PATRES va fi şi Patronatul prosumatorilor

G.U.
Miscellanea / 22 aprilie 2021

PATRES va fi şi Patronatul prosumatorilor

Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România va fi şi Patronatul prosumatorilor, iar actualii şi viitorii prosumatori sunt invitaţi să-şi unească forţele într-o voce comună şi să adere la organizaţia care le va apăra interesele, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Martin Moise, Primvicepreşedinte PATRES, a declarat: ''Ca acţiuni prioritare în sprijinul prosumatorilor, vom cere simplificarea şi accelerarea procedurilor de racordare, vom milita pentru extinderea şi simplificarea programelor AFM Casa Verde şi Electric-Up, aplicarea legii 101/2020 şi revizuirea preţului reglementat pentru energia injectată în reţea''

Personale fizice - actuali şi viitori prosumatori - nu vor plăti o cotizaţie anuală

Potrivit sursei citate, prosumatorii pot şi trebuie să devină o realitate în România. Acesta este crezul Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România, care a susţinut, în permanenţă, dreptul consumatorilor casnici şi non-casnici de a produce energie. Urmând exemplul consumatorilor casnici din ţări europene, românii vor avea posibilitatea să-şi reducă facturile la energie în noua calitate în care nu doar vor consuma ceea ce produc, ci vor putea valorifica excedentul de producţie în sistem, se menţionează în comunicat.

Viorel Lefter, Preşedintele PATRES, a declarat: "PATRES este un susţinător activ şi vehement al prosumatorilor, iniţiind de-a lungul timpului o serie de demersuri pentru promovarea acestora. Începând cu 2018 s-au făcut paşi importanţi pentru sprijinirea prosumatorilor, şi anume: permiterea injecţiei în reţea, eliminarea autorizaţiei de construire, eliminarea impozitului pe venit şi obligaţia de a deveni PFA, simplificarea parţială a procedurilor de racordare, deschiderea programelor AFM Casa Verde si Electric-Up. Pentru a veni în continuare în sprijinul lor, organizaţia noastră patronală a decis să-şi extindă activitatea, oferind posibilitatea persoanelor fizice şi juridice care deţin unităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile, precum şi viitorilor prosumatori să adere la PATRES. Ne angajăm astfel să promovăm şi să apărăm interesele prosumatorilor în România".

Adunarea Generală a organizaţiei patronale a aprobat modificarea statutului organizaţiei pentru a se permite extinderea activităţii. Prosumatorii, membri PATRES, vor face parte dintr-un grup distinct de cel al producătorilor de energie din surse regenerabile şi vor fi reprezentaţi în conducerea Organizaţiei de un vicepreşedinte desemnat de către aceştia.

''Facem precizarea că pentru persoanele fizice - actuali şi viitori prosumatori - PATRES nu va percepe o cotizaţie anuală. Cei interesaţi să adere la PATRES se pot adresa pe adresa de e-mail: office@patres.org'' a precizat Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România.

Martin Moise, Primvicepreşedinte PATRES, a declarat: "PATRES se angajează să continue demersurile pentru sprijinirea prosumatorilor pe toate planurile. Chiar dacă în ultimii ani s-au făcut paşi importanţi, constatăm cu dezamăgire că programul derulat de AFM a avut şi are în continuare sincope majore, Electric-Up are, de asemenea, carenţe în ceea ce priveşte susţinerea sectorului HORECA şi a consumatorilor mici, iar unii operatori de distribuţie încă pun obstacole şi întârzie nejustificat racordarea prosumatorilor. Ca acţiuni prioritare în sprijinul prosumatorilor, vom cere în continuare simplificarea şi accelerarea procedurilor de racordare, vom milita pentru extinderea şi simplificarea programelor AFM Casa Verde şi Electric - Up, aplicarea legii 101/2020 şi, nu în ultimul rând, revizuirea preţului reglementat pentru injecţia în reţea, preţ momentan complet neatractiv din punct de vedere economic''.

''În final, ne exprimăm speranţa că vom avea şi în România această categorie aparte de consumatori/producători, lucru care să ducă la efecte de multiplicare în economia natională şi, de asemenea, să ajute România în demersurile de atingere a cotelor obligatorii de energie din surse regenerabile pentru 2030'', au declarat reprezentanţii PATRES.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb