă ar putea proveni din interiorul PSD, iar a treia - însuşi preşedintele Traian Băsescu.

Conflictul dintre Cozmin Guşă şi partidul din care a fost izgonit continuă, după ce deputatul a anunţat o apropiată fuziune dintre PD şi PSD. Fostul membru PD a insistat asupra acestei teme, precizînd chiar că hotărîrea a fost luată în urma unei discuţii dintre preşedintele Traian Băsescu şi fostul şef de stat, Ion Iliescu. Pe de altă parte, Lavinia Şandru, demisă şi ea din PD, a prezentat un alt scenariu, potrivit căruia PSD a hotărît să-l arunce pe Marian Vanghelie în cursa pentru Primăria Capitalei în urma unor înţelegeri cu Partidul Democrat, tocmai pentru ca Adriean Videanu să cîştige fără probleme alegerile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb