Patronatul ANAT solicită reînfiinţarea Ministerului Turismului

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 26 mai 2006

Patronatul ANAT solicită Guvernului reînfiinţarea Ministerului Turismului, ca urmare a situaţiei turismului românesc din ultimii 16 ani şi în special pentru şansa pe care o are ţara în anii următori, informează ANAT.

Reînfiinţarea Ministerului Turismului se justifică de către ANAT prin realizarea Programului de Guvernare 2005 - 2008, care acordă o importanţă crescută domeniului turismului prin obiectivele pragmatice pe care Guvernul le-a fixat într-un orizont de timp relativ scurt.

De asemenea, ANAT invocă Raportul dedicat României elaborat de World Travel & Tourism Council (WTTC) - Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor, care plasează ţara noastră pe locul al patrulea în lume din punct de vedere al ritmului estimat de creştere a cererii turistice pentru perioada 2006 - 2015, cu o rată anuală de creştere de 7,9%.

Definirea şi promovarea unui brand turistic naţional pentru individualizarea, personificarea şi asigurarea unei atractivităţi specifice ofertei naţionale, stabilirea priorităţilor în dezvoltarea infrastructurii de sprijin a turismului în corelaţie cu dezvoltarea infrastructurii generale, cooperarea organismelor guvernamentale cu sectorul privat pentru promovarea investiţiilor transfrontaliere, îmbunătăţirea procesului de instruire şi protejarea mediului natural, îmbunătăţirea şi finanţarea formelor educaţionale de profil (licee de turism şi facultăţi de profil) - toate acestea constituie măsuri ce pot fi puse în practică prin creşterea importanţei autorităţii publice din domeniul turismului.

Totodată, ANAT evidenţiază necesitatea creşterii exportului turistic al României, în condiţiile în care ţara noastră beneficiază de un mare potenţial turistic, subliniat de experţii WTTC.

Încasările României din exportul turistic au fost, în anul 2005, de 845 milioane euro, ceea ce reprezintă peste 4 milioane de salarii de câte 200 de euro brut aduse României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb