Patriciu nu a înţeles de ce Parchetul l-a chemat din nou

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Politică / 24 ianuarie 2006

O nouă rundă de audieri a avut loc ieri, la Parchet, de această dată fiind chemat preşedintele "Rompetrol Rafinare", Dinu Patriciu. Subiectul discuţiilor a fost acelaşi: listarea companiei constănţene la Bursă şi intens mediatizata manipulare a pieţei bursiere la acea dată. Se pare, însă, că investitorii la Bursă nu s-au mai speriat ca înainte, brokerii apreciind că piaţa aşteaptă o clarificare a situaţiei şi eventual o decizie a Parchetului în "cazul Rompetrol". De aceeaşi părere este şi Dinu Patriciu, care după ce a ieşit de la Parchet a declarat: "Sper ca această hărţuială de doi ani să se încheie cît mai curînd...". Domnia sa a mai precizat că nu cunoaşte motivul pentru care a fost audiat din nou. De asemenea, preşedintele "Rompetrol" a adăugat că şi-a menţinut declaraţiile anterioare pe care le consideră "complete şi definitive".

În dosarul "Rompetrol", mai multe persoane - printre care preşedintele companiei, Dinu Patriciu - sînt cercetate în legătură cu modul de tranzacţionare la Bursă a acţiunilor societăţii. Pe lista celor verificaţi figurează premierul Călin Popescu Tăriceanu şi soţia sa Ioana, senatorul UDMR, Verestoy Attila, senatorul liberal Teodor Meleşcanu, preşedintele organizaţiei Bucureşti a PNL, Ludovic Orban, liberarul Radu Boroianu, dar şi fostul şef SIE Cătălin Harnagea.

Cotaţia acţiunilor "Rompetrol Rafinare" a crescut, în timp ce piaţa bursieră a scăzut

Ieri, acţiunile "Rompetrol" au evoluat diferit comparativ cu celelalte titluri listate: în timp ce pe piaţă s-a simţit tendinţa de scădere generalizată, acţiunile "Rompetrol Rafinare" au crescut.

Adrian Lupşan, analist al "Intercapital Invest", ne-a declarat: "Este interesant faptul că încă din deschiderea şedinţei, acţiunea < Rompetrol > a debutat cu creşteri ale preţului în condiţiile în care piaţa în ansamblu a dat semne de scădere la nivelul tuturor cotaţiilor".

În cursul zilei de ieri, încă de dimineaţă s-a simţit constant presiunea la cumpărare pentru acţiunile "Rompetrol Rafinare", generată de ordine mai mari comparativ cu ultimele şedinţe ale săptămînii trecute. Domnul Lupşan ne-a precizat că preţul pe acţiune a atins un maxim de 0,1170 RON. Închiderea şedinţei bursiere s-a făcut mai jos la 0,1150 RON/acţiune pe fundalul unor ordine mari de vînzare, în creştere totuşi cu 0,88% faţă de finalul săptămînii trecute. Lichiditatea a fost în creştere semnificativă (peste 60 milioane acţiuni tranzacţionate) cu aproa-pe 100% faţă de media ac-ţiunilor tranzacţionate săp-tă-mî-na trecută. Analistul "Intercapital Invest" apreciază că pe termen scurt este puţin probabil ca acţiunea Rompetrol să sufere corecţii pozitive majore, chiar dacă preţul este atractiv din punct de vedere al PER-ul (preţul raportat la profitul pe acţiune). Domnia sa a afirmat: "Există însă perspective de consolidare a cotaţiei în palierele actuale, binenţeles în situaţia în care nu survin noi informaţii negative despre emitent".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb