Patronatele cer Guvernului fonduri pentru promovarea turismului

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 8 iunie 2010

Guvernul trebuie să susţină financiar promovarea turismului, alături de asociaţii şi patronate. Criza economică şi concurenţa acerbă a ţărilor vecine au determinat scăderi mari ale volumului de vânzări pentru vacanţele de pe teritoriul ţării noastre, arată un comunicat remis redacţiei. Asociaţiile şi patronatele din domeniu solicită intervenţia de urgenţă a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru a li se alătura financiar şi nu numai în promovarea destinaţiilor noastre turistice.

Toate ţările dezvoltate turistic au avut şi au fonduri de promovare considerabile: Bulgaria (4 milioane de euro în 2009), Croaţia (30 mili-oane de euro pentru 2010), Turcia (100 milioane de dolari pentru 2010), Grecia (57,8 milioane de euro), Austria (32 milioane de euro). "În timp ce destinaţiile de turism cu care România ar putea concura au campanii de promovare în derulare, Guvernul României, prin ministerul de resort, amâ-nă reluarea campaniilor interne şi internaţionale de promovare a turismului româ-nesc", susţin oficialii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Conducerea ANAT a adăugat: "Înţelegem dificultăţile cu care se confruntă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, generate de actualele constrângeri bugetare, însă considerăm că, fără susţinere din partea statului a eforturilor private de promovare a turismului, activitatea economică a operatorilor de turism este afectată şi se produc disponibilizări severe în acest sector. Toate acestea duc la scăderea încasărilor la bugetul de stat şi la bugetele locale".

Având în vedere potenţialul ţării noastre în domeniu, Asociaţia consideră că susţinerea dezvoltării turis-mului naţional reprezintă o şansă de relansare a economiei şi poate contribui la combaterea efectelor crizei economice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb